Czaar Peterhuisje

Heb je altijd al meer willen weten over de Russische klederdracht, ga dan aanstaande zondag 16 maart naar het Czaar Peterhuisje waar Larisa Bilous een lezing geeft. In haar lezing vertelt zij over de verschillende klederdrachten en de betekenis van de borduursels op de kleding. Zij doet dit aan de hand van verschillende modellen, boeken en stoffen. Larisa Bilous is afkomstig uit de Oekraïne waar zij een klassieke kunstopleiding volgde. Sinds 2001woont zij in Nederland.

De lezing vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur in het Czaar Peterhuisje. De lezing is gratis, alleen de toegang tot het Czaar Peterhuisje moet worden betaald. Inschrijving is noodzakelijk en kan telefonisch op nummer 075–6162862 of via e-mail info@zaanseschans-museum.nl

3 gedachten over “Czaar Peterhuisje

  1. OO dit lijkt mij ook prachtig.
    Vaak toch heel kleurrijk en zeer eigen motieven.
    Mooi ook om de symboliek te leren kennen.

  2. En als je het boekenweekgeschenk hebt gekregen, dan kun je er zondag gratis met de trein naartoe reizen.

  3. @Saskia, ideaal om a.s. zondag met je boekenweekgeschenk hier naar toe te gaan. Helaas kan ik niet gaan. Wij vieren de verjaardagen van de kinderen… die al lang jarig geweest zijn, maar tot nu toe konden we geen enkele vrije weekenddag vinden! Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 16 maart!
    @marian’ne m, op en top folklore!! Het onderwerp dat jij zo graag als thema wilde voor het nieuwe project, maar het helaas net niet haalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *