Hartetaal

Vorige week kreeg ik een enthousiaste e-mail van Wijni waarin zij schreef dat ze sinds kort mijn weblog had ontdekt en uiteraard kwam ze ook tot de ontdekking dat er een project is, met harten. ‘Daar was ik natuurlijk veel te laat voor’, schrijft Wijni. ‘De bijeenkomst was jammer genoeg al geweest. Toch hield het mij bezig. Ik heb namelijk een aantal oude kaarten van mijn vader van omstreeks 1925 in bezit, onder andere de taal der ogen, gelukstaal en de taal van harten. De laatste wilde ik je niet onthouden.’

Dat het thema harten aanspreekt bij Wijni blijkt uit onderstaande quilt die zij maakte in 2003.

14 gedachten over “Hartetaal

 1. Enige kaart, Wijni! Het hart rechtsonder vind ik toch wel apart…
  Mooie hartenquilt heb je gemaakt!

 2. Het is maar goed dat er nu een tentoonstelling komt van de harten. Als de tijd langer was geweest komen er nog veel meer harten. Het is nu voor Berthi al een Gigaklus.
  Wijni welkom bij de web-log van Berthi en dat je elke dag maar weer mag genieten en een reactie geven.
  Elma

 3. Mooi die hartenkaart… vooral dat Gij hebt…SUPER je hartenquilt Wijni .

 4. Wijni leuk dat je gereageerd hebt en deze leuke spullen met ons deelt.
  Wat een enige kaart en een geweldige quilt.
  “”De taal der harten is van alle tijden en wordt altijd verstaan.””
  !!! 😉

 5. Wat een ontzettend leuke kaart. De quilt vind ik ook heel mooi. Zeker omdat er zoveel verschillende harten in voorkomen. Ik zie zelfs een gebroken hart.

 6. mooie quilt, zoveel soorten harten en dan de kaart Wat leuk dat toch nog zo veel bewaard blijft

 7. Hartelijk dank Wijni dat je dit moois met ons deelt!
  Ook ik was te laat op de hoogte om nog mee te doen met het hartenproject. Ik denk dat Berthi een hele verdieping van de Witte Dame nodig had gehad als het bekender was geweest. Dus het heeft zo moeten zijn.

 8. wat een mooie kaart en al die jaren zo zuinig bewaard. De quilt vind ik geweldig leuk, op zoveel manieren in stof een hart verzonnen..

 9. @Saskia, het is duidelijk dat het thema harten zeer geliefd is en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.
  De bibliotheek in de Witte Dame is groot, maar niet groot genoeg om alle hartenontwerpen te laten zien. Heel spijtig, maar het is niet anders! Ik probeer van alle handwerktechnieken een ontwerp te laten zien. De diversiteit moet groot zijn en de quilts moeten de aandacht trekken, dat zeker gaat lukken.

 10. Wat mooi deze oude kaart.
  En wat leuk deze quilt.
  Ik zit nu ook heerlijk met mijn hartenquilt over mijn benen “gedrapeerd”.
  Lekker warm, met buiten sneeuw en binnen gezelligheid, een kopje thee en wederom een leuk log van jou.

 11. Wijni wat leuk dat je zo spontaan hebt gereageerd op wat je bij Berthi op haar weblog las.
  Berthie wat een prachtige kaart laat je ons van Wijni zien en ook een fantastisch mooie en creatieve quilt. Dat doet mijn romantische hart goed! Ik ben dol op zulke mooie oude kaarten en gelukkig is er op internet ook op dat gebeid weer heel veel te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *