Schatkist van Britt

Op 20 mei 2007 heeft Britt haar Eerste Heilge Communie gedaan en van oma Mien kreeg Britt deze mooie beklede ‘schatkist’ om al haar dierbare spulletjes in op te bergen. Op de kist heeft oma Mien een mooie letter B gemaakt.

24 gedachten over “Schatkist van Britt

 1. Britt, jij boft maar met oma Mien die zo’n prachtige schatkist voor je maakt en volgens mij maakt ze ook mooie toverboekjes voor haar kleinkinderen!

 2. oh help ik was nu al melig ….ik dacht er zit geen letter “b”in patchwork…..hahahahahah sorry hoor ,laatste werkdag en dan lekker naar de zon voor een korte vakantie ..mmmmmmm
  hoop bijlezen als ik terugben..groeten en een fijn weekend!!

 3. Hilly, ik heb het drie keer moeten lezen. Ook ik dacht:”hè, B van patchwork??”
  Britt, wat prachtig om zo’n doos van je oma te krijgen. Mien, wat heerlijk om zoiets voor je kleindochter te maken.

 4. Britt wat mooi met zo’n prachtige letter erop.
  En heb je er al veel mooie spulletjes in gedaan.
  Ik neem aan dat dit van
  ‘onze’ Mien-B is aan de mooie stoffen en kleuren te zien.
  Mooi persoonlijk cadeau Mien !!

 5. Britt wat een mooie schatkist, die oma voor je gemaakt heeft.
  Oma Mien wat een prachtige blauwe stof, ook Vlisco?
  Elma

 6. @Hilly, geniet van je welverdiende vakantie!!
  Fijn veel lezen, luieren, lekker eten, maar vooral genieten van geen enkele verplichting hebben!!
  We horen/lezen het later wel!
  De tekst is in de log aangepast!:-)))

 7. mooie kist , wat ee prachtig bezit.
  fijn weekend allemaal, met/zonder carnaval of zonnige vacantie, Ik bljf op mijn “stekkie”

 8. Gewéldig leuk zo’n schatkist Mien, weer helemaal jouw stijl. Britt vind ik trouwens een erg leuke naam!
  Je bent een superoma en ineens krijg ik weer beelden van mijn eigen Eerste Heilige Communie voor mijn geestesoog, een prachtig feest was dat. Van harte gefeliciteerd met dit mooie feest, fijn dat dat nog steeds gevierd wordt!

 9. Britt, wat leuk dat je oma zoiets vor jou gemaakt heeft, prachtig ziet deze ‘schatkist’ er uit.
  Ik heb voor alle vier mijn kleinkinderen een mooie grote doos gemaakt, buitenkant beplakt met de stof van hun babykamer en de binnenknat beplakt met hun eigen behang. Op de deksel een geborduurde tekst ‘mijn liefste herinneringen’ hun naam en geboorstedatum. Daar bewaren zij bijv. hun eerste luiertje in, geboortekaartje etc.

 10. Wat leuk dat mijn schatkist nu op het internet staat. Ik heb er heel veel spulletjes in zitten. Zoveel dat ik dat niet op kan noemen.
  Groetjes
  Britt

 11. Hé, je hebt de tekst een beetje aangepast 😉 Ik zag het vannacht op de valreep: de B van Patchwork, ik vond hem wel leuk 🙂
  Het is ook de B van Schatkist, super! Leuk, Britt, dat je zo’n aardige en creatieve oma hebt!

 12. @marcella, soms gaat het ’s nachts te snel met een logje!:-))
  Ik haal ’s morgens vaker foutjes uit een log!:-)

 13. Britt als voornaam is niet ongebruikelijk in Zweden. Ook Britta is niet ongewoon. Waarschijnlijk komt het van Birgitta, maar dat weet ik niet zeker.

 14. Gevonden. De namen Britt, Britta, Brita en nog een andere vorm is Gitta en zijn alle afgeleid van Birgitta. Ook Birgit is hiervan afgeleid.

 15. Een prachtige schatkist !
  Het is zeker ook als een soort kussen , zodat je erop kunt zitten ?
  Of is het dan niet stevig genoeg , het ziet er wel heel stoer uit met zo,n mooie letter versierd . Hulde aan de lieve OMA !!!
  Zoeven haalde ik de nieuwste Handwerken zonder grenzen uit m,n brievenbus .En dat maakt een mens blij zo vlak voor het weekend .
  Maar wat er extra bij was gevoegd daar was ik erg nieuwsgierig naar .
  Een droevig bericht dat Henk Beukers op 73 jarige leeftijd is overleden en gisteren is hij in besloten kring gecremeerd .
  Henk die samen met zijn vrouw Henriette Handwerken zonder grenzen heeft opgericht .

 16. Berti, van mij had je B van patchwork gewoon mogen laten staan. Lekker cryptisch, dus laat je hersens maar even werken !!
  Britt komt volgens mijn namenboek van Brigitta. Het is de gelatiniseerde vorm van Oud-Iers Brigit, Iers Brighid, afgeleid van Keltische briganti “de verhevene”. Sint-Brigitta van Kildare is patrones van Ierland.
  En mochten jullie nieuwsgierig zijn naar mijn andere kinderen, die heten Linn en Nick. Na de geboorde van Nick kreeg is post met: “Aan de familie met de i”. Die link had ik toen zelf nog niet gelegd.
  Heel veel plezier met jullie log. Ik zie de printjes van het log soms wel bij ons mam (oma Mien B) liggen.
  Groetjes
  Judith (en mijn man heet Mike)

 17. Birgitta is een vrouwennaam van Keltische oorsprong. Oorspronkelijk was de naam Brigit en is later Brigida geworden. Dit werd in Zweden Birgitta. Denk aan de Heilige Birgitta, 1303-1373. Zij is gekozen tot patrones van Zweden en Europa.

 18. @Gerrie, het droevige bericht van Henk Beukers las ik afgelopen zaterdag in de Volkskrant. Henk was al geruime tijd ziek. Heel triest. Hij heeft een veel te korte tijd kunnen genieten van zijn vrije tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *