Informatiemiddag droomdekens I

Vanaf 13.00 uur is er vanmiddag de informatiemiddag over de droomdekens in Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame. De bibliotheek ligt op circa tien minuten loopafstand van het station. Deze middag wordt verzorgd door Inge Schoonderwoerd. Zij zal heel veel droomdekens meebrengen en kristallen. En… alles vertellen over de Regenboogboom. Ik zal er ook zijn. Misschien zie ik je in Eindhoven.

Deze droomdeken is te zien op de expositie Hart & Dame in de Witte Dame en is gemaakt door het quiltgroepje van MarPie.

Ga vanavond om 19.55 uur voor de buis zitten en kijk naar het programma De club van 100 op Nederland 2. Diverse droomdekens zul je voorbij zien komen en niet te vergeten een aantal quiltsters die vrijwillig deze droomdekens maken.

18 gedachten over “Informatiemiddag droomdekens I

 1. Wat een goed doel, Berthi wil je vragen of er ook adressen zijn waar je nog lapjes naar toe kunt sturen. Hier is nog wel wat over en willen dat met elkaar ook wel in een bepaade maat snijden.
  Een leuke middag uit een vrieskoud Groningen.
  Elma

 2. @Elma, dat zal ik zeker doen.
  @Saskia, leuk om je vanmiddag te ontmoeten!
  @YokkoBears, ik hoop dat er veel belangstelling zal zijn en probeer morgen verslag te geven.

 3. Berthi, ik wens je een heel fijne en succesvolle middag toe met deze mensen van goede wil. Dankjewel voor de tip, er hangt nu een briefje op het tv-scherm zodat ik eraan herinnerd word om te kijken.

 4. Mooi dat hier aandact wordt besteedt.
  En nog mooier dat er zoveel aan werken.
  Zie iets nieuws, de kristallen, prachtig.
  Ja, zag gisteren een klein voorstukje van de club van honderd, en zag al héél enthousiaste dames.
  Ik WIL kijken !!!
  (mag mijn hele TV wel afplakken, ben nogal vergeetachtig op dat tijdstip :-)).

 5. Ook ik zit vanavond voor de buis! Berthi ik wil je een fijne middag wensen en als je er aan denkt doe mijn hartelijke groeten aan Inge [ze kent mij beter als Muisie 😉 ]
  Die kristallen geven zulke mooie regenbogen als de zon er op schijnt! Ik had er ook een als hangertje maar die is helaas kapot gevallen.
  Marlies

 6. Hallo Berthi, al enige tijd lees ik mee op je log en ik zie en lees de prachtigste dingen.
  De droomdekentjes spreken me aan, het raakt me in mijn hart.
  Ik heb zo’n kind. Een fantastisch lieve autistische jongen van twaalf jaar.
  Misschien te oud voor een droomdekentje, maar het idee alleen al dat er mensen zijn die zoiets liefs bedenken en doen voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben, vind ik hartverwarmend. Uit die gedachte alleen put ik al troost.

 7. @Indigo , ik moet echt even reageren , jou kind is zeker niet te oud voor een Droomdeken!!!!!
  Kijk even op de site van de regenboogboom , en je kunt een aanvraag indienen , doen hoor!
  Bij de links van Berthi staat het adres. Veel liefs voor jou en je mooie zoon!
  Marlies

 8. droomdekentjes, en van mijn kinderen is al zijn hele leven ernstig ziek en heeft dan ook een groot deel van zijn leven, en wij met hem, doorgebracht in het sopia-kinderziekenhuis. hier hebben wij veel gezien en meegemaakt, zeer ernstige zieke baby’s en kinderen, welke werden meegenomen door hun ouders in een droomdekentje,sommigen overleden. ik weet dat de dekentjes worden gekoesterd door de vaak jonge ouders, soms mee begraven, soms bewaard als dierbare herinnering. voor de maaksters denk ik, niet duidelijk wat er met het dekentje gebeurd. voor de ouders vaak niet mogelijk om te vertellen wat het met hun heeft gedaan en nog doet, ook erg moeilijk in zo’n zware tijd. met deze mail heb ik iets bij willen dragen, voor zo’n dankbaar projekt, vriendelijke groet auk.

 9. Ik heb “De club van 100” gezien vanavond. Leuk om Inge op tv te zien, terwijl ik haar vandaag “in het echt” heb gesproken.
  Ik ga zeker (tussen de tassen door) een aantal droomdekentjes maken. Je hebt het idee een wezenlijk verschil te kunnen maken voor kinderen (en ouders!) die het hard nodig hebben.

 10. Ik heb het óók gezien !!!
  Een heel stel lieve/leuke dames die zich enthousiast inzetten.
  Ja, heel mooi wanneer je dat kan.

 11. Kijk op uitzendinggemist.nl, daar is de uitzending van de club van 100 te zien.Je moet even zoeken. ned 2, maandag etc het is niet zo moeilijk.
  Margriet

 12. @Marlies, ik heb de groeten over gebracht aan Inge, en dat vond ze natuurlijk erg leuk.
  @Indigo, goed dat je een reactie hebt geplaatst en heel fijn dat Marlies hier antwoord op heeft gegeven.
  Marlies is één van de vele personen die deze prachtige droomdekens maken. En Indigo, doen wat Marlies zegt!
  @Auk, vanmorgen was ik al erg geraakt door je verhaal die je via de email stuurde. Dank je voor het nogmaals plaatsen bij deze log.
  Heel veel sterkte en beterschap.
  @Saskia, leuk dat je aan de slag gaat met droomdekens.
  Geweldig dat je zo’n lange reis had ondernomen voor de expositie. En het allerleukste is dat ik nu een gezicht heb bij de naam Saskia.
  @Marian’ne m, ik heb de uitzending ook gezien. Goed, duidelijk en mooi gefilmd!
  Super dat er zoveel quilsters zijn die meewerken aan de droomdekens.
  @Jose, morgen kijken via uitzending gemist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *