PJKL 2007-2008

Een slopend toernooi was het PJKL 2007-2008 voor Thijmen. Drie dagen schaken in Buggenum (28-29-30 december 2007) en als je op de eerste dag begint met twee remises dan moet je hard werken om alsnog Limburgs kampioen te kunnen worden. En gevochten heeft Thijmen voor deze titel. De woorden van Raoul Lemmen, die de dagverslagen verzorgde, over de laatste beslissende partij: ‘… Raoul (Frijns) stond echter voortdurend minder en had eigenlijk geen moment de mogelijkheid om aan het kampioenschap te denken. Toen er afgewikkeld werd naar een ongelijk lopereindspel was het voor iedereen duidelijk dat het remise zou worden, maar wat gebeurde? Thijmen wees het remisevoorstel van Raoul af! Ware vechtersmentaliteit dus, die vervolgens ook beloond werd. De stelling bleek voor Raoul iets lastiger te verdedigen dan gedacht en na enkele remisekansen gemist te hebben liet hij de koning van Thijmen toe op de plek waar Raoul het zwakst was: De zachte onderbuik van de pionnen. Hierdoor kon Raoul een doorbraak niet meer voorkomen en moest hij alsnog opgeven. Thijmen daarentegen kreeg nauwelijks tijd om te genieten van zijn overwinning, want hij moest gelijk aantreden voor een barrage tegen de op dat moment veel fittere Judith. … In de tweede partij wist Thijmen zelfs te winnen waardoor hij in extremis toch nog kampioen werd. Chapeau!’

Tijdens het NK-Jeugdschaak zal er wederom een dag gereserveerd worden voor het levend schaakspel. En ik vind het bijzonder leuk dat Betty de opdracht heeft gekregen om de hoofddeksels, met eventuele toebehoren, te gaan maken.

Foto: Behalve een beker en een ticket voor het NK-Jeugdschaak won Thijmen een hartslagmeter omdat hij de goede oplossing had gegeven van het schaakprobleem. Thijmen kan voortaan tijdens de bloedstollende schaakpartijen zijn hartslag meten!?

24 gedachten over “PJKL 2007-2008

 1. Wat een feest in huize Smidt, gefeliciteerd Thijmen. Ben je ook zo’n verzamelaar als je moeder. Spaar je soms schaakspelen? Er zijn zulke prachtige te vinden en staan vaak ongebruikt in een doos op zolder, die ze best wel kwijt willen aan de kampioen van Limburg.
  Elma

 2. wat een overwinning !! Gefeliceteerd Thijmen , mooie afsluiting van een schaakjaar en een opsteker voor 2008. Veel succes OOk de begeleidende ouders , petje af, ik weet hoeveel tijd er zit in kinderen die topsport bedrijven, Kilometers vreten…..

 3. Hulde voor deze doorzetter en vechtersbaas (inde allerbeste zin van het woord). Thijmen, van harte gefeliciteerd en jouw hele familie daarbij want die zullen stuk voor stuk enorm meegeleefd hebben en in spanning gezeten hebben. Wat een manier om een jaar af te ronden, dat belooft wat voor het nieuwe jaar.
  Berthi wat ontzettend leuk dat Betty de hoofddeksels gaat maken voor het levend schaakspel en ik denk eerlijk gezegd dat de hartslagmeter voor vader- en moederlief gebruikt kan worden tijdens zulke wedstrijden ;- )) Geniet maar heerlijk met elkaar van deze prachtige overwinning.

 4. Wat geweldig zo’n overwinnaar in je gezin, wat zullen jullie trots zijn! Gefeliciteerd!

 5. Vet COOLbloedig gebleven Thijmen, prima!!
  Van harte proficiat!!!
  En nu COOL blijven aan de top. En mocht dat eens niet lukken, je weet het hè? Je leven hangt er niet van af en je moet een ander ook wat gunnen…
  Berthi en familie: van harte gefeliciteerd met zo’n kampioen in huis, het straalt toch ook een stuk af op jullie als coaching-team!
  Nog mijn beste wensen voor het komend jaar!
  De start was er al…
  groetjes,
  Ineke

 6. @Elma, Thijmen verzamelt (nog) geen schaakspelen. Het is zelfs zo erg dat zijn goede houten schaakstukken pootjes hebben gekregen in huis. We kunnen ze tot op heden nergens vinden! Het wordt tijd dat die eindelijk eens opduiken!
  @Basje, een van je kinderen heeft aan topsport gedaan? Of doet misschien nog steeds aan topsport? Welke sport is dat?
  Ja, kilometeres vreten. Na dit schaaktoernooi had Thijmen twee dagen vrij om vervolgens te vertrekken naar Stuttgart waar hij een schaaktoernooi tot en met zondag speelt en maandag begint de school dan weer. Deze keer blijven wij thuis. Thijmen kon met schaakvrienden meegaan.
  @Corrie, ik vroeg me direct af of die hartslagmeter voor de ouders is bedoeld??:-)
  @MaRia, het was veel té spannend!!!
  Als je vantevoren favoriet bent voor de titel dan rust er extra druk op je!
  @Ineke, je hebt helemaal gelijk. Iedereen gaat voor de winst en er kan er maar eentje winnen. Lukt het nu niet dan een volgende keer. Thijmen is nu in Stuttgart waar hij veel ontspannender achter het bord zal zitten. Dat toernooi is voor hem een training om uiteindelijk beter te kunnen worden.

 7. Thijmen Gefeliciteerd dit is super. Ook voor de ouders!!! Mooi begin van het nieuwe jaar!!!!!!!!!! Heel goed……

 8. Thijmen P*R*O*F*I*C*I*A*T !!!!
  Wat ontzettend knap en een goed begin van het nieuwe jaar !!!
  Nu nog een half weekje om lekker bij te komen !!?
  We horen vast meer van je :-)).

 9. Wat een doorzetter zeg , Thijmen helemaal klasse en ga zo door!
  Marlies

 10. Berthi een zoon om trots op te zijn !
  Thijmen , van harte proficiat !

 11. Fantastisch Thijmen, een welverdiende overwinning! Wat een prachtige beschrijving van de eindstrijd en dan ‘de zachte onderbuik van de pionnen’kon ik die maar vormgeven!!!, prachtig berthi, ik heb al heel wat schaakstukken bekeken om tot een leuke vorm van het hoofddeksel te komen. Ik heb er echt zin in!

 12. Dank voor alle felicitaties. Ik zal ze doorgeven aan Thijmen.
  @Betty, leuk dat jij helemaal in de schaaksfeer terecht komt! Ik weet zeker dat het erg leuke hoofddeksels gaan worden.
  @meizoen, Buggenum en aardappeltjes??? Daarvoor moest ik toch even raad vragen bij Google en zo kwam ik truffelaardappels uit Buggenum tegen. Nieuwtje voor mij!

 13. Thijmen, van harte gefeliciteerd. Jij gaat nog eens beroemd worden denk ik. Zelf heb ik geen sikkepit verstand van schaken. Hartjes maken gaat me beter af!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *