Allerlei harten

Onlangs had Marianne Dubbeld een bijzonder feest te vieren; haar 25-jarig huwelijksfeest. Door haar oudste dochter Christel werd zij verrast met een bijzondere quilt die zij zelf had gemaakt terwijl ze nog niet zo lang met quilten bezig is. Via internet en Crownstitches is Christel van alles aan de weet gekomen. Het is een quilt geworden waar foto’s opstaan van de afgelopen vijfentwintig jaar en uiteraard hartjes.

Dit is niet het enige nieuwe hartenontwerp dat aan de fotogalerie is toegevoegd. Marianne Dubbeld heeft een prachtig hart geborduurd uit het bekende DMC boekje Heart van Mango Pratique. Dit hart heeft zij verwerkt op een kussen.

Corrie maakte het zeer bijzondere The Friendship Sampler Bag. Het verhaal achter deze tas staat bij Corrie op haar blog in deze log te lezen.

Marja: ‘Ik had twee lapjes met hartjes bedrukt rood en wit. Op het witte een hart geborduurd, daarna het rode lapje er overheen en een mola gemaakt. Het uitgeknipte rode hartje op een wit lapje geapplikeerd, dit voor de achterkant gebruikt en vervolgens het rode lapje tegengezoomd op de achterkant. De afmeting is 12 bij 12 cm.’ Ook weer zo’n mooi hart!

YokkoBears had aan Closje de Bretigny gevraagd of zij in de hartengalerie wilde staan. En jawel, zij is reuze vereerd dat ze tussen al die mooie harten mag staan.

Weer veel kijkplezier met alle nieuwe hartenontwerpen in de fotogalerie.

10 gedachten over “Allerlei harten

 1. O wat prachtig allemaal en wat een ontroerend kado om van je kind te krijgen: een quilt met foto’s van je huwelijkse leven!
  Mooi,zo mooi allemaal!

 2. Berthi, wat zijn er weer een mooie wekstukken toegevoegd en Matthijs heeft zijn vrije tijd er weer voor opgeofferd, dankjewel Matthijs voor jouw gulle hart ;- )
  Ik was nog niet erg helder want ik vond de Closje de Bretigny” zo interessant dat ik maar bleef zoeken naar waar ze stond en wat had ze dan gemaakt, tssss! Tja dat komt ervan als je al vóór zeven uur in het donker ligt te staren en niet meer kunt slapen na zulke drukke en vermoeiende dagen. Ja, Fleur, zoet maar ik heb je “hartenlapje” gevonden, een dotje is het.
  Christel verdient een heel dikke pluim voor dat héél bijzondere werkstuk, die prachtige quilt, wat een schitterend en ontroerend cadeau. Marianne en Marja ook al zulke mooie werkstukken ingeleverd…ik kan niet wachten om alles bij elkaar te zien, wat een mooie en vrolijke aanblik zullen al die harten geven. Had je ooit gedacht dat er zo enorm veel werkstukken zouden komen Berthi? Geweldig!

 3. Elma is er weer. Vandaag na een flinke griep weer in de kleren. Helaas nog geen moed om alle gemiste logjes te lezen. Nog maar niet te spreken van alle reacties.
  Het is net als je thuis komt van een paar weken vakantie en er ligt een hele stapel kranten, dan lukt het mij ook nooit om alles bij te lezen. Er komt elke dag een nieuwe.
  Vandaag al weer prachtige harten.
  Deze laatste dagen van het jaar houd ik voor volledig herstel en in 2008 ga ik zorgen dat alle harten klaar en op hun plek komen.
  Elma

 4. mooieharten en er is ondanks de druke dagen toch weer hard gewerkt, mooi site met de fotos

 5. Wat een prachtige quilt. Wat een leuk idee om fotoos op stof in zo’n quilt te verwerken. Wat zijn er toch veel mensen met originele ideeën.

 6. Wat een mooie harten weer.
  En ja de variatie hé, dat maakt het zó leuk !!
  Wat knap deze quilt voor een beginneling, waardevolle herinnering.
  EN sta je er zelf ook op !?;-).
  Het harten kussen zo fijntjes, wil ook borduren wanneer ik dit zie.
  En ja Yok haar beren zijn beroemd !!
  Ja Corrie haar tasje wordt je stil van én blij door de mooie diepe gedachte erachter.
  Knap ook een hart in de Mola techniek, mooi !!!

 7. @Corrie, zo ontzettend veel en mooie harten had ik nooit verwacht. En dan ook nog eens een diversiteit aan handwerktechnieken. Dan de verhalen achter de hartenontwerpen, zoals het hartverwarmende verhaal van jou en het verhaal van de quilt die je in deze log ziet. En nog vele verhalen meer. Telkens sta ik vol bewondering te kijken en te genieten van alle harten in de fotogalerie. Te mooi voor woorden!!
  En dan zijn we er nog niet met alle hartenontwerpen.
  @Elma, fijn om van je te horen. De griep heeft je behoorlijk te pakken gehad! Goed uitzieken en niet direct alles onder handen nemen. En… de harten komen wel. Haast je niet. Gezondheid gaat boven alles.
  @Annita, ik sta ook telkens versteld! Zoveel schitterende harten en telkens weer anders.
  @YokkoBears, Closje de Bretigny glundert van plezier!

 8. Wat een mooie harten werkstukken staan er toch in de galerie!! En de quilt hierboven is ook een juweeltje. Prachtig allemaal.

 9. Ik heb echt zitten genieten van dit log, van de fotogalerie…
  Prachtig. Hulde aan B-ness, die dit organiseert, en hulde aan iedereen die zo haar best gedaan heeft uiting te geven aan de hartewens!!!
  Geweldig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *