Droomdekentje


Marga (MarPie) maakte met haar quiltbee-groepje een droomdekentje voor de hartenexpositie en ik moet je zeggen dat ik erg blij ben met deze bijdrage. Ik draag de stichting een zeer warm hart toe en het is heel fijn dat de droomdekentjes via de expositie onder de aandacht komen. Na de expositie gaat het droomdekentje even terug naar Marga en daarna gaat de quilt naar een kind die er heerlijk onder kan dromen, en dat moet toch lukken met zoveel vrolijke hartjes.

De droomdekentjes worden door vrijwilligers gemaakt om kinderen met een levensbedreigende, chronische ziekte of handicap een gevoel van veiligheid te geven. Ook kinderen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen, komen in aanmerking voor een droomdekentje. Ken je iemand die in aanmerking komt voor een droomdekentje dan kun je een dekentje aanvragen. Wil je meer informatie over de droomdekentjes, kom dan op 7 april 2008 naar de bibliotheek in Eindhoven in de Witte Dame waar Inge die middag aanwezig zal zijn om je alles te vertellen over de droomdekentjes.

Informatiemiddag Droomdekentjes door Inge op: 7 april 2008 vanaf 13.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame, Emmasingel 22, Eindhoven. Circa 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Ik zal er ook zijn.

20 gedachten over “Droomdekentje

 1. Prachtig!!!!!!!
  Weet je al dat in het najaar een grote Quilttentoonstelling plaats zal vinden in het Fries Mueseum??
  Er worden nu 300 pakketjes verkocht om lappen van te quilten van 90 bij 90 waar een zeer grote quilt van gemaakt wordt die aan de Oldehove (oude toren in Leeuwarden) gehangen wordt.
  De stoffen zijn van Kaffe Fasset en deze meneer komt dit ook openen!!
  De site van het Fries museum geeft het nog niet aan maar zal nog wel volgen.

 2. Een prachtige droomdeken die Marga en haar groep hebben gemaakt. Ja, er zijn op quiltgebied veel goed initiatieven.

 3. Wat goed dat de tentoonstelling ook aandacht voor droomdekentjes gaat vragen en dat hierover informatie wordt gegeven! Vrolijk dekentje trouwens!

 4. ik heb het mogen bewonderen, het is een prachtig dekentje voor een heel mooi initiatief.
  Berthi heb je al gelezen dat de Zeeuwse merklap naar Bayeux gaat komende maand mei?

 5. mooi inititief en een heel vrolij dekentje, heerlijk om onde zoietsvrolijks hopenlijk beter te wordem°n of er troost uit te vinden,

 6. Wat een lief dekentje. Ik ben de droomdekentjes al wel vaker tegen gekomen op de logs. Geweldig dat vrouwen dit doen.

 7. Ook ik heb het in het echt mogen zien en vind het een prachtig initiatief. Dit gezamelijk werken aan één doel doet me denken aan de spreuk: “Als iedereen één draadje geeft heeft de arme een hemd!”

 8. @Tijm, ik wist dat er een grote tentoonstelling aan zit te komen over quilts, maar dat het door Kaffe Fassett geopend wordt wist ik nog niet. Super!!
  Ik ga die tentoonstelling zeker zien, ook al gaat het voor mij ruim 6,5 uur reistijd kosten.
  De Oldehove zal er straks kleurrijk uitzien. Ik kijk ernaar uit.
  Afgelopen zaterdag op de verenigingsdag van de kostuumvereniging nam ik alvast een prachtige ansichtkaart mee van de quilttentoonstelling.
  @Noor, ja ik heb het gelezen en ook dit is weer zo’n geweldig initiatief!
  @Corrie, mooie spreuk!

 9. Mooi knuffeldekentje , een kind zal hier vast blij van worden! Komende zaterdag gaan er weer een aantal vrouwen in Zutphen werken aan het maken van droomdekens , er komt zelfs een cameraploeg van de club van 100 langs , heerlijk dat de aandacht steeds meer wordt!
  Marlies

 10. @marlies, hoe meer aandacht de droomdekentjes krijgen, hoe beter. Weet jij wanneer dit uitgezonden wordt?

 11. Mooi dekentje en mooi dat zoveel vrijwilligers die droomdekentjes maken!
  Daar krijgt zo’n ziek kind toch eventjes een goed gevoel van!

 12. Ik weet niet wanneer het uitgezonden wordt en bij wie Berthi , maar ik kan het vragen aan een van de meisjes! Ik ga er zelf niet heen , maar mail is geduldig he!
  Marlies

 13. Vanaf 16 november 2008 presenteert het Fries Museum een grote en bijzondere tentoonstelling over Quilts en patchwork.

 14. Wat is ‘hij’ toch lief, met al die hartjes! Goed hoor Marga, dat dit naar een ziek kind gaat! Ik ben nu ook met dit patroontje aan de slag, erg leuk om te doen!

 15. Wat een schattig dekentje, twee goede doelen.
  Het hartenproject en een knuffeldekentje voor kinderen.
  Hebben jullie ook nog behoefte aan lapjes.
  Ik kan wel wat lapjes missen .
  Elma

 16. Heerlijk zo’n dekentje. En nog voor een goed doel ook. Er zijn ook van die dekentjes voor kindjes die doogeboren zijn of zijn overleden. Ze worden daar dan ingewikkeld. Of wordt door de ouders bewaard als aandenken. Fijn dat er mensen zijn die zich daar voor inzetten.

 17. Ik denk dat zo’n kind het voelt, dat er met zoveel liefde en inzet aan zo’n dekentje is gewerkt. En alleen al het krijgen ervan en het geven ervan geeft al een warme uitstraling. Heel mooi dat het gedaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *