Prins Willem-Alexander opent Keukenhof

De opening van Keukenhof door Prins Willem-Alexander heb jij vast gezien op het NOS Journaal. Ik niet, want rond het tijdstip van uitzending was ik nog niet thuis.

Om 15.30 uur zaten de genodigden in het Oranje Nassau Paviljoen geduldig te wachten op de belangrijkste gasten: Prins Willem-Alexander, mevrouw Xue Hanqin, de ambassadeur van China in Nederland, de heer Niu Youcheng, de loco-burgemeester van Beijing en Erica Terpstra, de voorzitster van NOC*NSF. Om precies 15.42.42 uur kon het officiele gedeelte van start gaan. Erica Terpstra haalde in haar toespraak de kwestie Tibet aan en zei het volgende: ‘We hopen dat er een vreedzame oplossing komt, zo snel mogelijk.’ Op de site van het Koninklijk Huis staat over de opvatting van Prins Willem-Alexander over de ontwikkelingen in Tibet het volgende te lezen: ‘De Prins van Oranje maakt zich, net als iedereen, zorgen over de ontwikkelingen in Tibet. Hij is van mening dat er moet worden gestreefd naar een vreedzame oplossing, met respect voor de mensenrechten, waarbij rekening moet worden gehouden met de positie van alle bevolkingsgroepen.’

Aan The China Girls, Chinese MTV Award winnaar 2007, de eer om een kort en krachtig optreden te geven voor de gasten. Zij brachten een bijzonder concert met een mix van Chinese en Westerse klassieke muziek en popmuziek, gespeeld op elektrische viool, elektrische cello, fluit en een traditionele erhu, een Chinese knieviool. The China Girls zijn het muzikale boegbeeld voor de Chinese Olympische Spelen in 2008!

Het lint is doorgeknipt, waarmee Keukenhof officieel geopend is.

Na een drankje ben ik samen met Jackie en Ien naar het Juliana paviljoen gelopen om een blik te werpen op de expositie China in Town. En natuurlijk wil ik je enkele ontwerpen laten zien die te vinden zijn op de tentoonstelling.

De hoed Sunrise; ontworpen door Meta Leefkens.

De rood-zwarte Chinese hoofdtooikroon is van Ingeborg Steenhorst. De jurk is van modeontwerper Sheguang Hu. Voor de Olympische Spelen heeft Sheguang Hu een ontwerp gemaakt voor de dames die medailles uitdelen. Het wordt een hoge dress. Vrij traditioneel, maar toch met een westerse touch.

Ine Keitz koos voor een Chinees sprookjeskostuum met een Hollandse inslag. In deze log is het schoeisel te zien dat bij dit kostuum hoort.

Een foto van Keukenhof mag uiteraard niet ontbreken en heb je nog geen plannen gemaakt voor de tweede paasdag, dan is de Easter parade en de hoedenshow op Keukenhof misschien een idee.

22 gedachten over “Prins Willem-Alexander opent Keukenhof

 1. woooh mooie expositie zeg !! oftewel ook schitterende foto’s !! (gisteravond geen tv gezien, ik was aan het wokken met mijn collega’s !!) ik ga vanavond de linken even bekijken !!!

 2. Ook ik heb geen tv gekeken, dus heb de opening gemist.
  Het lijkt me een schitterende expositie.
  Met Pasen wordt het helaas niets, want de proefwerkweek van één van de kinderen is voor en na de Pasen gepland.

 3. Ziet er prachtig uit.
  Wij hadden voor morgen kaartjes voor de China Girls, maar die zijn door de schouwburg teruggenomen omdat de girls niet zo goed zouden zijn als vantevoren verwacht.
  ???????

 4. Ik heb een paar keer de Journaals gezien gisteren en heb telkens aan je gedacht.
  Wat geweldig om bij die opening te kunnen zijn.
  Ook voor ons, je familie etc. is het fijn dat jij er bij was. Zo krijgen wij ook iets mee.
  Geweldig, Berthi !!!

 5. Nog geen journaal gezien, zal een herh. zoeken !!?
  EN was je in beeld 🙂
  En viel de kou een beetje mee, ’t was guur !!
  Mooi om alles nu zo te zien lijkt mij.
  En wat een fantasie in de creaties, knap.
  Leuk om met je ‘mee’ geweest te zijn ;-).

 6. Eigenlijk is het erg, ik ben in Sassenheim geboren, woonde dus 19 jaar lang vrijwel NAAST de Keukenhof en ben daar slechts 2x geweest. Een keer om te solliciteren voor de seizoensbaan “Jacoba” (ik werd tweede) en 1x met mijn moeder. Nu ik verder weg woon, bedenk ik me hoe bijzonder de Keukenhof toch eigenlijk is en wat een band ik toch altijd heb gehouden met “de bollensector”. Ik ga dit jaar maar eens kijken, schandalig om zo iets prachtig moois niet te bekijken, toch? Berthi, bedankt voor de “reminder”!

 7. dat is wel een heel mooie dag geworden, Gelukkig was het één en ander binnenshuis, Het was hier aan de kust erg koud,
  Mooie foto´s en ik hoop dit jaar er weer eens heen te gaan

 8. Wat leuk dat je tot de genodigden behoort!! Waren er al wat bloemen te bewonderen? Ik heb de china girls gisteren bij de wereld draait door gezien. Ik vond het wel leuk, maar had het idee dat de show bijna meer aandacht kreeg dan de muziek.

 9. Fijn Berthi dat je zo’n mooie dag hebt gehad, zoveel prachtige dingen hebt gezien en ik heb sinds de jaren dat ik er werkte een speciale band met de Keukenhof, ik ga er beslist weer naar toe. Wat een prachtige ontwerpen zijn er gemaakt, die wil ik graag zien en natuurlijk ook jouw bijdragen.

 10. Prachtige kostuums, Berthi, alleen daar al voor ga ik naar de Keukenhof! Ben er nooit geweest, terwijl mijn ouders in Lisse wonen!!!! Dus nu afgesproken dat wij echt gaan! Ben erg benieuwd.

 11. Jammer genoeg niets van gezien op tv , maar in blauw bloed zal er saandacht aan gegeven worden.
  Leuk Berthi dat je erbij kon zijn. Maar hoe kom je aan die uitnodiging? het was nog mooi weer ook he en met een lekkere warme jas , das om moet het toch te doen geweest zijn.
  Marlies

 12. Wat goed dat je een foto van prins Willem-Alexander hebt weten te maken!
  Komende zaterdag geen Blauw Bloed vanwege EK zwemmen, misschien zit je er een weekje later in?

 13. Wat leuk dat je er een bijdrage aan hebt mogen leveren en uitgenodigd was voor de opening!
  Werd je niet gezandstraald, langs de kust? Ik vond het hier in het binnenland al zo guur!
  Aparte ontwerpen, maar niet zo geschikt voor het straatbeeld dit voorjaar 😉
  Toch dringen er na zo’n tentoonstelling vaak elementen in de “gewone” kleding door. Ben benieuwd of China deze kant op komt.

 14. Wat weer een schitterende foto’s.Erg mooi die ontwerpen van de kleding. De hoed sunrise was dat van gevlochten stro? Ik heb ook nog even naar de mooie klompen gekeken die bij het ontwerp van Ine Keitz hoorden.
  Doordat Berthi haard en hof verlaat kunnen wij meegenieten van de opening van de keukenhof.
  Wij wachten nu nog op een heel bijzondere gekleurde tulp, die de naam heeft gekregen BERTHI.WEB-LOG
  Elma

 15. @Mary, wokken met je collega’s is veel gezelliger dan tv kijken!
  @Annelies, dan hebben de kinderen met Pasen fijn veel tijd om te leren voor hun proefwerkenweek.
  @Jenny, ik was gisteravond laat nog aan googelen op The China Girls en kwam op de website van de Schalm terecht, waar ik las dat de voorstelling geannuleerd is. Ik vraag me af of het de werkelijke reden is die ze opgeven!
  Ik heb een kort filmpje gevonden over de opening van Keukenhof en je ziet en hoort ook The China Girls:
  http://www.skoeps.nl/index.php?module=Item&func=show&id=32285
  Hier nog een kort filmpje:
  http://www.skoeps.nl/index.php?module=Item&func=show&id=32286
  @annemie f, helaas heb ik alle nieuws over de Keukenhof op tv gemist!
  @marian’ne m, natuurlijk was ik niet in beeld!!:-))) Er waren zo’n 400 gasten!!
  @annemieke owel, dat is balen als je tweede wordt!
  Als je meestal dicht bij een museum of attractie woont, ga je er zelf niet heen. Pas als je veel verder weg woont dan ga je erheen en het waarderen. De mens zit gewoon een beetje raar in elkaar!:-)
  @basje, het was echt koud op Keukenhof, althans buiten. Naar mijn idee waaide het daar harder dan in het zuiden van het land.
  @annita, ik heb maar een heel klein gedeelte van het park gezien en daar zijn al wat bloemen te bewonderen. Maar ik denk als je nog even wacht, er veel meer te zien zal zijn.
  Ik hoorde dat The China Girls bij ‘De wereld draait door’ waren geweest. Dat heb ik gemist. Jammer als de show meer aandacht krijgt dan de muziek want ik vond de mix van klassieke muziek en popmuziek erg verrassend.
  @Corrie, dan krijgen we vast nog een mooi verslag van jouw hand te lezen!
  @betty, dan is het dit jaar met al die mooie kostuums op Keukenhof voor jou een goede reden om te gaan. Zeker nu ik hoor dat je ouders om de hoek wonen.
  @marlies, ik heb lotusschoentjes uitgeleend voor de expositie: China in Town, die te zien is in het Juliana paviljoen. Vandaar die uitnodiging.
  @Maaike, de foto van Willem-Alexander moest ik wel op een afstand van circa 20 m maken!:-)
  @ineke, het was koud in Lisse!! Het schijnt met de paasdagen nog slechter weer te worden! Misschien krijgen we dan het weer dat we eigenlijk met Kerstmis hadden moeten hebben?
  @Elma, de hoed Sunrise is van gevlochten stro en ontzettend mooi!
  Wat een grappig idee… een tulp met de naam BERTHI.WEB-LOG Het moet dan inderdaad een heel kleurrijke tulp worden.

 16. Hebben jullie vandaag Google al gezien?
  De lente begint en de tulpen staan in bloei:
  http://www.google.nl/
  Alle gasten kregen gisteren na afloop een prachtig bosje tulpen mee naar huis. Ik ben dan ook helemaal in de tulpensfeer!

 17. Hoi, ik lag gisteravond tijdens de berichtgeving ook met mijn neus tegen de buis, maar zag je niet. Eén keer was WA helemaal niet interessant, maar speurden mijn ogen of ik je zag. Ik heb je niet kunnen ontdekken, maar misschien was jouw hoofd ook wel bedekt door een mooie hoed??
  Heel leuk Berthi, dat je er bij mocht zijn!
  Geniet van je tulpjes binnenshuis, buiten is het best wel koud!!

 18. wat geweldig dat je daar bij mocht zijn. Die foto’s van de tentoonstelling doen verlangen naar meer.

 19. Wat leuk dat je daar bij aanwezig was. en wat een prachtige ontwerpen liet je zien!Staat er ook iets van jou op die tentoonstelling? Of heb ik niet goed gelezen?

 20. Hallo Berthi,
  Dank je wel voor de mooie vermelding op je blog!
  Even een kleine aanvulling voor de goede orde; De rood/zwarte Chinese hoofdtooikroon is idd van mijn hand maar de jurk eronder is van mijn collega modeontwerper Sheguang Hu. Zou je dat misschien nog bij de foto erbij kunnen toevoegen.
  Bvd.
  Veel groetjes,
  Ingeborg Steenhorst

 21. @Ingeborg Steenhorst, dank je voor de aanvulling. Bij de expositie kwam ik niet de naam Sheguang Hu tegen. Misschien heb ik niet goed gekeken?
  Ik ga het nu vermelden op mijn weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *