Rosita Steenbeek en Cornald Maas

Rosita Steenbeek en Cornald Maas; wat hebben zij gemeen samen? Op de eerste plaats dat ze beiden op mannen vallen en verder waren zij gisteravond samen aanwezig op de literaire avond bij boekhandel Koops waar zij geïnterviewd werden door Frans Pollux, journalist en bandlid van Neet oét Lottum. Een mooi trio!

Zoals het hoort op een literaire avond werden de boeken van de schrijvers uitgebreid besproken. Cornald Maas is bij mij bekend van de stukjes die hij voor de Volkskrant schrijft. Hij spreekt met ouders van bekende Nederlanders. Rosita Steenbeek kennen we van haar verhalen die zich in Italië afspelen. Met haar autobiografische boek De laatste vrouw kreeg zij bekendheid. Het boek Intensive Care schreef zij voor een deel in het ziekenhuis waar ze voor een langdurige tijd moest verblijven toen ze met haar moeder een ernstig ongeluk overleefde.

Niet elke schrijver kan goed voorlezen uit eigen werk, maar bij Cornald en Rosita is daar geen sprake van. Het blijft je boeien waardoor zo’n avond in een mum van tijd voorbij is. Ja, en dan ga je na afloop nog voor een boek. Graag had ik gekozen voor De laatste vrouw, maar helaas is dat niet leverbaar op dit moment. Dus werd het mijn tweede keuze: Thuis in Rome, gesigneerd!

7 gedachten over “Rosita Steenbeek en Cornald Maas

 1. Super!!!! Had Rosita weer een copie om van etruskische sieraden? Zij is zo grappig en intelligent. Wij zijn 2 keer bij een lezing van haar geweest en hebben echt genoten. Het boekje wat je gekocht hebt is heerlijk ,je loopt gewoon door Rome met haar , vooral de figuurlijke en letterlijke gelaagdheid van Rome geeft zij zo duidelijk aan…(bv in een oud café) en fijn voor je ,want er zitten ook foto’s in van haar huisje (bijzondere locatie he en dat ze mee kan genieten van de preken…gaaf dakterras ook ,maar piepklein)Maas heeft een mooi boekje geschreven “over de helft”,leuk boek over 40 ers (cadeau idee!!) en trotse ouders ,over ouders van “bekende nederlanders”. Ook echt zo’n cadeauboekje…was het uiteindelijk goed bezocht(ps : hoeveel kranten verslind jij?)

 2. Goedemorgen Berthi!
  Leuke log en fijn dat je zo’n boeiende avond hebt gehad. Heb van R.S. nooit een boek gelezen maar haar wel regelmatig op tv gezien. Mooie vrouw!

 3. leuke verhaal weer, en ik heb namen genoteeerd voor het volgende biebbezoek, Lekker weer om binnen te zitten met een zakje chioc, eiren en een boek, Lat pasen maar komen, Ik heb de Meyer kroniek gekregen Fiijn dagen

 4. Heb ze beiden wel eens gezien, maar niets van gelezen !!
  Mooi dat ze boeiend waren, daar ga je toch voor hé !!
  Ken Cornald vooral als de criticus, maar over zijn ‘ouders’ boek ook veel gehoord.

 5. @Hilly, ze had een prachtig sieraad om. Het zou best eens een copie van een Etruskisch sieraad kunnen zijn! Ik heb het niet gevraagd!:-)
  Rosita Steenbeek kan erg goed en mooi vertellen. Een voorbeeld hiervan is het verhaal: de heilige Agatha van Sicilië:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Agatha_(heilige)
  Dit verhaal zal jij zeker gehoord hebben tijdens een lezing van haar.
  Rome is haar stad en daar verteld zij zo mooi over dat je bij wijze van spreken direct een ticket wilt gaan boeken.
  Eén van de gasten vroeg hoe zij terecht was gekomen in Rome. Op haar 13e kreeg ze een hersenbloeding en kon daardoor als gymnasiumleerling niet mee met het Rome-reisje. Later ga ik dat inhalen, dacht ze. Dat heeft ze gedaan en nu woont ze er zelfs voor een groot gedeelte van het jaar. Op een schitterende plaats, maar inderdaad klein!
  Thijmen zit nu in 3-gymnasium en heeft het al regelmatig over het Rome-reisje.
  Binnenkort gaat hij eerst voor een week naar Londen en in juni een week naar Normandië, waar hij met een groepje leerlingen elke maand een opdracht voor moet maken.
  Weet je dat er over drie weken een vervolg komt op het boek: Thuis in Rome?
  Ik heb net het stukje over Trotse ouders in de Volkskrant gelezen. Deze keer lezen we het verhaal van de moeder van Dick Maas.
  Ook hij kan erg leuk vertellen. Ik heb geen boek van hem gekocht.
  De avond was redelijk bezocht. Circa 50-60 mensen. Het nadeel was dat er in de buurt nog een literaire avond was. Daar kwam Maarten van Rossem, niet zo handig op dezelfde avond.
  Voor de muzikale intermezzo’s zorgde Nuevo Sonido:
  http://www.sellaband.com/nuevo-sonido/
  De tafel ligt hier vol met kranten!:-) Ik heb net enkele kranten snel naar de papierbak gestuurd om enigszins een beetje overzicht te houden!:-)
  @basje, dat worden fijne paasdagen voor je!
  @marian’ne m, Eline was met mij meegegaan en zij kende Rosita Steenbeek niet, wel Cornald Maas.
  Het eerste wat Eline zei over Rosita:’Wat een kleine vrouw.’ En ze liep ook nog eens op zeer hoge hakken. Begrijpelijk, ik wil ook op hakken lopen om groter te lijken!:-)
  Na afloop vond Eline het, net als ik, een boeiende en leuke avond!

 6. O, wat een leuke log !
  En wat een mooie avond !
  Ik ga de boeken over Rome beslist lezen.
  Dit jaar ga ik ook naar Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *