De rolschaats

De rolschaats viert dit jaar haar 145ste verjaardag. James Plimpton was in 1863 de uitvinder van de eerste schoen met twee wielen voor en twee achter. Hiervoor had John Merlin in 1743 een schoen bedacht met twee wieltjes achter elkaar. Helaas veroorzaakten deze vele ongelukken en blessures. In 1863 kreeg James Plimpton succes met zijn rolschaats. In de jaren negentig van de vorige eeuw ontstond veel belangstelling voor de inline-skates, een rolschaats met vier of vijf wieltjes achter elkaar. Het model met vijf wieltjes wordt skeeler genoemd.

Eigenlijk is het overbodig om te zeggen dat je op de linker foto mijn rolschaatsen ziet, de ideale meegroei-rolschaats! Verder dan dit paar ben ik niet gekomen. Als het weer het toeliet en het ‘in’ was, kwamen de rolschaatsen tevoorschijn. Fanatiek ben ik nooit geweest. De oorzaak is misschien te zoeken bij deze rolschaatsen die niet bepaald op rolletjes liepen. Eerder zwaar en stroef. Toch kan ik er geen afstand van doen en heb ze met alle verhuizingen meegesjouwd.

Het zal je wel duidelijk zijn dat op de rechter foto de eerste rolschaatsen van Eline te zien zijn. Kunststof exemplaren van Fisher Price. Ook deze gleden niet soepel over de stoep en Eline was deze rolschaatsen dan ook zeer snel beu. De skeelers deden hierna hun intrede, waar ze vele jaren plezier van heeft gehad. En inmiddels staat dat nu allemaal in de garage stof te vergaren!

32 gedachten over “De rolschaats

 1. Als het weer het toelaat komen we 16 maart wel rolschaatsen. Dan weet je weer waar je iets voor bewaart.

 2. Ja, ik herinner me die meegroei rolschaatsen wel, maar ik heb ze nooit gehad. Mijn moeder vond dat soort dingen veel te gevaarlijk.

 3. Nog nooit op rolschaatsen gestaan .
  En op mijn leeftijd zal ik er maar liever niet meer aan beginnen .
  Vannacht precies om twaalf uur is er weer een jaartje bijgeteld .
  Zal ik aan moeten wennen , en dat ik al zover in het leven ben gekomen . Het is maar dat het zo is en ook bij de burgelijke stand zo vermeld staat . Nou ja een geboorte datum en dan kun je zelf natuurlijk nog even rekenen .
  Ik kan het soms zelf niet geloven en voel me net een jonge deerne , maar kan helaas niet meer zoals een jonge deerne .
  Ik zou jullie graag allemaal even utinodigen vandaag voor een hapje en een drankje , maar och mijn huisje is te klein . . . .
  De rolschaatsen brengen mij toch wel even naar vroeger en zelfs helemaal naar voor de oorlog .
  Ik mocht vaak logeren bij een Oom en Tante in Zwolle . Daar werd ik dan heen gebracht per trein en mama ging weer huiswaarts . Ik vond het altijd leuk om bij die tante in de stad te logeren , ik ging dan met haar mee boodschappen doen . Tante altijd keurig gekleed en dan voelde ik me ook al een beetje groot . Ze ging vaak naar de Gruyter , wat een mooie winkel was dat , zulke mooie winkels hadden we op het dorp niet . In de stad vond ik alles veel mooier . Natuurlijk werden er bij de Gruyter snoepjes gekocht . Wie kent niet de Gruyter kreet, het snoepje van de week !
  Als we niet ergens heen gingen samen dan mocht ik wel een eindje alleen de straat in wandelen , maar altijd op het stoepje blijven ! Daar zag ik kinderen op rolschaatsen , dat was ook helemaal nieuw voor mij . Zie je wel alles is anders in een stad . En ik maar kijken naar die rolschaatsende kinderen en wat gingen ze hard ! Zou ik dat ook durven ? ? ?
  Nee dus ik heb er alleen maar naar gekeken .
  Ik mocht ook wel eens mee naar een oude dame , daar dronken we dan een kopje thee en tante sprak dan met de dame en vertelde dat is mijn nichtje ze logeert bij me voor een paar dagen .
  Als we thee dronken kwam er een prachtig koektrommeltje te voorschijn en mocht ik een lekker koekje uitzoeken en knabbelden we een lekker koekje bij de thee . Wat een mooi koektrommeltje en het koekje zo lekker . Wat gezellig bij oude dames op visite gaan . Mijmeringen over vroeger , opgeschreven naar aanleiding van je rolschaatslogje , Berthi !
  Je onderwerpen brengen mij altijd ergens naar eerdere tijden .

 4. Nog nooit op rolschaatsen gestaan .
  En op mijn leeftijd zal ik er maar liever niet meer aan beginnen .
  Vannacht precies om twaalf uur is er weer een jaartje bijgeteld .
  Zal ik aan moeten wennen , en dat ik al zover in het leven ben gekomen . Het is maar dat het zo is en ook bij de burgelijke stand zo vermeld staat . Nou ja een geboorte datum en dan kun je zelf natuurlijk nog even rekenen .
  Ik kan het soms zelf niet geloven en voel me net een jonge deerne , maar kan helaas niet meer zoals een jonge deerne .
  Ik zou jullie graag allemaal even utinodigen vandaag voor een hapje en een drankje , maar och mijn huisje is te klein . . . .
  De rolschaatsen brengen mij toch wel even naar vroeger en zelfs helemaal naar voor de oorlog .
  Ik mocht vaak logeren bij een Oom en Tante in Zwolle . Daar werd ik dan heen gebracht per trein en mama ging weer huiswaarts . Ik vond het altijd leuk om bij die tante in de stad te logeren , ik ging dan met haar boodschappen doen . Tante altijd keurig gekleed en dan voelde ik me ook al een beetje groot . En ze moest altijd naar de Gruyter , wat een mooie winkel was dat , zulke mooie winkels hadden we op het dorp niet . In de stad vond ik alles veel mooier . Natuurlijk werden er bij de Gruyter snoepjes gekocht . Wie kent niet de Gruyter kreet, het snoepje van de week !
  Als we niet ergens heen gingen samen dan mocht ik wel een eindje alleen de straat in wandelen , maar altijd op het stoepje blijven ! Daar zag ik kinderen op rolschaatsen , dat was ook helemaal nieuw voor mij . Zie je wel alles is anders in een stad . En ik maar kijken naar die rolschaatsende kinderen en wat gingen ze hard ! Zou ik dat ook durven ? ? ?
  Nee dus ik heb er alleen maar naar gekeken .
  Ik mocht ook wel eens mee naar een oude dame , daar dronken we dan een kopje thee en tante sprak dan met de dame en vertelde dat is mijn nichtje ze logeert bij me voor een paar dagen .
  Als we thee dronken kwam er een prachtig koektrommeltje te voorschijn en mocht ik een lekker koekje uitzoeken en knabbelden we een lekker koekje bij de thee . Wat een mooi koektrommeltje en het koekje zo lekker . Wat gezellig bij oude dames op visite gaan . Mijmeringen over vroeger , opgeschreven naar aanleiding van je rolschaatslogje , Berthi !
  Je onderwerpen brengen mij altijd ergens naar eerdere tijden .

 5. Ook bij mij roept de linkerfoto (negatieve) herinneringen op.
  Samen met mijn broertje moest ik het met één paar afgeragde exemplaren van een oudere broer doen. (In ons gezin met 6 kinderen was er geen geld om ieder van zijn eigen paar te voorzien.) Dat ging dus voor geen meter. Niet alleen omdat ze bepaald niet nieuw meer waren en de sleutel om ze van maat te veranderen voortdurend zoek was, maar ook omdat ik toch al geen fan van sport en beweging was (en ben ;-D).

 6. Nog nooit op rolschaatsen gestaan .
  En op mijn leeftijd zal ik er maar liever niet meer aan beginnen .
  Vannacht precies om twaalf uur is er weer een jaartje bijgeteld .
  Zal ik aan moeten wennen , en dat ik al zover in het leven ben gekomen . Het is maar dat het zo is en ook bij de burgelijke stand zo vermeld staat . Nou ja een geboorte datum en dan kun je zelf natuurlijk nog even rekenen .
  Ik kan het soms zelf niet geloven en voel me net een jonge deerne , maar kan helaas niet meer zoals een jonge deerne .
  Ik zou jullie graag allemaal even uitnodigen vandaag voor een hapje en een drankje , maar och mijn huisje is te klein . . . .
  De rolschaatsen brengen mij toch wel even naar vroeger en zelfs helemaal naar voor de oorlog .
  Ik mocht vaak logeren bij een Oom en Tante in Zwolle . Daar werd ik dan heen gebracht per trein en mama ging weer huiswaarts . Ik vond het altijd leuk om bij die tante in de stad te logeren , ik ging dan met haar boodschappen doen . Tante altijd keurig gekleed en dan voelde ik me ook al een beetje groot . En ze moest altijd naar de Gruyter , wat een mooie winkel was dat , zulke mooie winkels hadden we op het dorp niet . In de stad vond ik alles veel mooier . Natuurlijk werden er bij de Gruyter snoepjes gekocht . Wie kent niet de Gruyter kreet, het snoepje van de week !
  Als we niet ergens heen gingen samen dan mocht ik wel een eindje alleen de straat in wandelen , maar altijd op het stoepje blijven ! Daar zag ik kinderen op rolschaatsen , dat was ook helemaal nieuw voor mij . Zie je wel alles is anders in een stad . En ik maar kijken naar die rolschaatsende kinderen en wat gingen ze hard ! Zou ik dat ook durven ? ? ?
  Nee dus ik heb er alleen maar naar gekeken .
  Ik mocht ook wel eens mee naar een oude dame , daar dronken we dan een kopje thee en tante sprak dan met de dame en vertelde dat is mijn nichtje ze logeert bij me voor een paar dagen .
  Als we thee dronken kwam er een prachtig koektrommeltje te voorschijn en mocht ik een lekker koekje uitzoeken en knabbelden we een lekker koekje bij de thee . Wat een mooi koektrommeltje en het koekje zo lekker . Wat gezellig bij oude dames op visite gaan . Mijmeringen over vroeger , opgeschreven naar aanleiding van je rolschaatslogje , Berthi !
  Je onderwerpen brengen mij altijd ergens naar eerdere tijden .

 7. Wat erg wat erg ik zou al mijn fouten willen uitgummen . Ik snap echt niet hoe het gebeurde . Neem ik vandaag alle ruimte in beslag . . .

 8. O ja, ik wilde dat ik de moderne skeelers had gehad in mijn jeugd.
  Kan vele rolschaats(etc) verhalen vertellen. Alle soorten en stadia meegemaakt met mijn kinderen.
  Zelf kreeg ik, toen ik een jaar of 8/9 was, een heel goedkoop blikkerig(idd stroef) paar. Maar ik was er dolblij mee. Eerst proberen in ons halletje, 2 bij 1 meter klein.Vloerkleedjes eruit en op de cementen vloer van keukendeur naar toilletdeur sjeesen :-)).
  Wat waren wij blij dat er juist in onze omgeving asvaltwegen werden aangelegd. In onze eigen straat met keitjes was het niet lekker rolschaatsen.
  Onze oudste kinderen kregen al mooie rolschaatsen met schoenen en later kwamen de skeelers met van die mooie ijshocky schoenen erop, prachtig toch.
  Onze oudste zoon had niet zo veel evenwichtsgevoel en ging op zijn hurken zitten om te oefenen. Achter op ons tuinpad dat iets naar beneden afliep. Langs de randen hadden wij kleine potjes met zaailingen staan. Bij zijn eerste poging gingen al de potjes als domino stenen onderuit. Wat hebben wij gelachen.
  Een stoere buurvrouw die dacht dat doe ik wel even, leende de rolschaatsen van mijn zoon. Ze viel als een blok achterover op haar hoofd op de stoeprand, brrrrrrrrrrrr.
  Dus Jenny, weet je zeker dat je het goed kan.

 9. Iedereen de groeten , ik durf vandaag nergens meer op te klikken !!!!!!!!!

 10. GERRIE !!!!
  Van ***** HARTE GEFELICITEERD *****
  We maken er een dag met veel sterretjes van, en dat we nog vele jaren elkaar mogen ontmoeten hier en daar.
  Ik kom op de thee bij je en hoop ook op een koekje te knabbelen uit een mooi trommeltje net als bij tante !!;-)).
  Al heb je dan nooit gerolschaatst, jij hebt zulke mooie belevenissen aan ons verteld. Dat jij een hele ‘rijke’ jeugd hebt gehad, daar kunnen geen rolschaatsen tegenop.

 11. Hartelijk gefeliciteerd Gerrie! Ik wens je een fijne dag en voor het komende jaar alle goeds! Vanavond drink ik mijn watertje op je gezondheid , en voor straks lust ik wel een lekker koeketje voor bij de thee!
  Marlies

 12. O ja ik had ook een paar van die dingen.
  Veel gevallen, en onze dochter heeft erg veel op skeelers gestaan en hele tochten gereden. Maar nu hoor ik er niet zoveel meer over, zal ook wel weer bij de stapel zijn beland van spul wat niet meer gebruikt wordt.

 13. @Jenny, zowel de rolschaatsen, als de skeelers staan klaar!! O ja, en een helm ligt ook klaar!:-))
  @Annelies, volgens mij ben ik regelmatig onderuit gegaan met deze stroeve dingen!
  @Marian’ne m, met deze zware stroeve rolschaatsen had je asfaltwegen nodig. Bij ons in de straat was men niet zo vooruitstrevend en moesten we het doen met stenen/keien. De rolschaatsen brachten de meeste tijd door in de garage!:-)
  @Saskia, grappig om te lezen dat ik niet de enigste ben met slechte ervaringen.

 14. @Gerrie,
  *******GEFELICITEERD******** en van mij ook heel veel sterretjes en dat wij nog heel lang mogen genieten van je prachtige verhalen. Zoals vandaag weer!!
  Gebruik jij maar veel ruimte om al je prachtige herinneringen op te schrijven. Wij vinden het geweldig dat je het met met ons wilt delen.
  Voor vandaag een hele fijne dag en voor als je koekjestrommel leeg is stuur ik je alvast deze echte Limburgse kruimelvlaai:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Crumb_cake.jpg

 15. Gerrie: ook vanuit mijn dorpje van harte gefeliciteerd! Bij ons bestaan, voor zover ik weet, geen lokale lekkernijen, dus stuur ik je gewoon de welgemeende groeten.
  Prettige verjaardag!
  Over de rolschaatsen: als ik naar anderen keek dacht ik altijd dat ik de enige was met stroef lopende wieltjes, maar dat blijkt hier weer niet het geval te zijn :-))
  De skeelers van vandaag lijken mij echt veel prettiger rijden, maar ik begin daar, denk ik, ook niet meer aan.
  Een paar jaar geleden heb ik tgv van een val een keer mijn stuitje gebroken.
  Dat is een pijnlijke en zeeeeer langdurige kwestie. De gedachte daaraan ontneemt me bij voorbaat al de lust!

 16. @josefien, het is toch heel grappig om te lezen dat iedereen dezelfde ervaring heeft met deze rolschaatsen. Gelukkig heeft de ontwikkeling niet stil gestaan zodat de jeugd van nu volop kan genieten van skeelers die op rolletjes lopen!!:-)
  Ai, wat een gemene val! Ik sla het skeeleren voortaan over!!:-)

 17. @Marian’ne
  Ik zelf ben het niet van plan. Maar mijn dochters vinden het geweldig. En nu ik weet dat Berthi ook nog een helm heeft, komt het het helemaal in orde. Zelf hebben we nog elleboog, hand en kniestukken.

 18. en maar rollen . stroef em glad, wat een verhaal en 2 plaatjes bij de bloggers niet los maakt Ik heb ze nooit gekregn en weet zeker dat het alleen maar kapotte knieen en bulten op mijn hoofsdhad opgeleverd,
  Gerie Gelukgewenst , en ik neem vanmiddag een eigengebakken koeje uit een oud gelakt trommeltje uit Groningen

 19. @Jenny, misschien heb ik de beschermingsstukken van Thijmen nog ergens in de garage liggen!
  @basje, mmmmmmm, ik geur van de zelf gebakken koekjes uit het historische trommeltje komt mij tegemoet!

 20. Iedereen feliciteerd Gerrie, dus ik ook maar. Waarschijnlijk vier je vandaag je verjaardag. Dat wij nog maar veel reacties van je mogen lezen. Het roept ook altijd herinneringen op. De Gruyter in Zwolle, was het in Assendorp een wijk in Zwolle. Daar heb ik gewoond tot 1951. De winkel van de Gruyter was op een hoek. Het rook er altijd heerlijk naar koffie. Je kon er ook je koffie laten malen. Op zaterdagmiddag mochten wij van moeder vers gebrande doppinda’s kopen. Ook het snoepje van de week herinner ik mij nog. De kassabonnetjes waren van die oranje kaartjes. Er stond een keer een mevrouw met een erge mooie bontjas, die verschrikt achterom keek. Ik was als klein meisje haar bontjas aan het aaien, dat voelde zo lekker zacht.
  Elma

 21. Gerrie neem ook bij mij net zoveel ruimte als je wilt, zelfs twee keer hetzelfde verhaal vinden we prachtig! Je hebt geen idee hoe fijn het is om zoveel te horen uit jouw jeugd, van je ervaring te kunnen leren en je mildheid is bekend, hard nodig in een tijd waarin zoveel snelheid en hardheid is.
  Berthi, exact zo’n zelfde paar rolschaatsen had ik ook in het rood en wat vind ik het enig om ze weer te zien. Geweldig dat ze bewaard zijn gebleven en zeul ze alstjeblieft altijd weer mee, straks zijn ze uniek. Ook ik haalde er foute toeren mee uit, schaatste over alle mooie gladde boerenweggetjes en stoepen in het dorp totdat ik bij de fourniturenzaak aankwam, je weet wel … zo’n zaak met wanden vol prachtige houten ladenkasten met glas in de laatjes, en met stoere houten toonbanken met glas aan de voorkant waarin de mooiste handschoenen van zijde en kant lagen uitgestald en hoedenpennen enz. en op het bovenblad was eer een gedeelte van linoleum of zelfs van leer, dat weet ik niet zo geod meer. Daar aangekomen hingen aan de buitenkant de zonneschermen uit en die hadden van die mooie horizonale valarmen, dus maakte ik een beetje vaart en wilde dan heerlijk aan die valarm gaan zwaaien zwieren, maar door de vaart schoten mijn armen los en knalde ik met mijn rug en hoofd plat op de stoep. Een scheurtje in een nier en zes weken plat op mijn rug, je begrijpt dat ik nooit meer durfde rolschaaten.

 22. Oeps, als ik al die rolschaatsverhalen lees word ik er niet vrolijk van! Ik had exact dezelfde rolschaatsen als jij Berthi, nou wij…, we waren met zijn drieën en ik denk niet dat we allemaal eigen rolschaatsen hadden. Ik herinner me wel het stroeve van de wieltjes, en dat het op bepaald asfalt zoefde! We deden wel dat er iemand fietste en dan elkaar voorttrekken achter de fiets achter de bagagedrager. Dat ging prima!
  Gerrie, van harte gefeliciteerd!

 23. Kom net van m’n werk, wat een herkenbare verhalen allemaal.Ook ik moest de rolschaatsen delen met broers en zussen. En wat ging dat stroef, wij hadden een winkel en voor die winkel was een soort portiek met gladde tegels, en daar kon je dan een beetje fatsoenlijk rolschaatsen, maar op straat ? nee dat lukte niet. Doe mij maar schaatsen op ijs ! Skeeleren heb ik nooit gedaan en durf het nu niet meer. En de Gruyter, daar ging ik vroeger met mijn oma naar toe als we bij haar logeerden in Leeuwarden, ik haal het interieur zo weer terug in mijn gedachten en dan inderdaad die geur van versgemalen koffie, geweldig. Het verhaal van Gerrie (ook nog gefeliciteerd) komt mij dan ook zeer bekend voor, vooral die logeerpartijen van vroeger. De grote stad (kom uit een dorp) het kijken naar de treinen enzo. Het eten van koekjes, maar ook het leren breien bij oma. Wat komen er een herinneringen naar boven en dan gaat het eigelijk over m’n eerste tien levensjaren. Gaan de kinderen van nu nog wel uit logeren ?

 24. Alle lieve mensen hartelijk dank voor al jullie felicitaties en ook de mooie koektrommeltjes die uit de kast kwamen , de koekjes waren heerlijk , de enig echte kruimelvlaai van Berthi ook om te smullen !
  En zo leuk weer eens samen bij de Gruyter in de winkel ! Elma inderdaad de Gruyter die ik bedoelde in Zwolle was in Assendorp . Tante woonde aan de Molenweg 202 , het nummer vergeet ik nooit .
  Prachtig de Gruyterwinkels . In den Haag is er nog een te bewonderen en er zit nu een bakker in . Ik meen aan de Frederik Hendriklaan ook wel de Fred genoemd .
  Een kort vervolg op mijn logeerparij verhaaltje schreef ik vandaag bij Dijn .
  Vandaag geen verjaarsvisite dat komt Zondag .
  Al enkele dagen verjaarspost en heel veel mail . Mijn brievenbus beneden was afgeladen vol .
  Ik had mijzelf ook nog een aardig cadeautje gekocht op internet en dat was ook net bezorgd .Voor de Quiltsters een bekend boek van Maaike Bakker , Cups and Saucers .
  Dit wilde ik al zolang graag hebben en ik kreeg het maar niet te pakken en soms stel je zoiets uit . Heel mooi verzorgd met nog een extra blokpatroon van een kikker en een heel leuke Love PPP pin ( paper piecing pleasure)
  Van de week al het borduurschaartje bij het Quilttijdschrift .
  Met het boek van Maaike Bakker kan ik nog eens een aardig Quiltje maken voor later hopelijk in een wat grotere keuken .

 25. Alle lieve mensen hartelijk dank voor al jullie felicitaties en ook de mooie koektrommeltjes die uit de kast kwamen , de koekjes waren heerlijk , de enig echte kruimelvlaai van Berthi ook om te smullen !
  En zo leuk weer eens samen bij de Gruyter in de winkel ! Elma inderdaad de Gruyter die ik bedoelde in Zwolle was in Assendorp . Tante woonde aan de Molenweg 202 , het nummer vergeet ik nooit .
  Prachtig de Gruyterwinkels . In den Haag is er nog een te bewonderen en er zit nu een bakker in . Ik meen aan de Prins Frederiklaan ook wel de Fred genoemd .
  Een kort vervolg op mijn logeerparij verhaaltje schreef ik vandaag bij Dijn .
  Vandaag geen verjaarsvisite dat komt Zondag .
  Al enkele dgaen verjaarspost en heel veel mail . Mijn brievenbus beneden was afgeladen vol .
  Ik ha mijzelf ook nog een aardig cadeautje gekocht op internet en dat was ook net bezorgd .Voor de Quiltsters een bekend boek van Maaike Bakker , Cups and Saucers .
  Dit wilde ik al zolang graag hebben en ik kreeg het maar niet te pakken en soms stel je zoiets uit . Heel mooi verzorgd met nog een extra blokpatroon van een kikker en een heel leuke Love PPP pin ( paper piecing )
  Van de week al het borduurschaartje bij het Quilttijdschrift .
  Met het boek van Maaike Bakker kan ik nog eens een aardig Quitje maken voor later hopelijk in een wat grotere keuken .

 26. @Corrie, na zo’n ellendige ervaring met de rolschaatsen wil je nooit meer iets horen, zien of lezen over deze ellendige dingen!
  @Mienke, bij jou zijn deze rolschaatsen dus ook bekend! Het doet me goed om te lezen dat ik echt niet de enige ben met slechte ervaringen van deze rolschaatsen.
  @Margriet Post, de kinderen gaan zeker uit logeren! Niet meer zo zeer bij oom en tante, maar vooral bij hun vriendjes of vriendinnetjes! Ik heb al heel wat logeerpartijtjes gehad. Zelfs een slaapfeestje van Thijmen toen hij in groep 8 zat. Dat was eenmalig en nooit meer!!
  Ik had zowat de hele kamer leeggeruimd zodat er genoeg slaapplaatsen waren, maar wat een rotzooi lieten ze achter. Het heeft me een paar dagen extra werk opgeleverd. Het slaapfeestje was dus eenmalig!!
  Thijmen heeft er gelukkig leuke herinneringen aan over gehouden, maar ik raad het iedereen aan om het niet te vaak te doen!:-)
  @Gerrie, leuk dat je zoveel post hebt ontvangen. Dat verdien je!! Zo ben je echt jarig en bovendien heb je nog een gezellig feestje in het vooruitzicht.
  Leuk dat de Gruyter zo herkenbaar is voor velen. Helaas was er bij ons in het dorp geen Gruyter.

 27. Bij ons (ik ben geboren en getogen in Eindhoven) was wel een Gruyter. Ik herinner me vooral de mooie tegeltableaus en het koffiemalen.

 28. @Saskia, tsja, Eindhoven was toen al de grote stad voor de dorpelingen!
  Twee keer per jaar kwam ik als kind in de stad Eindhoven om nieuwe kleren te kopen. Een hele belevenis!

 29. Leuk jou rolschaatsen te zien!! Ik had met die schoenklemmen aan de neuzen. Moest je met een sleutel vast draaien. Hier staan er nog een paar van Gerard in de schuur.Hudora…ken je die???

 30. NONNAAAAAA: voor ik in mijn bedje duik kom ik je hier even feliciteren met dikke dikke tjoem tjeploks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *