Affiche Hart & Dame

Druk was het de afgelopen week. Toch had ik nog tijd om naar de Witte Dame in Eindhoven te gaan. De expositie Hart & Dame begint te naderen en het is goed om te weten wat de mogelijkheden in de bibliotheek zijn. Ik had in mijn hoofd om een aantal tafels te gebruiken voor de vele kleine lijstjes met de hartenontwerpen. Helaas kan dit niet. De doorgang moet vrij blijven. Voorlopig ziet de indeling er nu als volgt uit: twee hangpanelen in het middengedeelte van de expositieruimte. Links en rechts hiervan komen de quilts te hangen en mocht die ruimte te krap zijn, dan ga ik de verrijdbare panelen gebruiken. Over het aantal vitrines die ik tot beschikking zal hebben, is nu ook duidelijkheid. Het worden er drie, elk met drie glasplaten. Je begrijpt dat ik druk aan het puzzelen ben om een mooie indeling te maken met een diversiteit aan handwerktechnieken. Eén ding is zeker, ik kan niet alles tentoonstellen wat ik uiteraard ontzettend jammer vind omdat iedereen zo enthousiast is. Maar ieder hartenontwerp krijgt een mooi plaatsje in de fotogalerie. Door alle drukte van de afgelopen weken, loop ik hiermee achter. Zodra de expositie staat, ga ik als eerste werken aan de fotogalerie.

Ik ben erg blij met de goede hulp die ik volgende week maandag krijg van Lous en Marianne. Dames, alvast heel veel dank.

In de loop van volgende week verschijnt Handwerken zonder Grenzen nummer 146, met daarin een artikel over het Harten-project. En… twee hartenpatronen. Ik heb de opmaak van het artikel al gezien en ik kan je zeggen dat het erg mooi is geworden. Natuurlijk ben jij nieuwsgierig of de hoofdredactrice en de vormgever gekozen hebben voor jouw hartenontwerp bij het artikel. Toch zal je nog een klein beetje geduld op moeten brengen!

Inmiddels is mijn hartenontwerp klaar voor de expositie, ingelijst en wel. Binnenkort krijg je een foto te zien.

Het is gelukt om een ontwerp te maken voor een affiche. Zoals je ziet is er niets meer over van het oude idee. Het is een totaal nieuw ontwerp geworden. De harten die je ziet zijn gemaakt door: linksboven een gehaakt hart van Annie, daarnaast een hart uit de droomdeken van de quiltgroep van MarPie, linksonder het hartenontwerp van Elza, dat vaag op de achtergrond terugkomt en als laatste een geklost hart van Nel. Het affiche hangt al in de bibliotheek.

Klik op de foto voor een vergroting. Daarna kan je wellicht nog een keer op de foto klikken voor een nog grotere afbeelding.

44 gedachten over “Affiche Hart & Dame

 1. Berthi Het affiche is super mooi…
  Wat een werk heb je hier allemaal aan. De expositie zal prachtig worden.
  Bedankt voor al het werk wat je hier aan besteed hebt Berthi.
  En tot Ziens

 2. Berthi,Leuk gedaan,zeer treffend van design.Rustig en simpel,good effect.
  Veel plezier met the expositie.

 3. Mooi Berthi,een duidelijke en opvallende affiche……. hopelijk lokt het vele bezoekers naar de expositie !!!!!

 4. Berthi, prachtig affiche! Wat heb je er veel werk aan om alles in goede banen te leiden maar wat een mooi resultaat heeft de oproep gebracht!

 5. Het wordt nu echt spannend, ben erg benieuwd naar HzG en de expositie. Maar de affiche is al heel goed, veel succes met inrichten!

 6. Berthi….wat ben je er druk mee!!! Fijn dat je hulp krijgt van de dames!!!
  Ik ben erg benieuwd naar de expositie en HzG…

 7. wat een WERK wat EEN WERK, Geweldig zoals het eruit ziet, pluim op je hoed

 8. Berthi, je hebt wat angehaald zeg, wat een werk en tijd kost het, maar ik denk dat het ook heerlijk is om te zien hoeveel mensen graag met je project meegedaan hebben. Een heel mooi affiche is het geworden, lekkere frisse kleuren en de achtergrond vind ik ook erg mooi. Ik ga het straks printen en op de deur hangen, dan kan iedereen het meteen zien. Wat fijn dat je extra hulp hebt gekregen Berthi, het zal wel een dagje werk kosten maar ook wel heel gezellig om elkaar te ontmoeten en ik hoop dat jullie tijd zullen hebben om gezellig te lunchen of koffie te drinken en lekker bij te praten, ik hoop dat het een fijne dag mag worden.
  Ik verheug me op de nieuwe HZG, sowieso een erg leuk blad en nu helemaal met dit bekende artikel erin.
  Heel veel succes met het voorbereidende werk Berthi en ik hoop dat je nog een fijne 2e Paasdag zult hebben met de familie.

 9. wat een mooie affiche is het geworden. veel sterkte met alles wat er nog te doen is. kijken of we er ook heen zullen kunnen.
  groetjes
  Anneke

 10. Het affiche is PRACHTIG !!!
  Mooi duidelijk met mooie handwerken erop.
  Ook ik zeg 6 x WAT EEN WERK !!!
  Fijn dat de dames kunnen helpen .
  En heel veel succes met inrichten.
  En dat er veel komen be/verwonderen.
  Ik ben er van overtuigd dat het HARTstikke mooi wordt !!;-)))

 11. Erg leuk en spannend ,wat een hoop (denk)werk heb je eraan Berthi,super dat je hulp hebt van deze attente 2 dames!! Succes ermee, het wordt vast mooi als ik me jouw tafel in de Van Nelle fabriek voor ogen haal!!
  EN ik hoop eigenlijk dat ze alle harten op 1 blz afgebeeld hebben ,wel zo leuk (net als toen in Happinez 1 blz gevuld met harten in keline virkantjes….)fijne pasen

 12. Het is veel werk, maar dat wist ik toch van tevoren??:-) Ik heb al eerder exposities ingericht en het kost altijd de nodige tijd, maar dat is niet erg, als straks de expositie maar mooi is. Daar gaat het om.
  Het affiche wilde ik strak en duidelijk hebben. Als je het affiche ziet, moet je direct weten wat het thema van de expositie is.
  @Hilly, ik kan je zeggen dat de harten die ze gekozen hebben niet op één pagina staan! Je moet naar de huidige lay-out kijken en dan kan je een idee krijgen hoe de harten een plekje hebben gekregen. Uiteraard kan er maar een klein gedeelte van de harten geplaatst worden. Welke dat zijn, blijft nog even geheim!!:-)))

 13. Wat geweldig dat het internet zoiets oplevert. Ik zou graag gaan kijken, maar Eindhoven is iets te ver weg.

 14. Geweldig hoe je van zo’n simpele oproep een nationaal project maakt! Een expositie met een hartstikke mooie poster en een artikel in HzG. Wauw, chapeau, Berthi!
  Ik neem aan dat je expres vier verschillende handwerktechnieken op de poster hebt gezet om de veelzijdigheid van de expositie te tonen.
  Hart & dame vind ik ook een mooie titel, passend bij de werkstukken en de Witte Dame.
  Ik kom zeker een keer kijken!

 15. @Saskia, het is een bewuste keuze geweest om vier verschillende handwerktechnieken te laten zien om zo duidelijk te maken dat we het niet alleen over b.v. borduurwerk hebben. Het moet de diversiteit uitstralen.
  Hart & Dame in de Witte Dame… kort en krachtig en het loopt lekker. Manlief heeft de naam bedacht!

 16. @Saskia, 7 april is er een informatiemiddag over de droomdekentjes, die verzorgd wordt door Inge Schoonderwoerd. Ik zal er ook zijn.
  Misschien is dat een leuke dag om de expositie te bezoeken?

 17. Wauw wat super, zit hier te blozen omdat je een hartje van mij op de poster hebt gezet.
  Prachtig.

 18. @Elza, leuk hé? Ik heb gekeken naar de harten die goed bij elkaar passen want dat is belangrijk. Het moet een eenheid vormen!
  Alle harten die gemaakt zijn, zijn speciaal en bijzonder, maar voor een affiche moet je ook kijken naar de harten die bij elkaar een mooi geheel vormen en een diversiteit aan handwerktechnieken laten zien!

 19. Tjee, dat beloofd allemaal wat! De expositie én HZG. Geweldig, hoor!
  Ik ga zeker kijken want ik moet voor mijn werk het halve land rond en ben regelmatig in Eindhoven. Bof ik even!

 20. Berthi, wat een mooie, duidelijke, poster is dit.
  En een prachtige titel, die “alles” zegt.
  Fijn, dat je hulp krijgt.
  En ruimtegebrek, daar was ik al “bang” voor.
  Er is zoveel moois gemaakt en als je alles echt mooi wilt tentoonstellen, dan heb je toch “wat” ruimte nodig.
  Mede de reden, dat ik de tweede Hartenbeer nog niet het levenslicht liet aanschouwen.
  Maar je ziet deze vast nog wel een keer.

 21. @Yokkobears, ik ben zeer benieuwd naar je tweede Hartenbeer, maar ik weet nu al dat het weer een beer wordt die ieders hart zal stelen!
  Voordat je begint aan een project weet je natuurlijk nooit hoe het zal verlopen en hoe de belangstelling zal zijn. Het thema harten blijkt door al die prachtige ontwerpen een schot in de roos te zijn. Heel, heel erg hartverwarmend!! Ik sta er elke dag nog van te kijken hoe mooi het is dat een internetproject dit mogelijk heeft gemaakt.
  Ik heb totaal geen ervaring met quilts ophangen en ben daarom ontzettend blij met de hulp van Lous en Marianne.
  @Josefien, heerlijk zo’n beroep! Dan kom je nog eens ergens!:-)

 22. Ik heb 7 april genoteerd. Lijkt me geweldig om met jou kennis te maken en bovendien meer te weten te komen over de droomdekentjes.

 23. WAW!
  zo zie je maar weer dat de digitale wereld en de ‘echte’ wereld nauw met elkaar verbonden zijn. begonnen als een project in ‘cyberspace’ en nu een artikel in de ‘oude’ media en een heuse expositie met tastbare objecten voor echte mensen …
  prachtig werk berthi – en heel symbolisch ook! bedankt voor al de tijd en moeite die je erin steekt.
  … en je maakt ons natuurlijk ook erg nieuwsgierig ….

 24. Prachtige poster Berthi! Ik ga morgen gauw een kleurencartridge halen om’m te kunnen afdrukken.
  Veel succes!

 25. @Saskia, leuk om je op 7 april te ontmoeten. De bibliotheek is vanaf 13.00 uur open op maandag. De expositie is uiteraard te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek.
  Voor de openingstijd op zondag moet je ook goed op de website kijken.

 26. @elisabeth, dat heb je heel mooi gezegd en waar ik stil van word!!
  Jouw hartenontwerp vertelt alles wat jij nu als reactie neerschrijft.

 27. Wat een verrassing om mijn hart terug te zien , en dan nog wel op de poster!Wat een werk moet je verzetten, Berthi.Fijn dat je zoveel hulp hebt.Het hele project heeft me steeds verrast omdat je met elkaar aan een thema werkt, terwijl je niemand persoonlijk kent(tenminste in mijn geval) en het toch zo’n eenheid wordt.Gelukkig hebben we jou, Berthi, om het geheel te sturen.

 28. mooi affiche geworden! het zit er nu echt aan te komen, nog even en je kunt gaan inrichten en daarna…. genieten!
  Ik wens je veel succes

 29. Het is een mooi en duidelijk affiche geworden Berthi. Fijn dat mijn hart er ook opstaat. Het zal nog een heel werk zijn om alles bij elkaar te zoeken en op te hangen en in de vitrines doen. Ik ben heel nieuwsgierig hoe het er uit gaat zien. Als ik in Brabant ben kom ik zeker even kijken. Veel succes!

 30. Berthi; dank je voor je compliment.
  Dit is echt een geweldig project.
  Wat is er veel moois gemaakt.
  Helaas kan ik niet komen, maar ik hoop zeker dat je na deze expositie enkele foto’s op je log plaatst, zodat iedereen toch een idee krijgt van het geheel.

 31. Wat doet een blije blogger zonder internet?
  Ten einde raad de helpdesk bellen en ik kon gelukkig geholpen worden.
  1e paasdag zat ik om 7 uur achter de computer om het beloofde verhaal te schrijven over bloggen, geen internet.
  Dus nu een grote achterstand.
  Nu kan ik gelukkig alles weer lezen. Berthi wat een prachtige aankondiging voor de tentoonstelling Hart & Dame. Nu nog het laatste werk, passen en meten. Fijn dat je hulp krijgt.
  Elma

 32. Ik vind het erg leuk om a.s. maandag mee te helpen. Ik heb zoiets ook nog nooit gedaan en laat me maar gewoon lekker uitleggen wat ik moet doen 😉

 33. wat een mooie poster Berthi, dat doet alle deelnemers eer aan. Ik kom zeker kijken ergens in de komende weken en natuurlijk rond 10 mei de spulletjes weer ophalen. Veel succes met het inrichten van de expositie.

 34. berthi: hartstikke leuk voor je dat het hartenproject zo’n succes is geworden: keep up the good work!

 35. Berthi, ik heb een kleine versie van je poster ook op de site van Merkwaardig gezet bij de gegevens van de expositie. (Zie Tentoonstellingen van leden)

 36. Berthi, wat een mooie affiche is het geworden. Ik ben erg benieuwd naar het artikel in de HzG. Je bent er maar druk mee, maar wel erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *