Elizabeth: The Golden Age

Zondagmiddag om 12.00 uur zat ik samen met Eline in de bioscoop voor de film Elizabeth: The Golden Age. Het is een vervolg op de eerste film Elizabeth: The Virgin Queen die over de turbulente periode rond de kroning van koningin Elizabeth I in 1558 gaat. In The Golden Age heeft Elizabeth haar oog laten vallen op Walter Raleigh. Maar Raleigh is onbereikbaar voor haar, aangezien ze heeft gezworen haar lichaam en ziel aan haar land te geven. Om hem in haar buurt te houden moedigt zij haar favoriete hofdame Bess aan om bevriend te worden met Raleigh.

Elizabeth wordt geconfronteerd met jacht op haar troon en verraad in haar familie. In de late zestiende eeuw verandert het religieuze en politieke klimaat en haar heerschappij wordt op de proef gesteld door de Spaanse koning Philips II. Elizabeth bereidt zich voor op een oorlog.

De film duurt twee uur en elke minuut zit vol vaart, drama en kleur. Prachtige kostuums en paleisinterieurs komen aan je voorbij. Twee uur is nog tekort voor deze film. Complimenten voor Cate Blanchett die de rol van Elizabeth voortreffelijk speelt. Zij is het middelpunt. Nu ik deze film heb gezien vind ik het jammer dat ik Elizabeth: The Virgin Queen aan me voorbij heb laten gaan.

Kijk op deze site vijf minuten van de film.

12 gedachten over “Elizabeth: The Golden Age

 1. Berthi, dit is een fantastische film, net het 5 min. stukje gekeken.
  Volgens mijn herinnering heb ik er grote delen van op TV gezien, alleen weet ik niet meer op welke zender.
  Groet van JuulM

 2. @JuulM, deze film is een echte aanrader en hij draait vanaf 20 december 2007 in de bioscopen.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat ze op tv uitgebreidt aandacht hebben besteed aan Elizabeth: The Golden Age.

 3. Ziet er prachtig uit, alleen doe ik altijd mijn ogen dicht bij die scenes waarin iemand opgehangen of onthoofd wordt.

 4. @martine, o ja, vreselijk! Bij die scenes keken Eline en ik de andere kant op! Gelukkig zijn ze in de minderheid.

 5. Woooooo, wat mooi. Die wil ik GRAAAAAAAG zien. Dank je wel voor de tip! Es kijken of die eerste film van haar op video of dvd te huren/verkrijgen is? Niet dat ik zo’n apparaat heb… hahaha, maar de kids wel, dus ik kan altijd even op hun kamer op bezoek.

 6. Heerlijk Berthi met je dochter naar de film, geniet van deze momenten.
  Het filmpje heb ik ook bekeken, wat weer een prachtige kleding.
  Elma

 7. Prachtige film, en leuk om met Eline te gaan.
  (sinds Spiderman wil ik niet meer naar de bioscoop, maar dit is wel wat anders, alhoewel ophanging !!)

 8. Indrukwekkend Berthi!Eerst proberen die eerste film te gaan zien en dan deze erachteraan,super!

 9. Lijkt me ook weer een mooie film.
  Het lijkt me sterk dat er grote stukken van op tv zijn geweest, ik denk eerder dat je een stuk van de serie Elizabeth I
  van de BBC hebt gezien.
  http://www.imdb.com/title/tt0465326/
  Trouwens ook een aanrader, de BBC staat altijd garant voor mooie kostuumdrama’s die meestal historisch correct zijn.
  Of deze: http://www.imdb.com/title/tt0481459/
  Er zijn al veel tv films en series over Elizabeth gemaakt.

 10. @Tamara, dank je voor de links. Deze films uit 2005 en 2006 ken ik niet.
  Ik ga eerst de voorloper van deze film bekijken. Cate Blanchett speelt zo goed en ik weet niet of een andere actrice haar kan benaderen.

 11. Hoi Berthi, schitterende film, hee. ik heb hem ook gezien (ohhh die kostuums…). soms wel m’n ogen dicht gedaan, wat een wreedheden waren er toen (ook al). Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *