Vreemde gewoontes


We hebben bijna allemaal één of meerdere ‘vreemde’ gewoontes. Wanneer spreken we van een vreemde gewoonte? Je praat met/tegen bomen of planten… vreemd? Je hebt een zak drop en die wil je het liefste in één keer leeg eten… vreemd? De wekker een half uur vooruit zetten zodat je niet direct je bed uit hoeft zodra de wekker begint te rinkelen… vreemd? En dan in Uppsala, Zweden. In Flogsta, dat zijn allerlei studentengebouwen bij elkaar, schreeuwen ze elke dag om tien uur ’s avonds… vreemd? Op YouTube is een filmpje te zien.

Eline vertelde me haar vreemde gewoontes. Als zij in de computerwinkel is, moet ze alle toetsenborden testen. Nog iets anders; bezorgt de postbode een brief voor haar, dan wil ze die niet direct openmaken, maar zolang mogelijk dicht laten, hoe nieuwsgierig ze ook is. Ik blijf niet achter. Bestel ik in een restaurant een kopje thee of koffie, dan neem ik altijd de suikerzakjes mee naar huis, hoewel ik geen suiker gebruik. Thuis gaat de suiker in een grote glazen pot. Waarom? Geen idee! Het is gewoon een vreemde gewoonte van mij!

32 gedachten over “Vreemde gewoontes

 1. dacht dat ik de enigste was die ook altijd de suikerzakjes meeneemt, maar zelf zwarte koffie drinkt

 2. Ik kan het niet hebben als de supermarkt een schap opvult met iets anders, omdat het product er niet is. Ik zet het verkeerde product dan weer terug, zodat je duidelijk de lege plek ziet. Het slaat nergens op, is misschien ook wel een stukje frustratie, maar ik doe het heel regelmatig.

 3. Denk niet dat dat een verkeerde gewoonte is maar een goede,want eigenlijk moet er niets op deze schap staan.

 4. Hihi wat een VREEMDE mensen zijn jullie !!!;-)))
  (pssst, in de speelgoedwinkels zet ik alle mechanische speeltjes AAN, liefst die met véél geluid:-))
  En wat ze in Flogsta doen zou ik ook wel willen !!!

 5. hahaha…..ja is dit vreemd???
  Er zijn erg veel mensen die dit doen……
  Mijn vreemde gewoonte is wel dat ik tegen mijzelf praat….. Tussen al het zingen wat ik doe als ik bezig ben loop ik ook te kletsen tegen mijzelf….. Jammer genoeg doe ik het ook in het openbaar!! :o(

 6. vreemd of niet ik kan niets weggooien en jist de suikerzakjes en blokjes verdwijnen vaak in de afvalbak,Gewon doen waar je je lekker bij voelt,Fijne zondag

 7. Suikerzakjes spaar ik niet, maar de potten waar Berthi ze in bewaard des te meer. Alle potjes, stopflessen en lege flessen bewaar ik. Van antieke kristallen karaffen tot lege mosterdpotjes kun je hier in huis vinden. Op de vensterbanken in de keuken geen geraniums maar een collectie blauw glas.
  Pas zag ik de schoonzoon met een zorgelijk gezicht omhoog kijken naar de voorraad glas. In gedachten was hij alles al in de container aan het gooien als hun het op moeten ruimen.
  Elma

 8. Berthi, wat leuk weer. Ik kende iemand die die kleine porties, jam, boter, enz. spaarde die je in het ziekenhuis krijgt. Niet om te gebruiken, maar ze vond die kleine verpakkingen zo leuk.
  Elma, ik deel jouw glas-verzamel-hobby!

 9. Ik herken het supermarktverhaal van Annelies.
  Ook kan ik niet hebben als in een wenskaartenmolen een kaart op de verkeerde plaats staat. dan moet ik hem in het juiste vakje zetten. (Kan me dan ook ergeren aan de persoon die die kaart zo achteloos heeft weggezet.)

 10. Vreemde gewoontes zijn gewoon wat afwijkend van het gemiddelde .
  Want wat is eigenlijk normaal ?
  Is een gemiddelde van wat wij normaal vinden .
  Alles wat , en iedereen die een beetje anders is vinden wij gauw vreemd .
  Gewoon doen wat je zelf graag wilt om te doen , ik zal mij er niet aan storen .
  En je glazen pot vind ik prachtig . Zoeen ben ik kwijt geraakt met de verhuizing . Helaas zo jammer , ik had er leuke , misschien ook vreemde plannen voor .
  Het was oorspronkelijk een pot waar ooit tafelzuur , augurken en zo in zaten .
  Dus dat werd bewaard om mijn eigentafelzuur te maken voor bij de etentjes .
  De pot is weg en onlangs zag ik hem terug op een van de foto,s met mijn gedekte tafel .
  Oh ja daar stond hij nog .
  Wil je weten welke plannen ik ermee had ?
  Kleine snippers bewaren van de Quiltlapjes , dus dan werd het gewoon een restantenpot , die er met allerlei gekleurde lapjes vrolijk uit kan zien en een prachtige bergplaats is voor misschien ook een vreemde verzameling .

 11. Er zijn meer mensen die iets ‘vreemd’ doen. Nou ja, vreemd?? Eigenlijk helemaal niet.
  @Elma, al jouw glaswerk zal een mooi gezicht geven. Zelf ben ik niet zo’n glasverzamelaar. Ik vind het zo kwetsbaar… of valt dat mee?
  @Wilma, gezellig tegen jezelf blijven praten. Doe ik af en toe ook!:-) De kinderen vragen dan tegen wie ik het heb?:-)
  @Gerrie, dit is een ideale pot voor alle snippertjes van quiltlapjes en het ziet er dan ook nog eens heel kleurrijk uit.
  Ik heb mijn pot met suikerzakjes in de voorraadkast staan.

 12. eh…ik aai boeken (ongemerkt) als ik ze mooi vind, ga kopen of heb gekocht?????????????????
  chocola deel ik met niemand…alleen met mijn geliefde??????????????????????????????
  als ik boos word,spreid ik mijn neusvleugels wagenwijd open????????????????????????????
  ik maak overal stilleventjes van,liefst met de kleur terugkomend????????????????????????????
  afijn zo kan ik nog wel uuuuren doorgaan ,maar ik ga ontbijten en borduren hihi,groeten
  oh ja en ik ben in t prachtige boek,aangeraden door Corrie in haar log van november bezig….over Moesasjivan Josjikawa…heerlijk eigenlijk wil je alleen in dat boek terug…maar ik wil ook alleen in mijn knottedoek…mmm is ook VREEMD!!!!!
  Gelukkig is een dag lang en voor elk tijdstip wat moois in petto
  groeten….

 13. oh ja en weet je wat pas echt VREEMd is en jammer: ik kom niet voor mijn borduurliefde uit bij de meeste mensen,omdat ze het oubollig vinden en ikke lekker niet,ik geniet ervan …en toch deel ik het niet….da’s pas RAAR!!!hihi;)))

 14. @Hilly, heerlijk om al je ‘vreemde’ gewoontes te lezen! :-))
  Het mooie is dat ik het allemaal niet vreemd vind!!
  Een fijne zondag met je boek én je knottedoek! Inmiddels begin ik aardig nieuwsgierig te worden naar het fraaie borduurwerk! Krijgen we het eens te zien??

 15. Hihi, die hilly, jij bent pas raar, HOUWEZO !!!;-))
  Veel plezier vandaag!!
  Ik aai ook stofjes en wolletjes!!
  En restanten wol (afhechtdraadjes) doe ik in een glazen pot.
  Maar dat vind IK niet raar :-))).
  Zag pas een pot met kantjes, ook zo leuk, ik ga de mijne NU omruilen.

 16. Doet me denken aan een spreuk die ik vroeger eens las
  “ooit een normaal mens gezien? en beviel het?”
  Ik wil graag in nieuwe boeken ruiken!
  Verder zag ik bij Marie Antoinette (voor weblog zie site merkwaardig) 29 juli 2007 een hele grote vaas vol met handwerkjes. Zag er ook heel mooi uit.
  groetjes
  Ine

 17. @marian’ne m, nu weet ik hoe het komt dat jij altijd zo vrolijk bent… kleurrijke draadjes verzamelen in een glazen pot!:-) Het zijn toch niet alleen blauwe draadjes?:-)
  Wij houden van vreemde mensen!!! Die zorgen voor kleur in het leven!
  @ine munsters, nieuwe boeken ruiken heerlijk!!
  Zoals ik hierboven al schrijf zorgen vreemde mensen voor kleur, fleur, vrolijkheid etc. in het leven.
  Grappig idee om een vaas te vullen met handwerkjes. De link naar de weblog van Marie-Antoinette kan je bij de deelnemers van het hartenproject vinden.

 18. Berthi wat leuk dat doe ik ook. Suikerzakje mee nemen naar huis. En dan in eenplazen pot op de vensterbank naast het koffie apparaat. En weet je wat op de deksel staat. Een grote jute zak sugar staat er op met allemaal hopen suiker er naast gevallen en een schep in de zak
  En daar zitten mijn suiker zakjes in. Overal vandaan maar ik gebruik ze ook als iemand komt die suiker gebruikt , en ik heb geen losse suiker. Wat leuk dit deed ik voor mijn kinderen vroeger als ik ergens naar toe was geweest. Bracht ik de koekjes in zakje mee die je bij de koffie ergens kreeg. Vonden ze altijd geweldig.
  Zo zie je iedere gek heeft zijn gebrek. Ik vind die dingen enig.
  Wij hebben allemaal wel een tik.

 19. Hahahahaaaaa, wat een gwoonte zeg dat schreeuwen. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat het kan opluchten. Je zal je tentemen maar niet gehaald hebben! Dat lucht dan op zeg!!!
  @Ik ben een verzamelaar van vanalles. Kan eigenlijk niks weggooien. Denk het altijd nog eens te kunnen gebruiken. Maar 9 van de 10 keer gooi ik het uiteindelijk toch weg.
  @schelpen zoeken zodra ik op het strand ben.
  @als ik in het bos loop vraag ik” is hier ook pannenkoekenhuisje”?
  @waarom wil ik altijd “broodjes” mee als ik een dag weg ga?
  @ik ga NOOIT zonder tas de deur uit!!
  @doe mijn autogordel zelfs om als ik de auto even moet verplaatsen.
  Zo kan ik nog weel door gaan.
  En och vreemd?? De spreuk van Marian’ne past hier goed bij.

 20. haha!
  ik heb teveel afwijkingen om op te noemen 😉
  het meenemen van suikerzakjes ken ik, tegenwoordig probeer ik het te onderdrukken ….
  (maar mijn jaszakken zitten steeds vol met de vreemdste dingen …)

 21. Toen ik tegen mijn jongste dochter over dit blogje vertelde en zei dat ik geen eigenaardigheden van me meteen kon opnoemen, wist zij er wel meteen een paar….
  * ik heb een ernstige drang om boeken te kopen, onze boekenkast puilt dan ook aan alle kanten uit, want ik deel deze drang met de andere vijf van het gezin
  * olietjes en azijntjes neem ik van overal mee, liefst met bijbehorende leuke flesjes
  * in het buitenland moeten we altijd even bij Ikea langs.
  Maar zeg nou zelf…..het is toch niet zo héél erg om eigenaardigheden te hebben 😉

 22. @jose, het blijkt dus heel normaal te zijn om suikerzakjes mee naar huis te nemen!:-)
  @marijna, de tas herken ik! Ik moet altijd een kleine handtas bij me hebben, zelfs als ik 100 m naar de brievenbus loop.
  @elisabeth, grappig om na verloop van tijd de meest gekke dingen te vinden in je jaszakken. Vroeger bewaarde ik ook allerlei kleine briefjes in mijn portemonnee. Dat heb ik opgegeven want de portemonnee kan dat niet meer aan. Af en toe blijft er alleen nog een bioscoopkaartje achter.
  We moeten tegenwoordig de portemonnee volproppen met plastic kaarten voor van alles en nog wat!:-)

 23. @Marga dG, we zijn al lang tot de conclusie gekomen dat we de ‘afwijkingen’ 🙂 zeer waarderen. Het maakt het leven veel rooskleuriger!
  En met al die boeken zijn jullie met z’n allen een zeer belezen gezin! Jullie kunnen overal over meepraten! Leuk toch!

 24. Oh heerlijk al die “vreemde” gewoontes en nu zit ik me suf te denken over mijn eigen vreemde gewoontes, ik weet het niet en gelukkig is er niemand thuis op dit moment die me uit de droom helpt. Wacht, er daagt me iets. Ik vind het heerlijk om door plassen te lopen en bij ieder stromend beekje stap ik van de fiets, maar of dat raar is?
  Berthi, ik hoop dat nu niet iedereen suikerzakjes aan je gaat sturen :- ))
  Hilly’s gewoontes zijn zeer herkenbaar.

 25. @Corrie, o jee, daar had ik nog niet aan gedacht!!:-) Zoals iedereen kan zien is mijn glazen pot tot de rand gevuld met suikerzakjes!

 26. moest natuurlijk hééél lang denken voor ik iets vreemds aan mezelf kon ontdekken 🙂
  Maar hier komt de gezinsbijdrage:
  Het is dat ik er geen tijd voor heb, maar eigenlijk zou ik graag op een krukje voor het ruitje van de wasmachine gaan zitten kijken wanneer welke kledingstukken langskomen (mijn zus heeft overigens diezelfde neiging, waar komt zoiets vandaan zou je zeggen).
  Mijn man (overuigd Rotterdammer)zet in de bibliotheek regelmatig de boeken over een bepaalde Amsterdamse voetbalclub achterstevoren in de kast.

 27. @Birgit, jammer, ik kan niet voor een ruitje van mijn wasmachine gaan zitten… ik heb een ouderwetse half-automaat!:-)
  Tsja, de Rotterdamse voetbalclub gaat niet samen met de Amsterdamse!:-) Ik begrijp hem!:-)

 28. Ik bezoek in mijn vrije tijd verwaarloosde Kerhoven die al 100 of 150 jaar dicht zijn.Urenlang kan ik dan kijken naar overwoekerde stenen en loshangende kettingen om het oude graf heen.Verzakte stenen vindt ik ook interresant,en ik raak ze heel voorzichtig aan.Het is er ook zo heerlijk stil zonder mensen,en….mobieltje.
  Zou het te maken hebben met een onbekende en duistere kant van mij?.Hoe dan ook,ik voel mij er prettig bij.Niemand in mijn naaste omgeving weet hiervan,en dit wil ik ook zo graag houden.

 29. @Arie, … en nu maak je het bekend via deze blog! Laten we hopen dat er niemand uit je directe omgeving hier op bezoek komt!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *