Vrouwenvereniging FidelisHet is 0.25 uur, tijd voor een nieuwe log terwijl ik nog maar net thuis ben. Ik was in Barneveld om voor de Rooms-Katholieke vrouwenvereniging Fidelis een lezing te geven, en wel over de lotusschoentjes. De lokatie was het Catharijnecentrum, naast de Catharinakerk. Ondanks dat er op hetzelfde tijdstip om de hoek in de bibliotheek een lezing plaats vond door Daphne Deckers, had ik te maken met een groep dames die zeer geïnteresseerd waren in het onderwerp. Zelfs een dame uit Amsterdam had de moeite genomen om voor mijn lezing naar Barneveld te komen.Het thema van dit bronzen beeld is Overbrugging tussen jong en oud, en gemaakt door Niek van Paassen. Dit beeld werd in opdracht van het bestuur van de Catharinakerk gemaakt, die in 1995 tweehonderd jaar bestond. Niek van Paassen werkt in een autobedrijf, waar men zich bezighoudt met restaureren, onderhouden en repareren van zeer exclusieve Italiaanse sportwagens. Naast zijn werk schildert en boetseert hij graag.

14 gedachten over “Vrouwenvereniging Fidelis

 1. Ik denk dat zo’n onderwerp ook een zeer specifieke groep mensen trekt. Leuk om te merken dat er dan ook grote interesse is bij de groep waar je voor staat.

 2. Wat fijn dat je zoveel leden van de vrouwenvereniging Fidelis een mooie avond kon bezorgen. Barneveld staat ook bekend om zijn trouw aan de kerk, er worden in plaats van kerken afgebroken nog nieuwe gebouwd.
  Wat staat er een schitterd bronzen beeldje,
  de camera van Berthi heeft oog voor mooie dingen.
  Elma

 3. Bij je bezoek aan Barneveld heb je vast geen tijd gehad voor het oude ambachtenmuseum dat daar staat. Het staat eigenlijk in Terschuur en dat hoort bij de gemeente Barneveld: echt een aanrader!
  Maar niet voor een bliksembezoek, je komt er n.l niet meer weg. Jij vast ook niet dus dan was je nog te laat gekomen op je eigen lezing :-))

 4. Jij komt ook overal, hè! ;o)
  Geweldig toch dat je hobby zo interessant is, dat je er lezingen over mag en kan geven en waar mensen van heinde en verre naar toe komen!
  Moest ik kiezen tussen een lezing van jou en van Daphne Deckers, dan weet ik zeker dat ook ik Daphne links liet liggen.
  Leuk beeld op de foto. Heb je daar meer info over? Waar het voor staat, wie het gemaakt heeft, bijvoorbeeld?

 5. Ben je toch vlak bij mij in de beurt geweest Berthi! Fijn dat er veel volk was bij je lezing! Brr die lotusschoentjes , griezel er van , ik mag toch hopen dat er niet meer vrouwen gemarteld worden om die schoentjes aan te trekken.
  Marlies

 6. @Josefien, wij waren om 16.00 uur vertrokken om op tijd in Barneveld te zijn. Het is me nu al een paar keer gebeurd dat we net op tijd kwamen op de plaats van bestemming. Files!
  Ook gistermiddag was het weer eens druk op de wegen, maar gelukkig waren we op tijd vertrokken zodat we ál om 18.45 uur in Barneveld waren.
  Auto geparkeerd en een ommetje door het centrum gemaakt. Dus geen ambachtenmuseum gezien in Terschuur, wel het Nairac museum dat uiteraard gesloten was. Op dit moment is er een kantexpositie:
  http://www.nairac.nl/page/Jubileumtentoonstelling-kantwedstrijd-30jaar-LOKK.htm
  Tegenover het Nairac museum staat de Barneveldse Kerk, met daarvoor een beeld van Jan van Schaffelaar, die in 1482 van de toren sprong:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Schaffelaar
  Op de eerste foto van mijn log zie je de ingang van de Catharinakerk. Het beeld op de tweede foto staat op de kleine parkeerplaats voor de kerk. Op het bordje stonden niet veel gegevens, maar via Google kan je veel vinden!:-) Het thema van het beeld is:
  ‘overbrugging tussen jong en oud’ en gemaakt door Niek van Paassen.
  Dit beeld werd in opdracht van het bestuur van de Catharinakerk gemaakt, die in 1995 tweehonderd jaar bestond.
  Ik vond het vannacht iets te laat om dit nog uit te zoeken!:-)
  Ik zal deze gegevens strakjes toevoegen.
  Meer kunstwerken in Barneveld zijn op deze site te vinden:
  http://www.cultuurpleinbarneveld.nl/

 7. Pittige reis !!
  Mooie foto’s.
  Ik zou ook ZEKER voor jou kiezen !!;-))
  Mooi dat je weer hebt kunnen DELEN, daar gaat het om, toch !!
  Drukke dagen voor jou, succes met alles !!!

 8. Het Nairacmuseum is ook leuk. Ik ben er geweest toen de tentoonstelling Nuttig en Fraai er was. Het is verder ook best een mooie plaats, Barneveld.
  En dat ze jou hebben weten te vinden voor een lezing pleit natuurlijk voor de daar wonende dames van de vrouwenvereniging!

 9. @marian’ne m, ik deel heel graag met anderen!
  Het is erg druk op dit moment. Vanmiddag moest ik op pad voor de hartenexpositie! Later meer hierover. Morgen de spullen voor de expositie inpakken, zondag naar Eindhoven brengen en maandag inrichten.
  @Josefien, wij zijn door het centrum gewandeld en dat zag er leuk uit.

 10. Wat leuk Berthi ,wat doe jij toch veel leuke ,verschillende dingen!! Fijn dat het goed bezocht was door oprechte belangstellenden…

 11. @Hilly, het is allemaal erg leuk, maar de laatste tijd vallen toevallig heel veel dingen samen.

 12. Berthi, hier ben ik dan eindelijk weer na vier dagen niet lezen op de blogs en ik lees hier dat je het erg druk hebt gehad. Een lezing geven vergt voorbereiding en dan het reizen en spreken en weer reizen, een logje schrijven midden in de nacht en dan de expositie vorbereiden. Heel fijn dat je dan ook genoeg toehoorders had en heel begrijpelijk ook, want wie weet er nu veel over lotusschoentjes. Ik zou er zeker ook voor gelozen hebben en zou sowieso wel een lezing van jou willen meemaken, dat gebeurt vast nog eens. Wat een mooi gebaar in het beeld, de uitgestoken hand van de jongeling en dan het “wetende” gebaar van de oudere man.

 13. @Corrie, ook jij hebt drukke, maar zeer bijzondere dagen achter de rug.
  Als ik een lezing over lotusschoentjes geef, merk ik dat er veel mensen zijn die alleen weten dat het om kleine voetjes gaat. Afgelopen donderdag vonden de bezoekers het zeer interessant om het verhaal te horen en helemaal leuk als ik ook nog eens verschillende lotusschoentjes laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *