Paashaas


De paashaas is weer in het land. Hij boft niet, want in plaats van mooi lenteweer moet hij genoegen nemen met guur winterweer.

Ik wens je gezellige paasdagen.

17 gedachten over “Paashaas

  1. Fijne dagen !!!
    (Als ik mij niet vergis is dit kunstwerk van Thijmen z’n hand. Alhoewel de letters niet helemaal kloppen. Of moet ik nog beter op de kop kijken :-))

  2. Jij ook goede paasdagen Berthi, samen met degenen die je lief zijn.
    Hier in Leeuwarden vriest het nu (06.51 ) 5 graden! In de vijver stond al een Dotterbloem heel mooi in knop en die ligt nu helemaal slap op het ijs. Zo zonde.

  3. Berthi, Jij ook heel gezellige paasdagen gewenst! Hier staat ook een zelfgefabriceerde paashaas op de kast. Leuk!!

  4. Fijne Paasdagen Berthi voor jou en je gezin.
    Ik was gisteren in het oosten van het land daar sneeuwde het en hier schijnt de zon vanmorgen nog volop!

  5. Vrolijk Pasen, Berthi! Hier in het diepe Zuiden schijnt het zonnetje, maar het gras in de schaduw is wit. Dus het zal wel fris zijn buiten.

  6. De hele ochtend schijnt de zon al volop! Heel verrassend! Maar hoe lang de zon dit nog volhoudt…
    Tijdens het ontbijt las ik Dagblad De Limburger. Matthijs was aan het rennen, Eline is bij haar vriend en manlief en Thijmen zijn in Den Bosch voor een schaaktoernooi. Vandaar dat ik de krant las tijdens het paasontbijt!:-) En nu weet ik waarom we vrolijk of zalig Pasen zeggen. Wil jij dat ook weten? Oké, hier komt het verhaal:
    Pasen is voor de katholieken het belangrijkste feest. De gelovigen herdenken dat Christus is opgestaan uit de dood. Ze vieren dat de dood niet het einde is. Er is vreugde en blijdschap. De mensen mogen uitgelaten en vrolijk zijn. Vandaar dus ‘Vrolijk Pasen’.
    In de westerse kerk onstond eeuwen geleden een gebruik dat de priester met Pasen de preek begon met een grap om de kerkgangers aan het lachen te krijgen. Een manier om duidelijk te maken dat er gelachen mocht worden, zeker na de vastenperiode. Deze traditie ontstond in de 15e eeuw in Beieren en drie eeuwen later mocht het op pauselijk en vorstelijk bevel niet meer omdat de grappen te grof werden. Het gebruik werd Risus paschalis genoemd ofwel de paaslach.
    Zalig Pasen dat altijd door de paus wordt uitgesproken betekent: hij wenst de mensen het eeuwig leven ofwel een leven bij God in de hemel.
    @marian’ne m, jij kunt erg goed op de kop lezen ondanks dat het handschrift van Thijmen niet erg duidelijk was/is!:-)

  7. Vrolijk ‘weetje’ !!
    Mijn familie bestaat voor de helft uit K. zuidelingen en P.noordelingen.
    De zuidelingen verstonden/staan de kunst van vrolijkheid ten top.
    Gelukkig hebben zij in mij de overhand gekregen :-))
    Hier schijnt ook het zonnetje !!

  8. Hele fijne Paasdagen en hier schijnt de zon volop. Ik ben alleen nog niet buiten geweest, dus misschien is het wel heel erg koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *