Inspiratie

Corrie las op de site van Seasons dat de redactie graag nieuwe ideetjes wilde horen om de Seasons Serre (foto: Seasons) uit te breiden. Corrie plaatste op de website de volgende mooie reactie, waarmee ze een prachtige prijs won:
‘Het lijkt me erg leuk om de traditionele Hollandse Feesten en de daarbij behorende gebruiken uitgebreid te behandelen met de oorspronkelijke achtergronden en bronnen en bijvoorbeeld bijpassende recepten en bijvoorbeeld een doe-het-zelf-patroon. Maar vooral ook het vaker behandelen van textiele werkvormen in de breedste zin van het woord zou ik enorm toejuichen. Momenteel zijn die weer heel erg in opmars, er wordt weer veel meer gebreid, gehaakt, gevilt, geborduurd enz. en ik vind dat onderwerp ook echt een plek waardig in jullie prachtige blad. Ik herinner me een artikel van enkele jaren geleden waarin de Textile Collection van Berthi Smith-Sanders werd behandeld. Zulke artikelen zijn zeer inspirerend voor de lezers, ik weet dat uit eigen ervaring. Na dat artikel ben ik haar web-log gaan lezen en ben sindsdien een fervent handwerkster geworden en word nog steeds geïnspireerd door haar artikelen en door degenen die zich rondom haar web-log en site hebben verzameld om hun ervaringen uit te wisselen en ik sta nog steeds verbaasd over de prachtige dingen die er steeds opnieuw worden ontworpen en gemaakt.’

Corrie, dit is toch wel een zeer hartverwarmende reactie waar ik erg stil van word!! Nu werd ik van de week met nog twee mooie reacties verwend.

Rosa schreef me: ‘Je monogrammen inspireerden me, Berthi. Niet tot het borduren van een hele lap, maar enkele letters: twee grote R’s op ronde kussentjes, een R op een tas en op een waszak nog een L van het Franse woord Linge. Ik heb ze op oud linnen geborduurd met behulp van tire-fil, waarvan ik inmiddels weet dat het in het Nederlands trekdradenstof heet.’ Bij deze log staan enkele reacties van Rosa te lezen over tire-fil.

Rosa, je hebt een prachtig monogram geborduurd en ontzettend leuk om te lezen dat de inspiratie van mijn weblog kwam.

Annemieke schreef me het volgende: ‘Ik was te laat met mijn handwerkhart insturen, ik heb er een gepuncht. Maar
er komt vast wel een nieuwe actie van je, ik blijf je volgen, bedankt voor het plezier, de gedachten en inspiratie die je me geeft met je weblog!!!’

‘Dit gepunchte hart maakte ik tijdens een punchcursus met mijn punchmachine via texpertise. Het is een proeflapje waarvan ik een quilt wil maken met harten die elkaar verbinden in een vorm die wel al in mijn hoofd zit, maar er nog uit moet komen. Dit is op gekookte wol gemaakt en de harten zijn van lontwol eerst
gevilt en toen geknipt tot hart.’

Annemieke je hebt een mooi begin gemaakt met dit gepunchte hart voor de quilt en uiteindelijk zal de quilt heel bijzonder worden. Tsja, voor een nieuw project moet je een beetje geduld hebben. Eerst moet mijn merklappenboekje van de grond komen.

19 gedachten over “Inspiratie

 1. Berthi, ze hebben gelijk, jij doet enorm veel voor Handwerkland!!
  Je inspireert, motiveert, stimuleert, inventariseert,documenteert, archiveert en tracteert ons dagelijks op een leuk, lief, ontroerend, informatief of confronterend blogje.
  Het houdt ons scherp, allert, en betrokken. Door onderandere jou blijven we op de hoogte van alles wat er in Handwerkland gebeurd; de nieuwste ontwikkelingen, de leukste exposities, de grappigste technieken en samenwerkprojecten, de traditie.
  Complimenten!!!!

 2. Hoi Berthi,
  Leuk hè dat mensen door jou weer aan het handwerken zijn geslagen. Tja ik kan me er alleen maar bij aansluiten, door jou web-site kwam ik op je web-log terecht en ben ik met anderen in contact gekomen en is het de laatste twee jaren een groot handwerkfeest!
  Had nog nooit gehoord van gepunchte wol. Wel van punch, maar da’s heel wat anders!
  De tas met het monigram vind ik prachtig, dank voor de tip…
  Fijne dag!

 3. Ja ja monigram, nog niet helemaal wakker of toch teveel punch…?

 4. Leuk dat je dit soort reacties krijgt Berthi. Zo zie je wat een invloed een web-log kan hebben.
  Je web-log is ook voor mij een grote bron van inspiratie. Handwerken doe ik mijn hele leven al.
  Het lezen over verschillende vormen van handwerken en het delen van ideeën via onder andere web-logs is voor mij heel belangrijk.

 5. Prachtig dat we zo veel inspiratie kunnen putten uit jouw inzet.
  En daardoor zoveel anderen door het bloggen heb kennen.
  Van Corrie is geweldig.
  Het monogram prachtig toegepast.
  En punchen nooit gedaan, maar zo’n leuk effect.

 6. LAATSTE NIEUWS: De nieuwe HZG ligt bij de Bruna, met een schitterend artikel over Berthi’s hartenproject.
  Elma

 7. Berthi, ik kwam op jouw log via Merkwaardig. Sindsdien lees ik elke dag met veel plezier je schrijfsels. Andere mensen lezen de krant ’s morgens, ik lees de blog van Berthi. Veel informatie en veel inspiratie.
  Via jouw blog leer ik ook steeds meer blogsters kennen en kWEBbel ik vrolijk mee.
  Inmiddels mijn eigen blog begonnen, wat mijn handwerken weer enorm stimuleert. Ik wil toch telkens wat laten zien.
  Jij bent voor mij de motor van handwerkend Blogland.
  De tas van Rosa ziet er schattig uit met het fraaie klassieke monogram. Goede kleurcombinatie.
  Het punchen met een machine heb ik vorig jaar gezien op de Textieldagen. Ik vond het wel een komisch gezicht: een naaimachine zonder garen met alleen een speciale naald die op en neer door de wol gaat.

 8. Saskia waren dat de textieldagen op de borg Verhildersum. Daar werd ook een demonstratie gegeven met de punchmachine.
  Dit jaar zijn de textieldagen niet in juni maar 6 en 7 september. Er zullen div. demonstraties gegeven worden over alles wat met kant te maken heeft. Aansluitend bij de tentoonstelling KANT – HOOFDZAAK
  Elma

 9. Nu een reactie op de Inspiratie van Corrie. Je hebt de juiste snaar geraakt bij je reactie naar Seasons. Op een prettige manier het handwerken onder de aandacht brengen en gelijk het belang van Berthi’s web-log vermelden.
  DE R van Rosa, wat een leuk idee om het monogram zo te gebruiken.
  Annemieke jammer dat het niet gelukt is om je harten klaar te krijgen. Hier ligt ook nog een half afgemaakt schilderij met harten. Niet met de punchmachine, maar met een viltnaald op dun naaldvilt met gekleurde lontwol. Gemaakt door mijn kleinzoon.
  Elma

 10. @Tijm, tjeemeneetje zeg, dat zijn wel erg veel complimenten!!!
  Zoals ik al eerder vertelde gaat in het bloggen veel tijd zitten, maar dat vergeet ik snel als ik hoor en lees dat er zoveel mensen veel plezier en inspiratie uithalen!
  @Mienke, geweldig is dat!! En ik heb er veel vriendschappen bijgekregen!
  @Annelies, het is ongelooflijk wat internet allemaal te bieden heeft!
  @Marian’ne m, volgens mij heb jij je weblog ook al erg lang.
  @Saskia, blijf vooral gezellig mee kWEBbelen!
  Ik kom snel naar je handwerken kijken op je blog. Maar dadelijk eerst aan de slag met inpakken voor de expositie.
  @Elma, ik heb het nummer gezien en morgen laat ik het op mijn weblog zien. En… er staat een prachtig patroon van jouw hand in en een patroon van Mien B.
  Er komt een prachtige expositie aan op borg Verhildersum!

 11. Berthi, ik heb de reader binnen van de cursus “Quilten Speciaal” en het is opvallend hoeveel artikels verwant zijn aan jouw weblog !! (merklappen, Victor en Rolf etc etc teveel om op te noemen !!) En dit komt door je veelzijdigheid en je liefde voor textiel !!
  @Elma, de Bruna hier had HzG (nog) niet en toen ik er bij de dames naar vroeg, kenden ze het blad helemaal niet …… een beetje jammer !! Maar the Readshop had hem wel en het is een heel mooi artikel geworden en ook de andere artikels zijn het lezen en kijken waard !!

 12. @Elma Nee, dat waren de Textieldagen in Tilburg, vlak voor de verbouwingssluiting van het Textielmuseum.
  “Mijn” kiosk heeft de HzG niet standaard op voorraad, maar ze heeft hem voor mij besteld. Yippie! (Misschien toch maar abonnee worden?)

 13. Jaaaaaa helemaal mee eens ,maar zoals Corrie t weer verwoord!!!!Ik geniet van je logjes,hou van die van Coriie ,Dijn en Ingrid hg, heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!En dan nog alle mensen waar ik ook geregeld kom,Betty,Fleur,MarianneM,Noor etc etc,heerlijk en vergeet vooral niet de lol die ik heb met borduren nu zelf en van al het moois dat ik hier zie, mijn moeder is ook weer begonnen met borduren in portugal hoorde ik….

 14. Erg leuke reactie van Corrie!!!
  Hier bij de Bruna zag ik de HzG vanmiddag ook liggen en heb natuurliujk even erin gekeken! Mooi artikel over de hartententoostelling! Ik wacht nu met spanning wanneer hij in de bus rolt en ik de rest kan lezen!

 15. @Mary, dat vind ik erg leuk om te horen!!!
  @Saskia, dat is nog eens een service!
  @Hilly, ik vind het zo leuk om te horen dat jij zoveel plezier hebt in borduren en dat jij je moeder inmiddels hebt aangestoken met het handwerkvirus!
  @annita, ik heb heel veel bewondering voor jouw specifieke handwerk!
  @Marianne, jammer dat het blad tegenwoordig eerder in de winkel ligt dan bij de abonnees in de brievenbus.

 16. Berthi wat staat die foto met dat rood mooi in jouw blauw, heel hollands en ik vind het heel erg leuk dat je zoveel reacties hierop hebt gekregen. Ik herken in sommige ervan mijn eigen gevoel toen ik je blog begon te lezen.
  Rosa wat een prachtige tas is dat en dan maakt zo’n enkel monogram het helemaal af. Heel Frans lijkt het en daar hou ik van!
  Annemieke wat leuk dat jij hebt kunnen leren hoe het punchen werkt. Het lijkt me erg leuk om te doen, maar wist niet dat het ook machinaal kan. Misschien zijn er wel naalden te koop die je in de gewone naaimachine kunt gebruiken denk ik nu ineens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *