Heel veel hartenontwerpen


Veel nieuwe hartenontwerpen zijn er bijgekomen in de fotogalerie. Op de foto zie je de bijdrage van Mienke: ‘Het is een ontwerp van Isabelle Vautier en het heet “Un petit oiseau m’a dit…” Ik kocht het bij De Handwerk Boetiek van Annemiek Koning in Roden. De kleur is licht terracotta, op linnen van 16 draadjes per 16 cm. Eigenlijk heb ik er niet een heel verhaal bij, ik vind de vorm en het vogeltje en het min of meer verborgen ABC erg mooi.’

Betty is na ‘veel’ overpeinzingen gekomen tot een familie-hartenlap. Op de foto zie je een detail, in de fotogalerie is de totale familielap te zien. Betty:’Het is een eigen ontwerp, of eigenlijk moet ik zeggen: er was geen ontwerp en al doende ontstond de lap. In de zomer heb ik de hartjes geborduurd, zonder dat ik nog een plan had hoe ik ze zou verwerken. Al bordurende ontstond het idee van de initialen en door de kleuren van de borduurzijde (roze, rood en een beetje oranje) zocht ik stofjes die daar bij paste. Toevallig had ik in het voorjaar veel rozenstofjes gekocht en die bleken er goed bij te passen. De kleur groen van de stof was een mooie tegenkleur voor al dat roze en rood. Zonder vooropgezet plan aan het werk gaan, had als nadeel dat er geen vaste afmeting was, dus heb ik met heel veel randjes en passen en meten geprobeerd er een rechte lap van te maken. Veel gepriegel dus, maar nu is hij klaar en mag hij op de expositie in Eindhoven hangen.’

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de nieuwe hartenontwerpen. In de fotogalerie zijn verder prachtige gekloste harten te zien van: Christa, Lia, Jantje S en Nienke. Borduurwerk van Hilda, Sjoukje, Hennie, Jantje G, Marlies Curfs en Noor. Noor heeft behalve een borduurwerk een prachtige gebreide crazy patchwork hartenkussen gemaakt.

Matthijs heeft het bekijken van de grote foto’s vereenvoudigd. Klik op de eerste foto van een pagina voor een vergroting. Voor de volgende vergroting klik je rechtsboven op het pijltje van de foto om verder te bladeren. Bij de volgende pagina doe je hetzelfde.

Weer veel kijkplezier met alle prachtige hartenontwerpen in de fotogalerie.

24 gedachten over “Heel veel hartenontwerpen

 1. Ik was lang niet op bezoek geweest in de fotogalerie. Wat een prachtige collectie is het geworden. En geweldig dat je alles zo in detail kunt zien!

 2. Ik heb gisteravond de fotogalerij nog even bekeken en het ziet er prachtig uit in twee opzichten; de schitterende harten en de nieuwe manier waarop je de harten kunt bekijken. Mijn hartje moet nog op de foto en geplaatst, maar dat zal binnenkort gebeuren. Ik neem het uiteraard mee naar Utrecht !
  Tot dan.

 3. ‘Hij’ staat er mooi op, Berthi, bedankt. Het geborduurde hart van Isabella is ook prachtig, mooie kleur garen. Het zal best veel werk voor Matthijs zijn dit allemaal zo mooi in de galerij te plaatsen, maar het werkt perfect, bedankt Matthijs!

 4. O wat een schitterende fotogalerie! Ik verheug me om alles straks in Eindhoven van dichtbij te mogen zien…
  Mienke wat een lief vogelhartje heb je gemaakt! En Betty: heel leuk te lezen hoe je quilt groeide met ideeen. Een lief zomers quiltje vind ik het.
  B-ness, even een vraagje: was het nou de bedoeling dat we de 19e alles wat wij meenemen ook bij jou inleveren? Of begrijp ik het goed dat jij enkel een paar werkstukken meenam om te fotograferen?
  Mijn bauwtjes zitten namelijk op een veel grotere lap waar ik nog andere borduurwerken op aan het maken ben. Als je alles de 19e meeneemt, moet ik de bauwtjes er nu al even uitknippen en omzomen enzo.

 5. Matthijs : prima gedaan zo !!!
  Nu kunnen wij nog makkelijker door de
  ‘harten fotogalerie’ dwalen……. en genieten ! Wat een collectie…. wat een keur aan technieken……wat een mooie werkstukken !!!

 6. @dijn/audrey, het is de bedoeling dat ik de hartenontwerpen die mee mogen doen aan de expositie zaterdag meeneem naar huis. Een gedeelte wordt gefotografeerd en bij HzG maken ze een keuze welke foto’s geplaatst worden bij het artikel. Ik kom ’s ochtends met de trein naar Utrecht en laat op de middag komt manlief mij met de auto halen zodat ik de spullen mee kan nemen.
  Ben ik zo een beetje duidelijk? Zoniet, geef dan een gil!

 7. Okee, dan ga ik NU knippen en omzomen… Gillen gaat zowiezo niet, heb geen stem meer. Hahahaha. O well, lachen via de toetsen gaat wel.
  O help, moesten ze ingelijst? (GIL).

 8. Wat prachtig, die vogel in een hart!! Er zit ook nog iets van een boom in, en zo doet het mij ook denken aan een levensboom

 9. Erg mooi!! Ik heb gisteren ook al weer heerlijk zitten neuzen in de fotogalerij….
  Ga zo weer even kijken naar al het moois!!
  Heerlijk dat er zoveel af is. Die van mij staat op mijn log en ben erg blij dat die af is!!!

 10. @dijn/audrey, nee hoor!! Ik kan een gedeelte in vitrines leggen, maar bij lange na niet alles. Ik heb drie velletjes papier vol geschreven om zaterdag te bespreken… natuurlijk in sneltreinvaart!!:-)
  Wilma, jouw schitterende hartenontwerp komt de volgende ronde in de fotogalerie te staan.

 11. Wat een professionele Galerie is dit geworden en nog weer makkelijker om alles goed te bekijken, dankjewel Matthijs! Er zijn weer prachtige stukken toegevoegd, wat wordt er door iedereen een mooi werk afgeleverd. Had je ooit kunnen denken Berthi dat er zóveel enthousiaste deelname zou zijn? Dat belooft wat voor een eventueel volgend project!

 12. Betty en alle anderen: ge-wel-dig!
  Berthi: Heel leuk om je project zo te zien groeien, of niet?
  Mathijs: Hulde voor je galerie programma, waardoor ik niet meer met loep voor het beeldscherm hoef te kruipen (grapje!) maar het is nu zo mooi!
  Ik heb heel veel zin in zaterdag: iedereen ontmoeten en genieten van alle hartenprojecten.
  Tenslotte: Berthi, ik wil mijn lapje wel meenemen, maar was van plan om over twee weken naar Annemiek te gaan om het in te laten lijsten en het je dan eventueel per post toe te sturen voor Eindhoven, maar dat is dus niet de bedoeling?

 13. @Mienke, natuurlijk mag je het ook per post naar mij sturen. Ik ben heel flexibel!
  Natuurlijk vinden we het allemaal wel erg leuk om je hartenlapje zaterdag alvast te zien.
  Net als jij kijk ik uit om iedereen te ontmoeten; bekenden en nieuwe gezichten.
  De fotogalerie wordt, wat zeg ik, is al een prachtig geheel. Zoveel verschillende hartenontwerpen en heel kleurrijk. Regelmatig neem ik een kijkje en geniet dan volop van al dat moois!
  Voor de foto’s bij het Abc-project wordt het ook nog op dezelfde manier uitgevoerd.

 14. Wat is het weer genieten van al die prachtige harten.
  Er zijn weer heel erg mooie bijgekomen.

 15. met zo’n handige zoon in huis is het goed bloggen :-). Wat weer een mooie uitbreiding van de harten galerie!

 16. erg mooi van kleur Mienke ,mooi hat zo! en van Betty had ik al op haar log bewonderd ,erg mooi ook!!

 17. Hallo Berthi,
  mijn aandeel aan het Hartenproject is bijna klaar. Kun je mij doorgeven hoe ik de foto die ik wil maken in fotogalerie geplaatst kan krijgen? Gelukkig is hij dus zaterdag klaar als ik naar Utrecht kom, ik ben erg nieuwesgierig naar alle mensen die zullen komen en hun aandeel in het Hartenproject. Tot zaterdag

 18. Mienke en Betty, wat is dit mooi.
  Maar alle harten zijn mooi.
  Wat is het leuk om alle werkstukken te kunnen zien op de galerie en wat handig dat alle harten nu vergroot kunnen worden.
  Dank je wel Matthijs.

 19. Berthi, ik lees en kijk met zoveel plezier naar het log(boek). Hier een citaat waarin een beschrijving van een klein groen beursje
  uit “A sentimental journey through France and Italy” van Laurence Sterne (1768):
  “I’ll just shew (show A.L.) you, said the fair fille de chambre, the little purse I have been making to-day to hold your crown. So she put her hand into her right pocket, which was next to me and felt for it some time – then into the left – “”She had lost it.”- I never bore expectation more quietly – it was in her right pocket at last – she pulled it out; it was of green taffeta, lined with a little bit of white quilted satin, and just big enough to hold a crown – she put it into my hand – it was pretty; and I held it ten minutes with the back of my hand resting upon her lap, looking sometimes at the purse – sometimes on one side of it.”
  Met hartelijke groet,
  Anne L.

 20. @Anne Louwen, dank je voor het plaatsen van dit mooie citaat van Laurence Sterne. Je ziet het beursje voor je.
  Heel fijn dat ik elke dag veel leer van mijn lezers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *