The Kite Runner


Zes dames, waaronder Eline en ik, zaten vanmiddag om 16.15 uur in deze bioscoop voor de film The Kite Runner. Twee uur lang was het muisstil in de bioscoop. Ik kan nu natuurlijk heel veel woorden gaan gebruiken om te zeggen wat ik van deze film vind, maar dat doe ik niet. Ik wil alleen zeggen dat ik zéér onder de indruk ben van The Kite Runner en dat het verhaal me niet loslaat. Het boek moet ik nog steeds lezen! Alle boeken worden opzij geschoven om nu dáádwerkelijk De Vliegeraar, bij wijze van spreken à la minuut, te gaan lezen.

Eline heeft het boek al gelezen en zij is van mening dat dit de eerste film is die het verhaal van een boek, in dit geval De Vliegeraar, heel dicht benaderd. Uiteraard komen er in het boek meer details aan bod, maar als je dat allemaal wilt verfilmen dan gaat de film minstens vier uur duren.

19 gedachten over “The Kite Runner

 1. Geweldige film, dagen na het zien van de film, heb ik er nog van gedroomd. Nooit ben ik zo blij geweest dat ik in Nederland woon.

 2. Ik kwam kijken of er al wat bekend was over Miriam en zie dit logje !!
  Heel heftig zo te horen, mooi dat jullie konden gaan.
  Ik zal niet gaan, veel te aangrijpend ben ik bang.

 3. @Lous, ik denk dat bij mij hetzelfde gaat gebeuren. Ik wilde heel veel gaan doen vanavond, maar het wil niet echt lukken want de film houdt me bezig.
  Wij mogen niet klagen, zeuren, mopperen of wat dan ook. Wij hebben het o zo goed!! Als iedereen dat nu maar eens goed beseft!!
  Zodra ik de Taliban in de film zag moest ik direct aan dit boek denken:
  Gestolen gezicht, het leven van een jonge vrouw in Kabul, geschreven door Latifa in 2001.
  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004002050744&Section=BOOK
  Dit verhaal heeft diepe indruk op mij gemaakt.

 4. @marian’ne m, als Miriam kampioen wordt, krijg ik een sms-je van haar. Ik wacht met spanning…
  De film is inderdaad heel aangrijpend!!

 5. Nog niets gehoord, jammer ;-)).
  Ik ben benieuwd hoe de nieuwe pennen breien, zag ze huier en daar te koop staan.

 6. Ik had als sslapeloze nachten va het boek, dus de film laat ik maar voorbijgaan Fijn weekend

 7. Ik heb het boek gelezen, was al van plan om naar de film te gaan, dit is een extra stimulans om dat daadwerkelijk ook te doen.

 8. Berthi, wat moedig om deze film te gaan zien, net als Marian’ne durf ik het niet aan omdat het boek me zo diep geraakt heeft en er ook scènes in voorkomen die ik niet wil zien op een scherm. Je hebt helemaal gelijk dat we het hier zo enorm goed hebben en kon iedereen dat maar beseffen en met elkaar in vrede leven, helaas gaat dat niet zo. Ik ben benieuwd hoe je het boek vindt nádat je de film hebt gezien.
  Wat mij betreft mag een film, als hij mooi is, trouwens gerust 4 uur duren.

 9. Ik heb ook nog even naar de link van de bioscoop gekeken. Hoe zit het nu met het rookbeleid ? Ik zag trouwens op de site van de film dat op 25 maart de DVD uitkomt.

 10. Berthi,ik heb het boek pas aan mijn DH gegeven,als hij het uit heeft ga ik het lezen.Daarna komt zeker de film,ben heel benieuwd…..

 11. @Jenny, in deze bioscoop mag volgens mij nu nog gerookt worden, maar gisteren rookte er niemand van de dames. Gelukkig!!
  Die keer dat ik met Eline voor de film Elizabeth: The golden Age daar was, rookte er ook niemand terwijl het toen veel drukker was op zondagmiddag 12.00 uur.
  25 Maart al de DVD, dat is super snel! Toch vind ik dat de meeste films op een groot wit doek beter tot hun recht komen dan wanneer je ze op tv bekijkt.

 12. De DVD komt natuurlijk wel eerst in Amerika uit. Maar dan is downloaden zo gelukt.
  En ik heb zojuist op de site van Luxor gevonden dat er (nog)wel gerookt mag worden, maar niet voor 18.00 uur en op woensdagavond.

 13. ik heb het boek gelezen en ga volgende week met mijn moeder en een vriendin. Hopenlijk net zo mooi als het boek

 14. @Jenny, ik had het vroege tijdstip uitgekozen in de hoop dat het niet zo druk zou zijn, en dat is gelukt. Doe ik de volgende keer weer. De bioscoop in Reuver is een fijne bioscoop, zolang er niet gerookt wordt. Goede stoelen, veel beenruimte (ideaal voor jou) en ruimte om je drankje neer te zetten. Het bevalt ons wel.
  Een week geleden was ik met Eline naar de ‘gewone’ bioscoop voor de film Atonement en toen merkten we het verschil met Reuver erg goed.
  http://www.universalpictures.nl/atonement.html
  @Astrid, ik wens je alvast, samen met je moeder en vriendin, een hele fijne avond!!

 15. Via Wikipedia de inhoud van het boek “de vlieger” gelezen. Vannacht kwam het terug in mijn dromen, ik moet maar niet naar de film. Vorige week keken wij naar de lap gemaakt in gevangenschap, er is in de wereld niks veranderd. Nu weten wij alles veel sneller. Vanmorgen was er een bericht op het journaal: een nieuwe actie in Afghanistan om de Taliban uit te schakelen en een gebied weer veilig te maken zodat de vluchtelingen terug kunnen keren.
  Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *