Update Harten en Abc

Deze hartenquilt is de bijdrage van Ingrid voor het Harten-project. Het is een eigen ontwerp en je ziet aan de afbeelding wat haar beroep is. Hij is prachtig van kleur en samenstelling en straalt veel warmte uit die Ingrid in vele gezinnen brengt. Inmiddels is deze quilt haar zo dierbaar geworden dat ze hem niet mee laat doen aan de harten-expositie, en dat kan ik heel goed begrijpen. Maar… er zit een kansje in dat we in Utrecht de hartenquilt van dichtbij kunnen bewonderen. O ja, Ingrid werkt nooit met een naaimachine. Alles wordt met de hand vastgenaaid!

Audrey heeft haar bijdrage voor het Harten-project ook klaar. Het zijn twee prachtige geborduurde babybauwtjes geworden. Een bauw is een onderdeel van het Markerkostuum. De doopbauw voor een baby is vaak geborduurd in de kleur bruin/zwart. Onder de doopbauw draagt de baby een witte bauw met een tussenzetsel van kant. Bij het vrouwenkostuum is de bauw, die een rechthoekig model heeft, van kleurrijk katoen en wordt over de borst vastgespeld.


Audrey heeft in haar Abc-lap haar familiegeschiedenis verwerkt. De foto’s van al deze handwerken zijn weer te vinden in de fotogalerie.

25 gedachten over “Update Harten en Abc

 1. MOOI !!!!! ik heb beide projecten gevolgd en ze zijn geweldig !! En nu maar hopen dat de “ooievaar” niet tegen gaat zitten zodat Ingrid de 19de aanwezig kan zijn …
  Ik heb mij voorgenomen om met de CrazyHartQuilt verder te gaan en hoop deze ook dan klaar te hebben ……….

 2. @Mary, we kijken er met z’n allen naar uit!
  Gelukkig werkt web-log.nl weer. Het lag er even uit!
  Ik ben in de log vergeten te schrijven dat er een foto van een prachtig ontworpen hart van Audrey staat dat ze ter gelegenheid van haar 15-jarig huwelijk borduurde in 1995. Let op de staarten van de vogeltjes waar Audrey parelkraaltjes in verwerkte.

 3. Wat een enige quilt is dat toch geworden zeg! Ingrid GROOT compliment voor jou , ik heb de geboorte van de quilt gevolgd op je log en het kind is supersnel groot geworden! Jammer dat je hem niet op de tentoonstelling gaat tonen , er zouden veel mensen van genieten. En de bauwtjes van Dijn , snoeperig! Vreemd dat zo’n doopbauwtje in de kleure bruin/zwart werd gemaakt…zouden de mensen bang geweest zijn dat andere kleuren te frivool geweest zijn?
  Marlies

 4. Hij is echt mooi geworden hoor Ingrid. Dat heb ik op je log al geschreven.
  En Audry haar Bouwtjes zijn ook al zo mooi en lief. Het blijft me spijten dat ik de 19e er niet bij kan zijn. Maar misschien zie ik al die mooie harten projecten wel eens op een andere manier. Misschien een stuk in HzG? Wie weet. Ik ga nog even aan het borduren.

 5. Ingrid, wat een prachtig hartjes-quilt.
  Audrey, ik heb jouw merklap met bewondering bekeken op de abc-galerie, wat een mooie kleur, welk dmc-nummer? en welk borduurlinnen, hoeveeldraads?, het geheel ziet er prachtig uit! succes verder

 6. Wat hebben Ingrid en Audrey mooie dingen gemaakt. Ik hoop dat je dit jaar ook weer iets doet rond een thema Berthi, want dan doe ik zeker mee.

 7. En de quilt van Ingrid H.G.
  en de twee babybauwtjes van Dijn zijn super mooi.
  En al hun andere creatieve “werken” ook.

 8. wat een rachtige handwerken worden er toch gemaakt, en dat er ondanks de drukke werkzaamheden overal er nog tijd voor gevonden wordt

 9. GEWÉLDIG! Na alle vorderingen op de beide web-logs gevolgd te hebben voelt het zo goed om alles nu in de Galerie te zien staan. Ben ik even blij dat ik naar Utrecht kom en alles in het echt kan zien, ik krijg bijna de neiging om DV te schrijven omdat ik zo graag wil komen dat ik bang ben dat er iets tussen komt. Ingrid, ik schreef al hoe prachtig ik je quilt vind en wat ik erin zie en Dijn, wat ben ik verrast, blij verrast dat naast je schattige bauwtjes je prachtige huwelijkshart er ook zal zijn.

 10. Oooooo, ik dacht dat mijn foto’s alleen in de fotogalerie zou komen, wat een verrassing, hahaha! Dank je wel, B-ness!
  Goof’s quilt is super en ik kan het me voorstellen dat ze deze quilt met zoveel verwerkte betekenis erin dicht bij zich wil blijven houden. Hij is prachtig, net zoals haar andere quilts. Haar gevoel voor kleuren is heel warm, en weerspiegelt haar innerlijk, denk ik. Geweldig des te meer, omdat ze deze quilt zelf ontworpen heeft.
  Leuk om hem in B-ness haar log ook te mogen zien, en wellicht strakjes de 19e! Mijn lens is gebroken, dus als je straks iemand naar binnen ziet komen met de meest freaky bril ever, dan ben ik dat. Ik zal hem toch maar opzetten, om alles scherp te kunnen zien en stevig te kunnen ooohen en aaahen…
  Overigens, iedereen hier: dank jullie wel voor jullie enthousiaste en vriendelijke woorden. Blooooooos *Ü*, hihihi.
  (Ik had gister vreselijk veel moeite om op het web en in web-log.nl te komen, dus vandaar pas vandaag een reactie. Scusi. Not mea culpa. Hahahaha!)

 11. Monica: ik heb even in mijn odds and ends doos gerommeld, om de lap te voorschijn te toveren en in een van mijn vele mappen het patroon gezocht. Is van Hojskolernes Handarbejde, Kerteminde. Het patroon heb ik her en der aangepast hoor. Het origineel is van 1852 en bevindt zich in het Sonderborg Slot in Denemarken. Originele afmeting: ca 57x60cm. De stof is 100% gebleekt linnen en ik heb er met 100% katoenen borduurgaren dat bij het pakket zat geborduurd: Ik herinner me dat het geen splijtgaren was, maar zo’n hele dikke gevlochten streng, de boel is dan ook met 1 draadje geborduurd. Is grijsblauw van kleur, maar er staat geen nummer bij. Soms zie je dit patroon nog wel es in handwerkzaken hoor. Er staat bij het patroon: “was het borduurwerk met de hand in lauw water. Goed spoelen tot het water vrij van kleur is. Gebruik eventueel een fijnwasmidel zonder bleekmiddel. Spoel het borduurwerk in ruim lauw water. Hang het op of droog het borduurwerk door het eerst in een handdoek te rollen en strijk tot slot het borduurwerk aan de verkeerde kant”. Ik heb het niet gewassen, gewoon met een vochtige zakdoek over de achterkant met een strijkijzer, heel voorzichtig.
  Wacht, zal de stof even meten>>>>> is 12 draads.
  Wat lief, jouw woorden! Dank je wel.

 12. Dijn, dank je voor je antwoord, ik heb ook eens een deens borduurwerk gemaakt en inderdaad heb ook ik nog resten van die (enkeldraads) katoenen strengetjes liggen.
  Ik ben nog aan het zoeken naar stramien en kleuren voor het abc, vandaar mijn vraag.
  zie ik jou ook de 19e?

 13. Monica: Sure, babe, mijn schip wendt haar steven richting de Utrechtse grachten. Ik heb knikmasten, dus da’s wel handig met al die bruggetjes daar. Spannend om iedereen te mogen ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *