WK Speedknitting in Minneapolis

Het Wereldkampioenschap Snelbreien komt eraan, en Miriam Tegels mag eraan meedoen. Ze vertelt hoe zij zich heeft voorbereid.

Miriam: ‘Op 16 februari, morgen dus, ga ik deelnemen aan het Wereldkampioenschap Speedknitting (Snelbreien) in Minneapolis. De wedstrijd vormt een onderdeel van de Knit-Out: een breiweekend georganiseerd door de Craft Yarn Council van Amerika. Het evenement dat vorig jaar 100.000 (!) bezoekers trok wordt gehouden in the Mall of America.
Vanuit Canada, Frankrijk, Amerika en Engeland zullen er snelbrei-kampioenen met mij strijden om de titel: the worlds’ fastest knitter. Drie jaar geleden werd deze wedstrijd gewonnen door de Schotse Hazel Tindall. Zij zal er ook zijn om haar titel te verdedigen. In een wedstrijd van drie minuten worden er zoveel mogelijk steken gebreid in rijen van zestig steken. Dit jaar heeft men gekozen voor dikke wol, Worsted Weight Yarn, en 5 mm dikke naalden.

Vanwege mijn behaalde record in het Guinness Book of Records ben ik officieel al de snelste breister ter wereld. Het bijzondere van de wedstrijd in Minneapolis is het grote aantal internationale kampioenen die gelijktijdig breien om de titel. Dat maakt het voor mij heel interessant om deel te nemen. Naast de wedstrijd verheug ik me op het weerzien met Knitting Heretic, Annie Modesitt en met DomiKNITrix Jennifer Stafford. Twee ontwerpsters waarmee ik al samen heb mogen werken aan hun boeken, getiteld: Romantic Knits en DOMIKNITRIX.

Als voorbereiding op dit WK heb ik een paar nieuwe, supergladde breinaalden ontdekt met een lange slanke punt. De afgelopen weken heb ik een aantal keren geoefend met mijn digitale klok en een bol vergelijkbaar dik garen van Lammy. De resultaten zijn hoopgevend. Het is natuurlijk zo dat alle aanwezige kampioenen goed geoefend zijn zodat de strijd extra spannend wordt!
Zaterdagavond 23.00 uur (Nederlandse tijd) sta ik in de finale.’

13 gedachten over “WK Speedknitting in Minneapolis

 1. Ik ga zaterdagavond duimen voor onze Miriam. Maar ik heb haar zien breien, dat komt helemaal goed met dat kampioenschap! Zet ‘m op Miriam!

 2. Waar een klein land groot in kan zijn, geweldig Mirjam dat je meedoet en al een wereldrecordhoudster bent.
  Wat jammer dat we zoiets niet kunnen volgen op de tv. Dat zou nog eens een leuke tv-avond zijn en eens iets heel anders ook. Heel veel succes gewenst en ik zie uit naar het nieuws over de winnares, tenminste…als jij dat bent ;- ) Een beetje chauvinisme mag wel toch!

 3. Ik ben erg benieuwd. Ik heb haar op de beurs in Zwolle zien breien en het zeer er indrukwekkend uit.

 4. Spannend, Miriam, zet h’m op!!! Berthi, op mijn log is een kleine expositie te zien van antieke merklappen e.d., echt iets voor jou!!

 5. Zet hem op…! Miriam, geweldig om de snelste breister ter werled te zijn. Ik zal voor je duimen en ben benieuwd naar het behaalde succes

 6. Terwijl ik “aan” mijn breirol brei,
  zal ik denken aan Miriam
  en mijn tikkende breinaalden “duimen” dan voor haar.
  Veel succes gewenst.

 7. OO wat spannend en zo leuk !!!
  Jammer dat ik er niet heen kan anders was ik de strijd met je aangegaan !!!
  (nee hoor, ‘grootse’ baldadigheid van mij)
  Succes en veel plezier !!!;-))))))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *