Handwerken zonder Grenzen 146Weblog inspireert handwerksters; dit is de titel van het artikel dat over het hartenproject gaat en te vinden is in Handwerken zonder Grenzen nummer 146. Verdeeld over vier pagina’s vertel ik over het ontstaan van mijn weblog, het Abc-project, het Harten-project en als laatste over mijn hartenlap. Het artikel opent met een foto van de prachtige droomdeken die gemaakt is door het quiltgroepje van MarPie. Een pagina verder zie je mijn hartenlap, die ik morgen op mijn blog zal laten zien. We slaan de bladzijde om en komen bij de volgende fraaie hartenontwerpen: het gehaakte hart van Annie, het geborduurde hart van Majo, een geborduurde envelop van Lies, het gebreide kussen van Noor, het geborduurde kussen van Marianne D, het schrijfetui van Elisabeth en de geborduurde tas van Corrie. Op pagina drie zien we bij de inhoudsopgave een foto van de hartenquilt van Simone.
Na het artikel volgen twee hartenpatronen: de Vlisco-hartenquilt van Mien B en het gastendoekje in Myreska-borduurwerk van Elma. Al deze hartenontwerpen en nog vele anderen zijn te zien op de expositie Hart & Dame in de Bibliotheek Eindhoven, in de Witte Dame. Uiteraard tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Nummer 146 is nu te koop en de abonnees zullen één dezer dagen het blad in hun brievenbus vinden. Ik wens je alvast veel leesplezier!

36 gedachten over “Handwerken zonder Grenzen 146

 1. Prachtig artikel, ziet er mooi uit de foto’s zo.
  Ik ben heel benieuwd naar de rest, hij lag hier nog niet in de winkels.

 2. Vol verwachting klopt mijn HART!!!!
  Heb hem nog niet ontvangen maar vind dit artikel nu al top. En wat een boeiend idee om jou blog en het effect daarvan als onderwerp te nemen.
  Had ik een vooruitziende blik??? (zie mijn reactie gisteren).

 3. Berthi van harte gefeliciteerd met het verschijnen van je hartenkindje. Ik hoop dat vele deze uitgaven van HZG zullen kopen en dan vinden dat ze dit blad echt niet kunnen missen en een abonnement nemen. HZG verdient het, na een moeilijke tijd verschijnt er elke keer toch weer een prachtig nummer.
  Vooral de fanclub van Berthi geniet nu extra.
  Nu nog een zware klus, het vervoeren en inrichten van de hartenexpositie. Toen wij de ruimte een tijd geleden op de foto zagen kwam de vraag: hoe krijg je deze ruimte gevuld?
  Nu moet je ter plaatse zien wat kan ik kwijt.
  Matthijs krijgt ook nog een karwij, het aanvullen van de de Fotogalerie, waar de thuisblijvers enorm van zullen genieten.
  Elma

 4. HARTstikke leuk ,ziet er goed uit Berthi, een kroon op jouw en ons werk.Wat heerlijk dat het er zo uitgebereid instaat…hopelijk inspireert het nu nog meer mensen.
  Gisteren en vandaag kwam er geen steek uit mijn handen.Min broer en schoonzus hebben een gezond meisje gekregen,die lekker eigenwijs 1 maand te vroeg kwam (net als haar pa) en in een stuitligging lag.Alles is oké en ik mag straks eindelijk naar het kraamhotel gluren…

 5. Tante Hillie gefeliciteerd met je nichtje. Moet je voor het kleine meisje nog iets handwerken. Bv een slab met haar naam, wat hier altijd een groot succes is.
  Het is hier stralende zonneschijn. Dat was 56 jaar (1952) wel anders. Mijn kleine broetje moest geboren worden en om in het ziekenhuis te komen moesten mijn vader en de taxichauuffeur eerst de sneeuwduinen van de Rijnbrug scheppen. Het is allemaal goed gekomen

 6. Gefeliciteerd met je mooie artikel Berthi en nogmaals een hartelijk dank-je-wel aan alle handwerksters die eraan hebben meegewerkt!
  Om een misverstand uit de weg te helpen: HzG ligt pas volgende week in de winkels en hopelijk hebben dan alle abonnees het blad al in huis. Garanderen kunnen we dat echter helaas niet. Dan zouden we namelijk een peperduur contract met TNT moeten afsluiten en daar is de oplage van het blad simpelweg te laag voor. Daarbij zijn we ook afhankelijk van de losse verkoop. We kunnen de verspreiding naar de winkels dus wel een weekje uitstellen, zoals we nu doen, maar het zou zonde zijn als het blad daar pas half april te koop zou zijn. Vandaar. Groetjes, Yvonne Koop (hoofdredactrice Hzg).

 7. Spannend!Ik ben benieuwd wanneer de HzG hier in de winkel ligt, het artikel ziet er veelbelovend uit.Succes en sterkte met het inrichten, Berthi en hulpen.

 8. Ik ben héél benieuwd naar je artikel, Berthi. Maar ik heb ook nog niets in de bus ontvangen. Dus wachten we geduldig af.

 9. Geweldig, gefeliciteerd met dit succesvolle project, dat je kunt bekronen met een mooi artikel. Ik zal het nummer volgende week kopen.

 10. dankje Yvonne, voor je uitleg, ik begrijp dat het organisatorisch niet altijd te voorzien is doordat je van verschillende factoren afhankelijk bent (en het was ook geen aanval, alleen een constatering) Maar jij ook mijn complimenten Yvonne, alle artikelen in dit nummer worden door mij met veel plezier en interesse gelezen !! Ga zo door !!

 11. Gefeliciteerd met je artikel berthi! Afgaande van de foto’s ziet het er interessant uit. En wat ben ik trots dat ik erin sta! Maar nu moet ik nog tot morgen wachten voor ik de HZG kan kopen… Ik hoop dat ik hem snel vind want helaas zijn er maar weinig verkooppunten. Ik ben erg nieuwsgierig naar het artikel maar ook naar jouw hartenlap.
  Je hebt alvast heel wat in beweging gezet met je blog …

 12. gefeliciteerd. Het ziet er heel leuk uit Wacht met spanning op de post fijne zondag

 13. Gisteren gekocht en het ziet er erg mooi uit.
  Mooie foto’s en een leuk artikel.
  En nog patronen om nog meer harten te maken.
  Berthi jouw lap is erg mooi geworden.
  En weer een wedstrijd waar we natuurlijk allemaal aan mee kunnen doen.
  Gefeliciteerd Berthi dat het allemaal gelukt is.

 14. Proficiat, Berthi en alle deelneemsters aan het project. Het ziet er op de foto’s al heel mooi en indrukwekkend uit!
  Zonder dat ik eraan mee heb gedaan, voel ik een plaatsvervangende trots, omdat ik toch ook deel uit maak van dit stukje Blogland.
  Door dit artikel zal het de komende tijd wel drukker worden hier door alle nieuwsgierige lezers/lezeressen met een PC.
  Ik heb de HzG besteld en hoop hem komende week te kunnen ophalen. Ik denk erover om toch een abonnement te nemen. Is toch wel een heel interessant blad.

 15. Het proefartikel al gezien ….maar ik kijk uit naar HzG 146 .
  Berthi heerlijk dat er zo’n mooi artikel gewijd wordt aan je HARTENPROJECT !!!!

 16. Oooooooo, wat een mooie en lieve reacties allemaal! Ik kom er straks op terug. Nu eerst naar Eindhoven om de harten af te leveren!

 17. Wat een prachtig en groot artikel met veel foto’s! Fijn dat Handwerken zonder Grenzen zoveel aandacht besteed aan het vaderlandse handwerk.
  Ik was gisteren al even in de winkel, maar ik begrijp dat ik in de loop van de volgende week kan gaan kijken of ‘De Wichter’ (Gronings voor ‘de meisjes’) zoals de tijdschriftenwinkel bij ons in de buurt heet, HzG in de schappen hebben.

 18. Berthi, je hebt alle lof verdiend.
  Je log iedere dag zo mooi, interessant, stimulerend.
  Ga zo door.
  Ik was gisteren in de boekenwinkel, er lagen twee HzG . Een voor mij, een over.
  Wat is het tijdschrift mooi. En het bedoelde artikel !!!!! Prachtig !!

 19. wat ziet het er mooi uit Berthi. Heel uitgebreid met de mooie hartenontwerpen en zelfs mijn kussen, ben er beduusd van.

 20. @marian’ne m, ik heb nu gemerkt dat het nieuwe nummer niet overal tegelijk in de winkels ligt. Jammer!
  @tijm,… goed van je! Ik heb mijn abonneenummer ook nog niet ontvangen. Even geduld!
  @Elma, onlangs dacht ik nog terug aan vorig jaar. Ik vroeg me af of ik de expositieruimte wel gevuld zou krijgen, en zie nu… zoveel enthousiaste hartendames en het is zo goed als zeker dat ik niet alles kan tentoonstellen. Dat had ik een jaar geleden toch niet kunnen bedenken. Alle dank gaat uit naar de hartendames die allemaal zo’n prachtig hartenontwerp hebben gemaakt, en dan hebben we ook nog zo’n geweldige harten-meeting gehad. En… dan komt er binnenkort de ontmoetingsdag in de bibliotheek, op 10 mei. Binnenkort hier meer over.
  @Annelies, de vormgever heeft er echt een mooi geheel van gemaakt!
  @Hannah, het kussentje van Vera is inmiddels in Eindhoven en krijgt een mooi plaatsje in de vitrine.
  @Nel, dank je!
  @Marnel, ik heb ook nog niets ontvangen. Ik heb een exemplaar gekocht.
  @martine, dit is de eerste keer dat er aandacht besteed wordt aan bloggen in HzG.
  @annita, leuk!
  @mary, er staan heel mooie artikelen in dit nummer!
  @Saskia, ik vind het erg leuk dat je zo gezellig met ons meekWEBbeld en naar mijn idee doe je dt al heel lang! Blijf dat maar gezellig doen.
  @Mien B,… en leuk dat jij van je Vlisco/hartenquilt een patroon hebt gemaakt.
  @annemie f, dank je, en leuk dat jij al een exemplaar hebt gevonden!
  @noor, leuk hè om je prachtige gebreide kussen terug te zien in HzG.

 21. Berthi,wat leuk,mijn geborduurde kussentje in HZG!Ik hoorde het van Noor,ben net terug van Rijswijk,ook mooi!!Heel veel sterkte en succes met de hartenexpositie!Wat ontzettend leuk dat een oproep zo’n gevolg kan hebben…

 22. @MarianneD, door alle drukte ben ik vergeten dat er de patchwork en quiltdagen waren! Je hebt vast heel veel moois gezien!

 23. zo te lezen is het een erg mooi artikel over de hartenexpositie geworden. Leuk Berthi, gefeliciteerd!
  Net als zovelen heb ik de HzG ook nog niet ontvangen maar aan de andere kant dan hebben we nog iets om naar uit te kijken.

 24. Verheug me op de HzG heb hem nog niet binnen, ben benieuwd naar de wedstrijd en alle andere artikelen. Succes methet inrichten van de tentoonstelling, maar volgens mij is het in goede handen, liefs Paulie

 25. Net zaterdag Handwerken zonder grenzen gekocht. Een leuke editie met een aantrekkelijk artikel over je hartenexpositie. Super toch wat mensenhanden maken kunnen. Inspirerend!

 26. ik heb vandaag de HzG in de winkel gekocht en het is prachtig artikel geworden Berthi!
  De rest is ook heel boeiend zeker het artikel over het 16e eeuwse handwerken, geweldig!

 27. Gisten, maandag de 31e, heb ik de HZG kunnen kopen en heb gisteren al heerlijk genoten van jouw artikel Berthi, maar de rest van het blad is ook erg mooi en leuk, véél patronen!
  Vandaag na vier dagen feesten eindelijk een normale dag om er heerlijk rustig in te gaan lezen, maar éérst eindelijk eens een beetje bijlezen op de blogs.
  Proficiat met deze mooie uitgave!

 28. Baal, baal, baal! &#@$!
  De leverancier van de kiosk, die HzG voor mij had besteld, heeft een foutje gemaakt: géén HzG 146 dus voor mij. Ik ga het nu maar via de website van HzG proberen en me meteen abonneren. Loop ik hem niet meer mis.

 29. @Saskia, als je a.s. maandag in Eindhoven bent, kun je hem ook bij de Bijenkorf kopen, daar loop je langs als je naar de bibliotheek gaat.

 30. Ik ben op zoek naar een patroon voor gehaaktje kastrandjes. Kan het niet vinden op de site. Kunt u mij verder helpen.
  Hartelijke groeten
  Nettie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *