Crocs

We naderen het einde van het jaar. Tijd om 2007 de revue te laten passeren. Ik vroeg me af wat voor mij de modetrend van het afgelopen jaar was. Daar hoefde ik niet lang over na te denken; dat zijn de Crocs schoenen. Uit het niets verschenen ze in de meest aparte kleuren. Crocs zijn schoenen met een orthopedisch voetbed, een ventilatie-systeem voor koele voeten (geen last meer van zweetvoeten), anti-slip en bestand tegen geurtjes, een Italiaans design en de schoen weegt bijna niks. Dus… de ideale schoen!?
Het kan dan wel een Italiaans design zijn, maar ik vind ze er niet uitzien. Bij mij zul je dan ook geen Crocs schoenen in de kast vinden. Door het aparte model blijft het wel hangen waardoor ik dan toch de conclusie mag trekken dat het een doordacht ontwerp is.

18 gedachten over “Crocs

 1. Mij ging het net zo………wat vind ik ze lelijk. Maar de Crocs winkel in Amsterdam is prachtig om te zien, al die kleuren ‘klompen’ en dan opgehangen volgens de kleurenschijf. Zo mooi, dan wordt het weer design.

 2. schijnen ideale klompen te zijn voor de camping, vooral als het nat is. Hoorde een orthopeed zijn assistsnte vertellen dat hij haar niet op deze slecht passende sloffen wilde zien, dus…….. ik weet het niet . Zijn voor mijn voeten absoluut taboe.

 3. Ja, wat lelijk hè. Toch heb ik een paar. Ideaal voor op de camping en ook in mijn werkplaats loop ik er nog wel eens op.

 4. Ik merk bij het lezen van dit log glimlachend, dat smaak ook nog afhankelijk is van omstandigheden, als je niet zoveel keus meer kunt hebben omdat je niet meer op mooie schoentjes met of zonder een hakje kunt lopen ga je proberen de mooiste schoen uit te zoeken uit wat er dan nog wél kan en warempel…daar kun je dan zelfs nog iets leuks of moois in zien. Door een ontstoken hielpees heb ik anderhalf jaar op een aangepaste schoen met een voetbed moeten lopen. De eerste keer dat ik de winkel voor speciaal schoeisel inliep zonk het hart me in mijn toen nog leuke schoenen. Toch ging ik met een acceptabel paar de deur uit en nu is het zo dat ik vrees voor de dag dat ze echt versleten zijn, want oh wat zitten ze lekker en ik hoor mezelf in die winkel nog zeggen: “Oh, die vind ik wel mooi!”
  De Crocs vind ik niet lelijk, ik vind ze wel leuk eigenlijk maar zeker niet mooi, toch zou ik er op kunnen en willen lopen als ze werkelijk zo comfortabel zijn en dan ging ik er nog van houden ook en alles waarvan je houdt vind je op den duur steeds mooier worden :- )

 5. Berthi helemaal mee eens bij mij zul je ze ook niet vinden. Maar als je de verhalen leest bij jou, dan zijn er toch mensen,die ze geweldig vinden. Voor kinderen staan ze wel grappig zijn ze niet zo grof, en op de camping kan ik het mij ook nog voor stellen.
  Dan zijn ze zo uit als je na binnen gaat. Ik heb ze nog nooit gepast.
  Wist niet dat ze heel licht waren nooit in mijn handen gehad.

 6. Sluit mij bij Corrie aan (alweer!!;-)
  Met moeilijke voeten ben je blij wanneer je iets vind waar je lekker op kunt lopen én betaalbaar is.
  Aan een verpleegster gevraagd (die knalgele droeg) of het beviel.
  Zij was er zeer over te spreken.
  Kleindochter droeg een paar(leuk klein) afgelopen zomer en dat stond heel kittig !!

 7. Ik vind de kleuren geweldig en kinderen doen er ook bloemetjes etc in ,erg vrolijk…maar ik vind ze lomp..veel verpleegsters lopen erop ,staat dan wel weer vrolijk onder al het wit in ziekenhuizen….

 8. Ik heb er een paar knalrode, jullie zullen ze misschien niet mooi vinden maar met mijn lastige voeten kan ik er superlekker op lopen.

 9. Ook ik hebt 2 paar Crocs, toen ik in januari in het ziekenhuis lag liepen alle verpleegkundigen er mee, en tot zelfs mijn man loopt er in huis mee ipv. zijn “sloffen”
  Ik vind ze heerlijk voor in huis en voor de camping. Lekker hip in felle kleuren.
  Een prettige jaarwisseling toegewenst door Annemieke en veel handwerk plezier in 2008

 10. Ik kan ze ook niet echt mooi vinden, maar voor bijv. in de tuin lijkt het me wel handig. Wel grappig dat ze er in zoveel kleuren zijn.

 11. 7 september schreef ik op mijn weblog ook een stukje over Crocs. Wist je dat er heel veel varianten zijn? Ik vind ze allemaal afschuwelijk! Kwam zwelfs een foto tegen van een bruidje met Crocs aan haar voeten.

 12. Het zal best lekker lopen, al jaren gebruik ik witte Deense klompen die heerlijk lopen en bedoeld zijn voor in de tuin.
  Wat ik wel eens vergeet, dan loop ik met de pantoffels in de tuin en met de klompen in huis. Ton loopt dan trouw met stoffer en blik om mijn sporen uit te wissen.
  Elma

 13. ze zijn inderdaad afschuwelijk. Ook al lopen ze lekker en zijn ze design, ik zal ze NOOIT NOOIT dragen

 14. Je wordt er zo’n Katrien Duck in…
  Geef mij dan maar de superhollandse houten klomp! Vind die veeeeeeeel leuker. ’t Klinkt ook leuk: klos klos klos tuss’n de plant’n en de bloem’n.

 15. Ik vind ze ook niet mooi, en om in de tuin te gebruiken lijkt me ook niets. Vooral bij ons op/in de vette klei ( we hebben nog een moestuin) ik zie het al voor me met al die gaten, heb je meteen kleivoeten ! Bovendien heb ik een beetje een hekel aan dit soort trends, zal er dus niet aan meedoen.
  Iedereen een goede jaarwisseling en een gezond 2008 toegewenst.
  Margriet
  Is moestuin eigenlijk niet een heel ouderwets woord ?

 16. Leuk om alle verschillende meningen te lezen over Crocs schoenen. Ik kan me goed voorstellen dat je ze thuis of op een camping wilt dragen, maar om dit buiten de deur te dragen… Mij zul je niet tegen komen in deze schoenen. Thuis loop ik al jaren op Bighorn klompen, de open klompen. Dat bevalt me uitstekend.
  @dijn/audrey, om jouw vergelijking met Katrien Duck moet ik erg lachen!
  @Margriet, het woord moestuin klinkt voor mij echt Brabants. Of dit zo is??
  @Elza, als je lastige voeten hebt, zoals jij het noemt, kan ik me voorstellen dat je blij bent dat er dit soort vrolijke schoenen bestaan. In dat geval is het niet zo belangrijk of het een design ontwerp is of niet! Wie weet moet ik om wat voor redenen nog eens overstappen naar Crocs. Ik moet dan eigenlijk ook heel voorzichtig zijn met mijn uitdrukking: Bij mij komen ze niet in de kast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *