Hart & Dame in de Witte DameEn dan is het zover… de expositie Hart & Dame in de Bibliotheek Eindhoven, in de Witte Dame gaat vandaag van start. Een jaar hebben we met z’n allen met heel veel enthousiasme gewerkt aan het harten-project en het resultaat is adembenemend mooi geworden.
Gisteren zijn de harten naar Eindhoven gebracht en vandaag ga ik de expositieruimte inrichten, samen met Lous, Marianne en Mien B. We gaan er iets moois van maken.

Vergeet niet dat er volgende week maandag (7 april) vanaf 13.00 uur een informatiemiddag is over de droomdekens. Deze middag wordt verzorgd door Inge Schoonderwoerd. Ik zal er zelf ook zijn.

Op de foto zie je dat het mij gelukt is om mijn hartenlap op tijd af te hebben voor de expositie. Het eerste verhaal over mijn hartenlap lees je hier. Het tweede gedeelte lees je hier. En nu zie je de hartenlap ingelijst en wel op de foto! Hij zal ook op de expositie hangen.

De afgelopen dagen heb ik veel hartverwarmende emails en kaarten ontvangen. Via deze log wil ik iedereen bedanken. Het is een geweldige steun voor me.

21 gedachten over “Hart & Dame in de Witte Dame

 1. Wat is ie leuk geworden! een beetje in de stijl van Tilleke Schwarz. Leuk dat vrije werk. Veel plezier straks met inrichten en succes met de tentoonstelling!

 2. Mooi ziet het eruit Berthi! Ook een heel aparte vind ik. En wat mooi strak ziet het er uit als je het inlijst. Veel succes morgen met de dames.

 3. Ik vind je hartenlap ontzettend leuk geworden. Het idee erachter vind ik echt prachtig! Echt leuk als herinnering!

 4. Een dierbare herinnering voor Tijmen, jouw hartenlap! En wat heb je toch een hoop werk verricht voor dit harten-project. De kroon op het werk, de tentoonstelling in de bibliotheek zal hoop ik veel bekeken worden! Ik wens jullie een gezellige inricht dag.

 5. Een hele bijzondere hartenlap heb je gemaakt. Een echte herinneringslap.
  Succes met de voorbereidingen voor de tentoonstelling.

 6. Je lap is mooi geworden, heel origineel !!!
  Knap hoor zo vrij borduren, dat valt nog niet mee.
  Zomaar een figuur door een ander heen zetten.
  Zonder dat je van te voren weet wat het resultaat is.
  Ik moest ook aan Tilleke denken.
  Veel succes én plezier vandaag.
  OOO jullie mogen al lekker al die mooie spullen van dichtbij bekijken !!!;-)))

 7. zo leuk voor mij ben je een vrouw van folklore en traditie ,maar ook modern bezig en dat komt ook juist in deze hartenlap weer terug,superorigineel!!

 8. Berthi, wat is je hartenlap mooi geworden, en dierbaar door al die herinneringen.
  En daarom zo bijzonder.
  Zo werk ik ook graag.
  Veel succes vandaag met z’n 4-en, met het inrichten van de expositieruimte en het ondertussen bewonderen en weer bewonderen van alle mooie harten.
  En als het dan helemaal klaar is en je bent tevreden, dan kijk je eens rond en dan gaat er vast wel “wat” door je heen.

 9. Wat een mooie hartenlap,heel mooi ingelijst. Geniet met z’n alle vandaag. Wat heb je veel werk verricht. Veel succes met de tentoonstelling.
  Mijn quiltje staat niet in de fotogalerie, van het harten project.

 10. Mooie hartenlap! Ja, doet mij ook denken aan Tilleke Schwarz’s werk.
  Veel plezier gewenst met het inrichten van de expositie!
  Bij leven en welzijn kom ik volgende week maandag het resultaat bekijken. Dan kan ik je eens persoonlijk de hand schudden.
  Nu alleen virtueel: Chapeau, Berthi!

 11. Wat mooi Berthi! Een hele bijzondere hartenlap!
  Het zal reuzegezellig worden met de dames vandaag, veel succes en veel plezier!
  Ik ben benieuwd naar de eerste reacties van de bibliotheekmedewerkers, zij hebben natuurlijk de premiere.

 12. Heel veel succes allemaal en bedankt voor al jullie werk.
  Ik weet het zeker dat het prachtig gaat worden.
  En je lap had ik al bewonderd in Handwerken zonder Grenzen.

 13. Het is een hele gezellige dag geweest! Er is heel hard gewerkt en het ziet er prachtig uit! Wat een mooie handwerken zijn er ingeleverd, echt prachtig! Ik heb genoten! Ook de gezelligheid was super!
  Bedankt nog Berthi voor de ontzettende leuke dag!
  Verder verklap ik niks… 🙂

 14. En ik verklap ook niks…..
  Het was een heel gezellig inrichtdagje !
  Komt het zien ………

 15. je maakt ons wel heel nieuwsgierig Marianne. Fijn dat het allemaal gelukt is vandaag jullie zullen inderdaad wel flink genoten hebben van de mooie inzendingen.
  Berthi, wat is jouw hartenlap mooi geworden. Heel anders om met deze leeftijd een lap te maken dan een geboortemerklapje.

 16. Prachtige reacties lees ik nu!! SUPER!!
  Morgen komt er een logje over de inrichtdag!! Ik kan al vast zeggen dat het super was en dat het er geweldig mooi uitziet. Mede dankzij de hulp van Lous, Mien B en Marianne! Dames geweldig!! En natuurlijk iedereen die een hartenontwerp heeft gemaakt. Dat ik via internet zoveel lieve mensen heb leren kennen die allemaal de liefde voor handwerken/textiel delen!! Ik kan het soms nog niet bevatten.
  Hartstikke leuk dat ik je volgende week maandag zie en spreek, Saskia!
  @marianne m, het is zo mooi geworden in Eindhoven en… je harten-polswarmers hebben een speciaal plekje gekregen! Ik hoop dat de foto gelukt is!
  @Francisca, je quilt hangt SUPER!!! Prachtig al die kleurtjes!!
  Fijn dat ik hem op tijd heb ontvangen. De echte meidenquilt hangt ook geweldig. Dit allemaal dankzij de quiltexperts Lous en Mien B!!!
  En Marianne heeft goed naar de vormgeving gekeken in de vitrines!! SUPER!!
  Eigenlijk kan ik maar één ding zeggen… ga naar de bibliotheek in Eindhoven in de Witte Dame en geniet van al die prachtige hartenontwerpen en diverse handwerktechnieken. Het is absoluut de moeite waard!!!

 17. Berthi, nogmaals bedankt, en met plezier heb ik vandaag meegeholpen, leuk om elkaar op deze manier beter te leren kennen.
  Het mooie was ook nog dat ik zonder files ben thuis gekomen.

 18. Berthi, inmiddels is alles al gedaan in Eindhoven en ik heb je al gemaild over je hartenlap die ik in de HZG zag, maar ik wil hier toch ook nog even kwijt dat ik erg geniet van alle reacties rondom deze expositie, een vrolijk bijenkorf lijkt het waarin ik ook mee mag zoemen. Ook ik dacht aan Tilleke, maar jouw hartenlap heeft wél ook een heel eigen stijl en handtekening en dat vind ik er zo héél speciaal aan. Dit is Berthi!

 19. Grappig dat jullie direct aan Tilleke denken.
  Eén gegeven op deze lap zal vanaf vandaag niet meer kloppen, namelijk de FIDErating.

 20. heel mooi en heel bijzonder. de motieven gaan nog meer leven door het verhaal dat je erbij vertelt in HzG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *