Energiezuinig


Stefan Verwey heeft een formidabele tip: Boeken keurig geordend in boekenkasten geeft een energiezuinig huis. Twee vliegen in één klap! Om dit in praktijk te kunnen brengen moet ik eerst mijn muren vrij maken. Ik weet wat me te doen staat nadat mijn merklappenboekje af is!

22 gedachten over “Energiezuinig

 1. Dat zit dan wel goed. Bij mij in huis ruim voldoende uitpuilende boekenkasten.Vaak dubbele rijen, dus exta geïsoleerd,…..
  ;o)
  Op de overige vrije plaatsen hangen quilts,….
  Hmmm, toch is die energierekening niet echt laag,….

 2. @ingrid h.g, ik zou zeggen dat jij je huis optimaal geïsoleerd hebt!! De volgende stap: de thermostaat naar beneden en iedereen één van je mooie warme quilts omslaan!?:-)
  @marian’ne m, het mag van mij ook schots en scheef staan, zoals het bij ons in huis is! En behalve gevulde boekenkasten kunnen stapels boeken naast de boekenkasten ook goed isoleren!:-))

 3. Pff… dan hoop ik dat ik nog kan ademhalen, straks. 2 x 8 meter boeken moeten een plaatsje vinden. Ik vrees dat ik toch een heleboel boeken ga crossen.

 4. Dit is een SUPER idee, al mijn en nog aan te schaffen boeken zijn voor de isolatie.
  Zo’n goede tip hebben wij dit jaar nog niet gehad.
  Elma

 5. Hier in mijn tijdelijk onderkomen is geen plaats voor een dergelijke wand .Ik droom er vaak over , eindelijk mijn boeken eens overzichtelijk kunnen rangschikken .Ik denk dat het een voorlopige droom blijft en me moet redden met een zo goed mogelijke rangschikking verdeeld door het huis .

 6. Oh ja als isolatie daar dacht ik nog niet eens aan .
  Toen hier lange tijd een wand met verhuisdozen nog volgepakt stonden , zei een neefje die het zag , tante Ger , U moet het zo laten een goede geluidswand voor de buren .
  Maar dat is gelukkig inmiddels opgeheven .En in de berging beneden staan nog een tiental dozen met boeken , daar wil ik ook graag een plekje voor vinden .
  En iedereen maar denken dat je niks met die boeken doet . . .
  Nou meisjes wij weten wel beter , niet ?

 7. hahaah nou dat klopt hoor ,da;s de enige reden waarom ik zoveel boeken koop…:))
  gelukkig zegt hij niks over de funderingslast op een huis…….

 8. eh kijk maar eind januari boekenbeurs in Ahoy Rotterdam en daarna door t hele land (hihi als er nog wat over is) http://www.boekenfestijn.com heel gevaarlijk ,lekker voordelig en véél ..mmmmm sneupen!!!

 9. @Gerrie, een goede opmerking van je neefje!!
  Je kunt je boeken ook in de dozen laten zitten, maar ja dan heb je er weinig aan!
  @Hilly, ik wist het wel!!:-)))
  Veel plezier met de koopjesjacht in Rotterdam! Voor iedereen zit er wat bij!:-)
  @Froukje, ja, leuk hé!:-)
  @Mien B, we doen ons best om keurig te ordenen!:-)
  @Elma, nu al de beste tip van 2008!:-)

 10. Ik leen boeken van de bieb, zit in een leesclub en wil alleen nog maar handwerkboeken kopen, heb helemaal geen ruimte meer in mijn kast en ga binnenkort maar eens flink opruimen. Maar ja dan kom je van alles tegen en dan kun je het weer niet wegdoen. Trouwens komen jullie allemaal wel aan lezen toe ? Ik kom tijd tekort ! Wil lezen maar ook breien en borduren, ik wil teveel. Herkenbaar ?
  Groeten, Margriet

 11. Haha wat een mooi excuus voor de boekenwand, de isolatie.
  Zelfs met een boekenwand kom ik nog ruimte tekort :-\

 12. Wel dure isolatie. Ik heb heel wat boeken, maar niet genoeg om mijn muren te isoleren. Mijn boekenkast staat wel tegen de enige buitenmuur in mijn kamer.

 13. In een van mijn serie boeken over “Interiors” van Taschen staat een huis beschreven waarvan alle wanden door boeken bedekt zijn. Toen ik dat zag was ik verkocht, dat zou ik zou graag willen, al mijn lievelingen om me heen, keurig gerangschikt en een kaartsysteem om alles meteen te kunnen vinden als ik iets wil opzoeken. Ik blijf een biebjuffie ;- )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *