De hartverwarmende Harten-meeting

Lieve mensen,

Op 19 januari 2008 werd het Polman’s Huis in beslag genomen door één grote familie handwerkliefhebsters. Harten-dames vanuit het hoge noorden, het diepe zuiden, het oosten en het westen van het land. De afstand speelde geen enkele rol. Geweldig dat een internetproject dit teweeg heeft kunnen brengen. Dat had ik op 20 augustus 2005, toen ik met mijn weblog begon, toch nooit kunnen bedenken, laat staan verwachten!
Overdonderd was ik door jullie warme reacties en enthousiasme voor het Harten-project. In de fotogalerie mocht ik al zeer mooie harten bewonderen, maar foto’s vallen in het niet bij het zien van de prachtige hartenontwerpen in het echt. En daarbij hoor je dan nog eens de vele ontroerende verhalen die bij het ontwerp horen.
Het was fijn om de bekende mensen van de Abc-meeting te zien, maar daarnaast ook vele nieuwe gezichten te mogen begroeten. Helaas had ik te weinig tijd om met iedereen een uitgebreid praatje te maken. Op 10 mei in Eindhoven zal dit zeker anders zijn.
Om 17.30 uur gingen manlief en ik met twee grote gevulde koffers en nog eens een grote tas met heel veel harten huiswaarts. De harten van chocolade, de Groninger koek, de hartensnoepjes, de bonbons uit Maastricht, de chocolade met peper, de thee, de bloemen en alle andere cadeautjes liet ik natuurlijk niet achter. Een ontzettend lief gebaar dames, maar dit was absoluut niet nodig! De komende tijd zal ik vaak terug denken aan deze hartverwarmende Harten-meeting! En zonder jullie was er geen Harten-project, geen Harten-meeting en geen Harten-expositie! De expositie wordt prachtig dankzij jullie fantastische bijdrage. Ontzettend veel dank allemaal!

Een h?rtelijke groet,
Berthi

Door verschillende mensen is gevraagd of er een nieuw project komt. Helaas moet ik zeggen dat ik een pauze inlas. Mijn prioriteit ligt na de expositie bij het schrijven van het boekje over de merklappen. Dit zal veel tijd in beslag nemen en daarom kan ik geen nieuwe projecten beginnen. Ik ga me verdiepen in de merklappen, maar de logjes blijven wel doorgaan. Na de afronding van het boekje kijk ik verder. Wellicht een nieuw project met een totaal andere opzet.

54 gedachten over “De hartverwarmende Harten-meeting

 1. En dankzij jouw organisatie talent….
  Dan teken ik bij deze in voor je boekje-to-come!
  Dank je nogmaals voor een heel leuke hartendag. xxx

 2. Berthi, wat heerlijk dat het zo’n geslaagde dag is geweest. Hier kan een mens weer een lange tijd op teren. Ik begrijp dat je heerlijk verwend bent door de dames. Mag ook wel, want het is een hele organisatie voor zo’n dag. en wat leuk dat je nu toch je merklappenboekje gaat schrijven! Vol spanning wacht ik nu op foto’s zo hier en daar.

 3. Gefeliciteerd Berthi, met dit succes. Door jou enthosiastme zijn heel veel mensen bezig geweest met Harten en dit is het resultaat. Geweldig.

 4. Ik vond het fantastisch gisteren. Mooie en ontroerende hartenprojecten gezien, met oude bekenden gesproken, nieuwe mensen ontmoet. Super gewoon.
  Dank je Berthi en dank je Basje voor je thora-idee voor mijn borduurrol.

 5. Fijn, dat het gisteren zo’n geslaagde dag was.
  In gedachten was ik er wel even bij.
  Ik had langs willen komen voor alleen even een kopje koffie.

 6. Ja ,hartverwarmend !
  Fantastisch!
  Zeer geslaagd!
  Een succes!
  Bedankt iedereen voor het laten zien van alle HARTEN!
  Maar vooral een HART vol dank naar Berthi !

 7. heerlijke dag, voorartelijkheid en harten Heb genoten , moet nu de zaterdagse klusjes inhalen, fijne dag

 8. Leuk dat deze dag zo’n succes is geweest. Via Simone heb ik s’avonds een beetje mee kunnen genieten !

 9. Wat een enthousiaste verhalen en reacties! Het is zo te zien een hele mooie dag geweest met fantastische resultaten.
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn………
  Heel veel succes met het nagenieten en de verdere voorbereidingen!

 10. Met grote bewondering heb ik naar de enorme verscheidenheid van ontwerpen en ideeën gekeken. Geweldig om dit mee te mogen maken.
  Iedereen bedankt !!

 11. Helemaal top dat jullie zo’n geweldige dag hebben gehad. Ik had me voorgenomen om aan een volgend project mee te doen. Jammer dat ik daar nu op moet wachten. Maar wat een avontuur voor jou om een boekje te schrijven. Ik kijk er al naar uit om dat proces via jou web te gaan volgen.

 12. wat een prachtige dag Berthi, schudt niet alle lof van je af het komt je helemaal toe!
  Wat was er veel te bewonderen en wat is er veel creativiteit in ons land
  Dank je nogmaals voor het organiseren van deze dag en tot in Eindhoven!

 13. het was een vrolijke, prettige dag van zoveel Warme Harten!
  dankjewel berthi voor al het georganiseer – dat nog een tijdje doorgaat: ik veronderstel dat je nog heel wat tijd in de voorbereiding van de expositie moet steken.
  tot in eindhoven!

 14. Fijn om te horen dat het zo’n geslaagde dag was en dat iedereen zo heeft genoten.
  Berthi, veel succes en plezier bij het schrijven van je boek.

 15. Wat geweldig dat dit ook weer een prachtige dag is geweest. Ik blijf jullie allemaal volgen.

 16. Heerlijke dag vond ik het, fijn dat ik door “het net” weer aan het handwerken geslagen ben,en leuk om hieraan mee te doen. Verder vond ik het super en ontroerend om iedereen te zien, beetje verlegen omdat je zoveel van elkaar weet en elkaar dan in het echt ziet ,erg leuk ik vond iedereen in t echt nog leuker en vind het nog leuker om nu de logjes met een “gezicht”te lezen ipv eigen invulling, super! Heel blij ben ik door de regen naar de trein gelopen ,want ik had een super gezellig etentje bij vrienden in t verschiet….dus laat maar voldaan in bed

 17. Te kort om lang genoeg met ieder te kunnen spreken, en lang genoeg om met een voldaan en feestelijk gevoel afscheid te kunnen nemen. Berthi, het was weer een fantastische dag (we namen inderdaad bijna bezit van Polman’s huis)en ook ik vond het enig om met nog meer “bekende webloggers” te kennis te maken.
  dankjewel!

 18. Berthi veel succes met je boekje, ik blijf het volgen.
  En nogmaals bedankt voor alle goede zorgen het was super geregeld Geniet van je k allemaal. En SUPER GEZELLIG. Jammer dat ik niet met iedereen een praatje heb kunnen maken. Maar dat komt in Eindhoven wel dan heb ik nog een kans. Geniet van je Cadeautjes
  IK hoop dat je van vanille houd. Veel plezier van alles.Jose

 19. Berthi, nogmaals dank voor alle moeite die je gedaan hebt! Het was geweldig. Ik ga niet herhalen wat iedereeen al geschreven heeft. Ik ben het er gewoon mee eens! Tot ziens allemaal.

 20. Geniet van je weekend allemaal. Had daar moeten staan,er gaat wel eens wat mis. Sorry…..

 21. Wat heb ik een enige dag gehad, Berthi hartelijk bedankt voor het organiseren en alle overige aanwezigen voor de gezelligheid en mooie verhalen, Simone de Haan.

 22. @Yokkobears, was inderdaad maar even langsgekomen voor een kopje koffie! Dat hadden we erg leuk gevonden! Misschien zien we je op 10 mei in Eindhoven!
  @Isabella, regelmatig zal ik t.z.t. een logje schrijven over de vorderingen van mijn nieuwe boekje! Ook een leuk project en misschien voor de lezers leuk om te volgen. Ik ga het in eigen beheer uitgeven en ik zal dan ook vertellen hoe dit proces verloopt.
  @jose, het ruikt hier heerlijk naar vanille!! En… heb jij dat mooie randje aan het handdoekje zelf gemaakt? Erg mooi gedaan!
  Fijn om te horen dat jullie het net zo naar je zin hebt gehad als ik. Het voelde als een warme deken om me heen!
  Ik heb nog geen tijd gehad om alle hartenontwerpen uit te pakken. Dat komt deze week. Binnenkort zal manlief foto’s maken voor HzG.

 23. Wat ontzettend leuk om te horen dat jullie het allemaal zo naar de zin hebben gehad. Ik ga zo even de weblogjes afspeuren naar foto’s, want die zullen er vast gemaakt zijn. Ik vond het echt jammer er niet bij te kunnen zijn, maar misschien een volgende keer beter.
  Berthi, heel veel succes met het schrijven van je merklappenboekje, dat gaat je vast lukken!

 24. @Marga, ik ben er niet aan toe gekomen om foto’s te maken.
  Ik zal des te meer foto’s van de expositie maken!

 25. Leuk zeg om de verhalen te lezen , zo te lezen hadden jullie genoeg te snoepen en zo , dus de ulevellen zijn niet gemist.
  @Berthi , bij deze teken ik vast in voor een [gesigneerd] exemplaar van het merklappenboekje! Veel succes met het schrijven ervan!
  Marlies

 26. Wauw, voordat ik het boekje heb geschreven is er al belangstelling!!!
  De traktatie van de ulevetten zou een enorm leuke verrassing geweest zijn. Ik heb het de dames verteld, Marlies.
  Heb je een fijne verjaardag gehad?

 27. B-ness: tuuuuuurlijk is er belangstelling voor je boekwerk. Als je een writersblock mocht tegenkomen geef je maar gil, dan stuur ik wel een bonbonnetje met wat d’r in en voor je het weet heb je er weer een blz bij.

 28. vol bewondering naar alle harten bijdragen gekeken en genoten van de gezellige sfeer. Leuk ook om nu de gezichten te kennen van de namen die ik al via internet kende. Berthi, je bent een kei, bedankt voor de organisatie van dit leuke project.

 29. Mijn verjaardag was een kalme aangelenheid mede door de griep , mijn schoonouders zijn ook ziek , en verder komt er nooit visite , wel veel telefoons , mails gehad en kaarten , onze jongens zijn soep komen eten , kreeg een paar leuke tijschriften van jongste en een beeldschone bos bloemen van oudste , nog een plant een knoeperd/t van een kaars en last but not least spekkoek , daar ben ik zo gek op dat zou ik wel elke dag bij mijn ontbijt lusten , toch maar niet doen he! Nou eigenlijk een leuke geboortedag , dat weer wel , tja en de ulevellen , misschien volgend jaar of in Eindhoven , wie zal het zeggen! Hier in Ede is een winkeltje wat gedreven wordt door vrijwilligers , daar verkopen ze o.a. oudhollands snoepgoed , zuurstokken en zoethout , toverballen en zo mmmmm…….
  Marlies

 30. Berthi ik lees overal op de logs en via de mail dat het inderdaad een groot succes is geweest!! Jammer dat ik er niet bij kon zijn maar geniet mee van alle verhalen en mooie foto’s die ik via de mail mag ontvangen.
  Jammer dat je de tijd nu ontbreekt maar wie weet in de toekomst weer. scces met je bezigheden!!! En wie weet dat als jij weer tijd hebt heb ik dat misschien ook wel weer……..
  Fijn dat je dit allemaal hebt geregeld!!

 31. Marlies gefeliciteerd!!!!! En beterschap voor iedereen die gevloerd is door de griep…….
  Spekkoek……mmmmmmmm……Heerlijk!!!
  Mag je mij ook altijd voor wakker maken.
  Op het heijderbos van center parcs kun je in de jungle spekkoek en koffie met gember halen!! Zo heerlijk!!!

 32. Opeens bedacht ik dat het gisteren jouw hartendagje was Berthi, dus snel even kijken hoe het geweest is. Een prachtig verslag van een geslaagde dag. Gefeliciteerd met zo’n mooi project.
  Carla M

 33. Ha Berthi,
  Net als iedereen hartelijk bedankt voor het organiseren van de hartendag! Ik vond het best wel eng om te komen, omdat ik niemand kende, maar had veel leuke gesprekken. Bovendien ontzettend leuk om iedereen zo enthousiast over haar hartencreatie te horen vertellen. Ook leuk om de mensen wier webblogs ik volg “life”te zien.
  Echt een inspirerende dag!
  groetjes, Simone Nilting

 34. Berthi, je weet het al wel van mij wat ik ervan vond, maar wil even zien of dit me lukt…..
  XXX XXX
  XXXXXXXXX
  XXXXXXX
  XXXXX
  XXX
  X
  Mijn allerhartelijkste dank lieve Berthi!!!

 35. @dijn/audrey,:-)
  @Marnel, ik heb het met heel veel plezier gedaan voor zoveel enthousiaste mensen. Vorig jaar was het al zo gezellig, maar dit jaar was het echt te gek met zoveel mensen die allemaal met het hartenporject bezig zijn.
  @Wilma, dan begin ik weer als jij ook tijd hebt! Ik heb al gelezen dat jij gisteren een zeer geslaagde workshop hebt gehad.
  @Carla Meijsen, dank je!
  @Simone N, voor veel mensen was het de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten, maar al snel was het één grote familie, doordat we allemaal dezelfde belangstelling hebben.
  @Corrie, ik zie het hartje!!
  @Marlies, gelukkig is je verjaardag niet helemaal in het water gevallen! Ze hebben je lekker verwend!

 36. Berthi,
  Wat is het heerlijk om nog even na te genieten. Nogmaals bedankt !
  Groeten Margriet

 37. Nee Berthi dit komt van ’t Oogapppeltje. Blij dat je het leuk vind.
  Zij vond de vanille kleur goed bij de kleur van het handdoekje passen. En dat was ik met haar eens. Dat randje past helemaal bij Handwerken.

 38. @jose, ik zag de sticker van oogappeltje, maar ik dacht misschien heb je het randje er zelf extra aan toegevoegd.
  Het handdoekje hangt al op het kleinste kamertje van het huis en daar ruikt het heerlijk naar vanille! De kleur van het handoekje past precies bij de rest want normaal hangt er ook altijd een handdoekje in ongeveer dezelfde kleur!
  Voor de liefhebbers zal ik even de link geven van oogappeltje:
  http://www.het-oogappeltje.nl/beginpagina.htm

 39. Zo, nu ga ik even een kopje koffie drinken met een bonbon erbij of een stukje chocolade met peper (Smaakt heel bijzonder Mienke. Manlief en ik hadden gisteren op de terugweg al wat van die chocolade zitten snoepen.), of een stukje van het chocoladehart of een ander hartenchocolaatje of een hartensnoepje of een stukje Zwitserse chocolade dat manlief vanuit Zwitserland meebracht of… ! O, veel te veel keus! Ik ga ienemienemutte doen!:-)

 40. Berthi wat leuk dit wist ik niet, want ik heb haar het wel eens gevraagd. Dit zal zij leuk vinden. Is zo’n leuk zaakje. Komen jullie in de buurt, ga beslist eens kijken. Wat fijn dat de kleur past. Super…
  Ik zal het haar vertellen, dat de keuze goed was.
  Zo nu ga ik maar eens slapen morgen vroeg dag voor mij.

 41. Wat heerlijk dat het zo’n leuke dag is geworden. 10 mei gaat me lukken. Echt wel. Dan ben ik dik verhuisd. gelukkig. En hoef ik niets meer. Net terug uit new york. Dat dan weer wel. 🙂

 42. @yvonnep, dat wordt volgens mij een heel speciaal reisje!? Je hebt het dik verdiend!!!
  En dan krijgen we in Eindhoven al je leuke verhalen te horen en foto’s te zien!!!

 43. @Jose, moet je beslist vertellen! En als ik in de buurt ben ga ik beslist kijken. De foto’s die ik op de site zag, zijn al zo mooi!

 44. Berthi, het was een heel hartelijke dag. Ik heb genoten van alle mooie werken en ook van alle mensen. Je leert weer meer mensen kennen met dezelfde passie en daarna thuis de web-logs even bezoeken die je nog niet had gehad. Berthi bedankt voor het organiseren van deze dag en ik ben heel benieuwd hoe het er in Eindhoven uit gaat zien. Groeten.

 45. Berthi, het was een geweldig leuke dag, het meeste is al gezegd, en ik sluit mij aan bij alle hartelijke wensen. Ik kijk nu al met spanning uit naar je boekje over merklappen. Heel veel succes daarmee

 46. @marian’ne m, de fotogalerie wordt ook nog verder uitgebreid met harten-foto’s.
  Van tevoren had ik nooit kunnen denken dat er zo’n grote diversiteit aan hartenontwerpen zouden komen. Echt geweldig!

 47. Heel erg verrast was ik met de kaart met handtekeningen van iedereen die naar de hartenmeeting is geweest. Ik vond het hartelijk-ontroerend dat jullie dat voor mij deden. Op verschillende sides kwam ik alle ontwerpen tegen geweldig mooi allemaal.
  Mijn hart is nog niet in staat alles te verwerken, maar ik hoop en bid dat dit weer komt. Alle lieve lezers en schrijvers een groet van mij. Paulie.

 48. Hallo Berti
  Ik heb eindelijk de foto’s op mijn site gezet. http://ireneshobby.web-log.nl/.
  Verder sluit ik me bij iedereen aan. Het was een geslaagde dag. En op de foto’s kunnen we zien hoe gezellig het was. Ik hoop de 10 mei ook aanwezig te zijn in Eindhoven.
  Groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *