Etalage

Je hebt een eigen zaak en daarmee wil je aandacht trekken. Hoe doe je dat? Een goede manier is een aantrekkelijke etalage inrichten. Je zult zien dat de voorbijgangers als een magneet naar jouw etalage trekken en de verleiding niet kunnen weerstaan om naar binnen te gaan. Succes verzekerd! De etalage is zo belangrijk dat dekoratie- en etalagespecialist Frans Beekwilder BV voor het eerst de Etalage van het Jaar verkiezing organiseerde. Het bedrijf wil met deze verkiezing het belang van een goede etalage benadrukken. Samantha van Grol, net afgestudeerd, heeft de beste etalage van het jaar 2007 gemaakt. Naast erkenning won Samantha van Grol een reis naar New York. De etalage van G-Star was haar afstudeeropdracht.

Op de site van Textilia kun je nog enkele andere winnende etalages zien.

In mijn woonplaats lukte het Jack & Jones afgelopen zaterdag zeer zeker de aandacht van het winkelend publiek te trekken. De hele dag stond deze DJ in de etalage!

15 gedachten over “Etalage

 1. De beste etalage voor jouw weblog staat op dit moment in de Witte Dame in Eindhoven.
  Ik ben gisteren geweest en van mij hadden er nog wel wat meer vitrines mogen staan!
  Alle werkstukken zien er prachtig uit. In het echt zijn ze veel mooier dan op de foto’s. En wat voor mij, als automobilist, ook plezierig was: je kunt zowat onder de quilts parkeren!

 2. Klokslag 9.00 uur. Handwerken zonder grenzen is bezorgd,door Sandd. Nu heb ik goede hoop dat een ieder hem vandaag nog krijgt en het weekend lekker kan lezen en genieten.
  Dit nummer is voor de bezoekers van Berthi’s weblog toch wel heel byzonder.
  Wij zijn het met Josefien eens van een mooie vitrine (etalage) krijg je nooit genoeg en wil je altijd meer.
  De Witte dame geeft aan dat de harten voornamelijk in quilt zijn gemaakt.
  In het depot van Berthi liggen nog harten genoeg in diverse technieken die zij helaas niet kon plaatsen.
  Elma

 3. hier nog steeds geen HZG , maar de etalageplaatjes maken het weer goed. Ik ben niet zo´n windowshopper, Ik haat boodschappen doen en kleiding kopen dus , ik weet wat ik zo ongebeer moet en wil aan schaffen en ga heel gericht te werk,

 4. Ik heb samen met mijn Piet een DHZ-winkel gehad. Een van de leuke dingen vond ik het etaleren. Wel moeilijk om het goed te doen. Van Beekwilder kregen we altijd de catalogus toegestuurd. Altijd een feest om in te snuffelen. Maar we hadden slechts een superklein budget, dus dat betekende altijd improviseren met de materialen die voorhanden waren. Dat heeft trouwens ook wel zijn charme en is een stimulans voor je creativiteit.
  Toen ik (in de 70-er jaren) nog in Eindhoven woonde, ging ik naar de Bijenkorf om de etalages te bekijken. Altijd heel apart! Weet niet hoe het nu is daar.

 5. ’t is toch geen doodskist hé, alhoewel het opknoop touw trekt mij ook weer niet. Origineel hoeft toch niet chokkerend (luguber) te zijn.
  Geef mij maar die leuke DJ, (dacht aan Thijmen), maar heb je het geluid gehoord !!?;-)
  Ach ach ik word oud.
  Ik zie vaak de etelages niet omdat ik linea recta naar de winkel loop waar ik wil zijn en dan weer snel naar huis.
  Geef mij maar het leuke raam van pas :-)).

 6. IK ga snel wat anders doen(en mijn medicijnen innemen, wordt overmoedig)voordat het uit de hand loopt, sorrrrry >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 7. Tsja, ik kan dit echt wel waarderen, ik vind het een erg mooie etalage, strak, overzichtelijk en mooi vormgegeven. De DJ hoef ik niet meteen in mijn eigen huiskamer, maar ook die muziek vind ik leuk en doet me denken aan de muziek die tegenwoordig op de catwalks klinkt. Ik zal ook nooit wijzer worden ;- )) ouder wel hoop ik!

 8. Goed bericht,
  Ook bij mij HzG in de bus. Te laat uiteraard.
  Vanavond lekker de artikelen lezen van Berthi en Elma.
  Wat betreft de etalage ben ik minder enthousiast. Komt ze nou uit de kast of staat ze in de kist?

 9. Fijn Wil dat je nu een rustig weekend hebt met HZG, genietend in je borduurhoekje. Dan ben je maandagmorgen lekker uitgerust voor de les: doorstoppen om een hoekje.
  Elma

 10. @Jenny, 🙂
  @Josefien, dat is leuk om te horen en een prachtig compliment!
  Ja, ik had ook graag meer vitrines gehad, maar dat zat er helaas niet in. Het lag niet aan het aantal hartenontwerpen, want die waren er genoeg!
  Ideaal: parkeergarage de Witte Dame!
  @Elma, ik heb HzG nog steeds niet ontvangen.
  Ik las op de website van de bibliotheek dat zij vinden dat de expositie voor het grootste gedeelte uit quilts bestaat. Ik ben het daar niet mee eens. De quilts zijn groot en trekken de aandacht, zoals het hoort. Maar weet je dat er 11 quilts hangen en dat er nog 41 andere hartenontwerpen zijn in een andere techniek? Maar dat valt niet zo op doordat het kleinere ontwerpen zijn.
  Marianne heeft afgelopen maandag het aantal hartenontwerpen geteld. Dus, in feite zijn er veel meer kleinere hartenontwerpen te zien, die net als de quilts zeer de moeite waard zijn.
  @basje, herkenbaar!
  @Saskia, als ik in Eindhoven ben, kijk ik altijd naar de etalage bij de Bijenkorf. Die valt altijd op!
  Maandag maar even kijken!:-)
  @marian’ne m, ik heb op de site van Carla gekeken. Bijzonder!
  Door tijdgebrek kijk ik ook veel minder naar de etalages. Eline vertelde me van de DJ! Zij houdt van winkelen!:-)
  Schitterend de harten van Marianne!!
  @wil, volgens mij komt ze keurig aangekleed uit de kast! Veel leesplezier met HzG!

 11. toen ik laatst in Maastricht was, zag ik een etalage van een kledingzaak, waar een etalagepop “vermoord” lag …….. ook een manier om aandacht te krijgen.
  Ai, het Quiltnieuws werd ook een keer door Sandd bezorgd …. was geen succes, verschil van ontvangst was 2 weken …. daarna toch maar weer gewoon met TNT en weer allemaal blije leden !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *