30 gedachten over “Anna Boom

 1. Koop altijd al (te) veel boeken. Nu Geert Mak (in Europa)en Jamie Oliver Thuis koken.
  Maar zal deze week ook nog even voor Koelmeijer en Dorrestein. Er waren nu wel heel veel leuke boeken
  O ja, heb de geillustreerde versie van het boek Van oude menschen……….. besteld..

 2. je gelooft het niet…ik heb nog geen boek gekocht…(in de boekenweek dan) we zijn wéér aan het verbouwen op de afdeling….grrrrrrrrrrr..tijdens de boekenweek ,wat een planning!!!!ik kan niks vinden, mijn neus zit vol stof en ik ben bekaf ’s avonds van het gesjouw…..dus ik haaaaaat boeken (tijdelijk dan ,…hoop ik hahahahahha)en ik heb net een vreselijk boek voor de cursus moeten lezen Delpeut- vergeten seizoen , over kruisiging, overdreven belangstelling /geobsedeerdheid voor stoelgang van een pastoor en weet ik veel wat voor viezigheid nog meer, een meisje dat de stigmata van christus onrvangt …brrr ..het was nog wel genomineerd voor de librisprijs??????????Vandaag ga ik horen wat anderen er van vonden en naar het rembrandthuis maria sebylla merian…vlinders kijken!!groeten
  aanrader: Lewinsky- de ondergang van de familie Meijer nu van 25 euro voor 19.95 ,dikke pil.

 3. eh sorry : lot van de fam meijer (joodse familie , 5 generaties wordt gevolgd) nog niet gekocht ,maar het wordt um wel!!

 4. Het boek dat vorige week werd bezorgd:
  BEADING TECHNIQUES van Jane Davis met 30 decoratieve projects. Dus een boek over het werken met kraaltjes. In de volgende technieken, borduren, rijgen, haken en breien.
  Niet gekocht bij de boekhandel, dus geen boekenweekgeschenk en niet met de trein.
  Elma

 5. Ja, ik ook Berthi! Ik had het intervieuw gehoord met de schrijfster en ben Anna Boom nu aan het lezen. Het ligt bovenop de stapel naast mijn bed. Ook op die stapel ligt: Zegeningen van Anna Quindlen, Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini en HEt voorbijgaan van Nicci Gerrard! Dus ik kan nog even vooruit!

 6. Hilly, als je in het Rembrandthuis komt kijk goed naar het beddengoed in de bedsteden. Dit is door een groep dames en een enkele heer opnieuw gemaakt. De lakens en slopen zijn van linnen met een handgekloste kant uit die tijd. De dekens zijn geweven met handgesponnen wol.
  Elma

 7. Ik kocht “Hoogbegaafdheid, ongeleide projectielen op koers”, ik vind het heerlijk om te lezen. Zondag uiteraard met de trein richting Beppe, er wilde maar een kind mee maar die had wel heel veel plezier onderweg.

 8. Zelf nog niets gekocht….. Maar ik ben er van overtuigd dat het wel wat gaat worden. Ik koop bijna wekelijks een boek…..Oh erg toch??!!!
  :o)

 9. Moeilijk kiezen, maar ik heb ook “Het Lot van de Familie Meijer” gekocht en gisteravond hadden we een lezing van Gerarda Mak. Ik denk dat ze net zo goed kan schrijven als vertellen en heb dus haar boek (gesigneerd!) “Alleen met Velen” gekocht.Dus twee keer boekenweekgeschenk, heb ik ook weer een cadeautje. Heerlijk straks voor in de caravan een stapel boeken verzamelen. Ik had overigens ook nog wel een paar ongelezen boeken….

 10. Ik heb dezelfde keus gemaakt als jij!! Ik vond haar vorige boek zo mooi en ik waardeer haar (research)manier van werken ook heel erg.

 11. Heb vorige week voor 6 euro een hele stapel handwerkboeken gekocht bij het Goed (kringloopwinkel), net het boekje Marker Borduren besteld. Dus geen boekenweekgeschenk.

 12. Nog geen boek gekocht wel bijna uit, Anna Boom en heb nog liggen Geert Mak de goede stad. En een leuke Naaien en zo.
  Dus voorlopig even genoeg.

 13. Berthi, haar vorige boek “Het zwijgen van Maria Zachea” heb ik zelf en vond ik erg mooi! Ik hoop dat je hier net zoveel leesplezier van zult hebben. Vanmiddag waarschijnlijk even naar de boekhandel.
  Grappige cartoon trouwens :- )
  Goede tip van Elma over het beddengoed, want volgende week ga ik er ook naar toe met Jan.

 14. Het boek van Anet Bleich over Joop de Uyl, Van Madeleine Albright: memo voor de nieuwe president. (heb dat al bijna uit, een aanrader!) en de nieuwe Grisham.

 15. Voor een jarige zus kocht ik het Vlisco-boek
  (het laatste van de eerste druk)want ik wilde zondag gratis reizen naar de mini-quilttentoonstelling in Oisterwijk.

 16. Anna Boom heb ik in één adem uitgelezen. Fascinerend leven had die vrouw. Ik ging voor marsepeinen vingers in de boekenweek.

 17. Hoi Berthi, wat leuk dat je een foto van mijn lampenkap hebt laten zien, en complimenten met deze site, groet Henny

 18. @Henny Beilemans, leuk dat je een reactie plaatst! Ik zag dat ik je naam verkeerd had geschreven in de log. Is nu verbeterd!:-)

 19. @YokkoBears, je hebt een prachtige stapel boeken liggen!
  @Tijm, inderdaad, veel mooie boeken. Ik zat te twijfelen tussen het boek dat Hilly gaat kopen en Anna Boom, en uiteindelijk viel de keuze op het laatste boek. De wijze waarop zij te werk is gegaan spreekt me erg aan. Dat geldt ook voor Annejet van der Zijl.
  @Hilly, ik ben benieuwd hoe de expositie is. Veel plezier vandaag.
  @Betty, dat wordt lekker lang genieten met zoveel boeken.
  @Annita, helemaal mee eens!
  @Marion, heerlijk om de hele dag tussen de boeken te mogen werken!
  @Corrie, ik ben benieuwd wat je keuze zal zijn!
  @Mien B, prachtig naslagwerk!
  @yvonnep, fijn dat je tussen alle drukke bezigheden tijd hebt om te lezen!

 20. Hoi Berthi,
  Heb dit boek ongeveer een maand geleden gelezen en vond het wel een bijzondere vrouw. Halverwege het boek was ik een beetje flauw, maar het einde vond ik wel weer prachtig en verrassend! Heel veel leesplezier ermee!
  Ik merk dat het ‘in’ is om biografieën te schrijven, maar ook non-fictie: “In betrekking”, “Het pauperparadijs” enz. zijn daar ook voorbeelden van. In het laatste nummer van Hollands Diep <;) (=feesthoedje!)staat een reportage hierover, zoals jij wel zult weten!!

 21. @Mienke, goed om te horen dat je het nummer van Hollands Diep hebt ontvangen!:-)
  Leuk om te horen wat jij van Anna Boom vindt en ik ga het boek snel lezen. Misschien wel tijdens de paasdagen.

 22. Elma ,ik las je tip pas toen ik thuis was en Corrie had t me ook gemaild ,maar ik kan jullie beiden geruststellen :”ik loop van nature naar mooi linnen en kanten randjes”…ik vond het subtiel en erg mooi.
  Ook opvallend hoeveel licht er toch nog in zo’n oud huis door de ramen naar binnenvalt…mooie tenstoonstelling ,goede sfeer in het huis…en daar tegenover in een oud scheef huisje met prachtig uitzicht nog wat gedronken….

 23. Ik heb gisteren, 21 maart, mijn boekenaankoop gedaan bij de boekhandel. Ik heb het kleine, maar o zo leerzame boek gekocht ‘Sokken breien doe je zo’ en het boek ‘Vrouwen die schrijven leven gevaarlijk’ een boek over de ‘schijvende vrouwen van de 12de tot de 21ste eeuw’. Vele vrouwen die ook maar iets in de literatuur gepresteerd (van Hildegard van Bingen tot Arundhati Roy) hebben worden daarin beschreven. Een heerlijk boek om door te nemen en vooral veel van te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *