Valentijnsdag 2008


Harten en Valentijnsdag zijn voor eeuwig verbonden met elkaar. Voor deze gelegenheid maakte ik een korte en snelle wandeling door mijn textielverzameling. Zou ik veel harten tegenkomen? Al vrij snel vond ik een fraai gestileerd hart op een 18e eeuwse Marker merklap. Toevallig bleek het dezelfde merklap te zijn waar de twee dames met schaakbord op staan. Het hart zou zo op mijn hartenlap kunnen, ware het niet dat ik inmiddels andere harten heb geborduurd. Misschien een idee om dit hart opnieuw te borduren en het als Historisch Valentijnshart door te laten gaan? Ik denk erover…

Heb je het al gezien? In de rechterkolom staat de rubriek Archieven. Dat is op zich geen nieuws, maar wel het woord meer, dat toegevoegd is. Klik op dit woord, en vervolgens komen alle blogmaanden tevoorschijn waardoor het nu een stuk eenvoudiger wordt om snel naar een oude blogmaand te gaan om oude logs te lezen.

16 gedachten over “Valentijnsdag 2008

 1. Heb niet(S) zo veel met valentijn en harten !!;-))
  Maar dit hart vind ik prachtig !!!
  En krijg dan gelijk zin om te borduren !!
  Handig het MEER !!
  Maar heb je gezien dat wij, sinds de aanpassingen, nu ook SPAM krijgen, bleh !!!

 2. Berthi, goeie Valentijnsdag! Heel toevallig ben ik gisteren door mijn mappen met patronen gegaan voor een nieuwe merklap en ik kwam heel wat ouderwetse hartenpatronen tegen zoals jij nu laat zien, er kan dus een hele merklap van gemaakt worden!

 3. Een mooi borduurhart uit oude tijden .
  Met Valentijn heb ik niet zoveel .
  Hart motieven vind ik prachtig , die kun je net zo mooi maken als jezelf wilt .
  Berthi wat heb je alles in je bloghuis prima geregeld !
  Alleen maar het woordje MEER toegevoegd en het opent wel een wereld vol prachtige blog verhalen !
  We worden hier in de watten gelegd en kunnen zomaar een laadje opentrekken !
  Zo blijven we komen en we krijgen er nooit genoeg van . Zoveel mensen kom je hier tegen en we hebben allemaal wel wat te vertellen .
  Dank voor je gastvrijheid en goede zorgen !

 4. Het woordje meer is niet door mij toegevoegd, maar door web-log.nl
  @marian’ne m, o jee, komt die SPAM door de veranderingen? Sinds gisteren heb ik al een aantal mensen geblokkeerd om een reactie te plaatsen.
  Zojuist zes personen. Dat gaat een lange lijst worden en extra werk opleveren! Dat is balen!
  Ja, en dat jij niets met harten hebt…
  Ik dacht misschien ben je door het hartenproject van mening veranderd… :-))

 5. Mooi hart! Alsof de stoom eraf blaast. Vast heel heel erg verliefd! (LOL)
  Ik houd van harten maar niet van het geforceerde van valentijnsdag.
  Piet zei vanmorgen nog: “Voor ons is het elke dag valentijnsdag.”

 6. @Saskia, Valentijnsdag is erg commercieel geworden. Jammer!!
  Manlief moest gisteren diploma’s uitreiken op de Fontys en iedere student had een roos. Hij vroeg mij wat ik dacht dat één roos kost op dit moment? Twee euro, was mijn antwoord!!
  Ik zat er ver naast. Zes euro hadden ze betaald voor één roos.
  De meeste rozen komen uit Kenia, en vanwege de problemen rijzen de prijzen de pan uit.
  Kijken jullie even naar de prachtige afbeelding bij Google:
  http://www.google.nl/
  en allemaal een fijne Valentijnsdag!

 7. Berthi, de oude merklappen hebben zoiets eerbiedwaardigs over zich, dit kleine deeltje ook al. Ik word benieuwd naar je gehele hartenlap! Die Google-afbeelding vond ik ook zo mooi! Dat is toch geweldig als je oudere mensen soms nog zo verliefd samen ziet. De aanpassingen op de blogs zijn tot nu toe wel prima is mijn idee. Ik hoop dat je een fijne Valentijndag had. Wij hebben er nooit iets mee gedaan, maar het raakt steeds meer ingeburgerd in ons land.

 8. @Corrie, meestal zijn de oude merklappen door jonge meisjes gemaakt, dat we tegenwoordig toch niet zo vaak meer zien, waardoor ze iets speciaals hebben. Ze vertellen veel, zoals de merklap van nu ook doet.
  Hoe zal men over tig jaren praten over de merklap van nu? Misschien als heel herkenbaar zijnde van deze tijd?
  Hier ook geen tijd en aandacht voor Valentijn! Toevallig vertelde ik tijdens het avondeten tegen Thijmen dat ik vandaag wel genoeg heb gezien, gehoord en gelezen over Valentijn. Ik vind het te commercieel worden.

 9. Ach ja, Valentijnsdag. Gelukkig zijn we niet afhankelijk van deze dag om onze liefde te betuigen voor de personen en dingen die ons lief zijn. Ik heb in mijn etalage een overhanddoek opgehangen met de toepasselijke, geborduurde tekst: Ik heb je lief mijn hartedief! Daaronder een jonge man die op de gitaat speelt voor zijn liefje. Gemaakt denk ik in de zestiger jaren. Zo’n doek zou je toch zo weer in je keuken willen ophangen?

 10. @Sanny de Zoete, mijn moeder heeft nog altijd haar eigen geborduurde overhanddoeken in de keuken hangen. Maar helaas niet eentje met zo’n mooie tekst.
  Ik zal aan haar eens vragen wanneer zij de overhanddoeken heeft geborduurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *