Dololly

Dololly? Tot zaterdag had ik er nooit eerder van gehoord en nooit eerder een exemplaar gezien. Laat staan dat ik op de hoogte was van het gebruik. Majo kwam de Dololly voor de eerste keer tegen op de cursus die zij in Engeland volgde. Gisteren wilde ik deze schitterende Harten-Dololly meteen proberen. Hij wordt gebruikt om de draadjes van je borduurwerk keurig en gemakkelijk mee af te hechten. Dat wilde ik weten. Ik heb de stappen gefotografeerd zodat je kunt zien hoe de Dololly werkt en wat voor resultaat het geeft. Voor mij was het resultaat en het gemak van de Dololly heel verrassend. Zo snel en zo eenvoudig. Ik ga de Harten-Dololly beslist gebruiken. Majo, bedankt en ook nog bedankt voor je leuke tip voor de expositie en de voorbereiding eraan!39 gedachten over “Dololly

 1. In de vroege ochtend zit ik hier te genieten van alle verhalen over een fijn genieten van iedereen die in Utrecht is geweest !
  Ik heb veel aan alles gedacht en was er voortdurend in gedachten bij en kon niet anders bedenken dan dat het zeker een geslaagde dag zou worden .
  Weer een kroon op het hoofd van Berthi !
  En alweer een prachtige presentatie van een super mooi en handig hulpmiddel en tevens een mooi stukje decoratie , en het zijn weer harten !

 2. Wat een leuk hulpmiddeltje. Ik zie door je foto’s precies hoe het werkt. Toch denk ik dat ik met de hand ( zonder hulpmiddel) net zo snel en netjes werk.
  Mooi is het wel !

 3. Dat is nog eens handig, meestal hebben wij net een te kort draadje om af te hechten. Al gebruik je het niet het is een echt hebbedingetje en past in onze collectie.
  Ik heb al een poging gedaan om de dololly in Italie te bestellen.
  Ik heb net gekeken op de web-log van marpie.
  Er staan 84 hartenfoto’s in een album die te bestellen zijn.
  Elma

 4. leuk huplmiddel, waar is zo iets leuks te koop? ik heb het hier nog nooit gezien.
  geniet ook nog na van de leuke zaterdag

 5. Wat een enig hulpmiddeltje! Mooi gemaakt ook en voor ons meteen duidelijk hoe te gebruiken door jouw foto’s Berthi.
  Ik geloof zeker dat het vooral heel handig is voor te korte draadjes, ze komen vast ook wel in Nederland te koop op een handwerkbeurs of zo. Volgens mij ook inderdaad het principe van een Willemientje!
  Nu ga ik snel bij Marpie kijken, alweer nagenieten :- ))

 6. Wat een leuk en handig ding, zou het ook ergens in Nederland op de markt zijn?

 7. Jaaa een handig en mooi hulpmiddel.Toch maar eens speuren of ze in Nederland ook verkrijgbaar zijn .

 8. Lollig dingetje wel , als het niet te duur is zou ik het ook wel willen hebben , gewoon voor de heb![errug he]
  Marlies

 9. wie of wat is marpie en waar vind ik die/dat/deze ๐Ÿ™‚
  En nu ik toch bezig ben: ik zou Juul M graag iets willen vragen over dat leuke vlechtwerk. Waar kan dat. Sorry Berthi, ik geloof dat ik jou als opzoekbasis gebruik maar ik zou zo snel niks anders weten.

 10. Marpie is Marga, zij maakte afgelopen zaterdag de foto’s. Haar weblog is;marpie.web-log.nl. Daar kun je de foto’s bekijken, is wel even zoeken, links kun je hartenmeeting aanklikken etc. Veel kijkplezier.
  Overigens leuk dingetje die dololly, maar wel kostbaar.
  Groeten Margriet

 11. Daaaaaar nemen we een bonbon op. HAHAHA!
  Hoi B-ness!
  Wat wรกs het toch een leuke dag!
  Sjemig wat een leuk dingetje weer: zo’n dolle dololita. Heb ze in NL nog niet gezien, inderdaad. Wel kostbaar om een draadje af te hechten…

 12. @dijn/audrey, ik begon de maandag goed met twee bonbons bij de koffie.
  Straks een stukje chocolade bij de thee!
  Nu eerst aan de slag in huis!

 13. Wat een prachtige foto’s van de werkstukken op de foto’s bij Marpie.Web-log.
  Dat handige apparaatje hoeft niet zo kostbaar te zijn als je nylontandenflosjes koopt bij de drogist en daaraan een knopje bevestigt.

 14. Wat een prachtige foto’s van de werkstukken op de foto’s bij Marpie.Web-log.
  Dat handige apparaatje hoeft niet zo kostbaar te zijn als je nylontandenflosjes koopt bij de drogist en daaraan een knopje bevestigt.

 15. @marian’ne m, het is super handig en het draadje zit heel stevig. Ik heb het met een redelijk lange draad voorgedaan, maar met name voor het afhechten van korte draadjes is de Dololly zeer nuttig.

 16. Ik ken het Willemientje niet maar deze is geweldig mooi. Wie weet komen wij het nog wel eens tegen, of bestellen op de site die wij hier door kregen. Mooie voorbeeldjes duidelijk te zien hoe het werkt.
  Bedankt Berthi weer wat geleerd, wij leren hier iedere dag. Heerlijk toch, die web-logs.

 17. Wat een prachtig hebbedingetje….,dit gaat op de verlanglijst!

 18. Ik vind het ook een vreselijk leuk hebbedingetje maar ook nog handig voor al die korte draadjes. Hier in Nederland heb ik het nog niet gezien, maar ik ga eerst eens snuffelen op de handwerkbeurs in Zwolle. Misschien kom ik het daar wel tegen.

 19. De leuke dololly van Majo heb ik niet gevonden, maar bij Nordic Needle (www.nordicneedle.com) hebben ze hem in een andere uitvoering. Zelf heb ik er een met een glimmend sterretje aan het uiteinde, van compu serve. Die kan ik zo gauw niet terug vinden op het net.

 20. @Lilian, ik heb de link in mijn log veranderd!
  @Marga, ik ben heel benieuwd of je de Dololly in Zwolle kunt vinden. Laat je het ons weten als het gelukt is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *