Kerstpost


Druk, het is druk bij TNT-post zo vlak voor de kerstdagen. Bijna iedereen verstuurt op het laatste moment zijn kerstkaarten en pakjes. Maar zie, de postbode krijgt hulp en wel van deze vrolijke viervoeter. Wat zeg ik… viervoeter? Het is een zevenvoeter die in stijl, in sneltreinvaart naar je toekomt!

17 gedachten over “Kerstpost

 1. Af en toe zou ik ook willen dat ik zeven voetjes had .
  Als je ze niet alle zeven direct in gebruik hebt is er altijd nog reserve .
  Iedereen loopt maar te rennen en waarvoor eigenlijk ?
  ik hoop dat het niet voor iets nodig is dat ik deze laatste dagen van het jaar nog de deur uit zal gaan .
  Dinsdag nog even in het buurtwinkelcentrumpje geweest , kom ik bij Bruna en natuurlijk vind ik nog iets leuks . Mooie Aap Noot Mies kalender , die is prachtig om naar Amerika te sturen , naar het enigste lieve zusje dat ik heb en die nog maar net 31 uren en negenendertig minuten lang 70 jaren op deze wereld is .
  Hoe bestaat het , de tijd gaat zo vlug !
  En als ik bij de kalenders en agenda,s loop te neuzen dan zie ik nog iets !
  Laatst was ik daar ook al bij de zoveel verschenen agenda,s in allerlei uitvoeringen . De koningshuis agenda stapel was al uitverkocht , behalve dan die ene die ik graag wilde en eigenlijk nog een , die er dus niet meer was .
  Ik let ook erg op het papier , als het te glad is kun je er niet prettig op schrijven . Zoals de agenda van Marjolein Basting , mooi met al haar prachtige tekeningen , maar niet fijn voor vlugge notities .
  En dan opeens wordt mijn oog naar iets moois getrokken zomaar tussen al de andere notitie jaarboeken een prachtig exemplaar nog wel in een echt stoffen omslag en een borduursel , wel machinaal gedaan , van een vrouwenportret .
  En Berthi je raad het al zeker , stond ik met een Avantgarde agenda in mijn handen en . . . ik leg hem niet terug , want deze ga ik betalen ! Weer een tractatie voor mijzelf en beter dan een doos bonbons , want hier kan ik een jaarlang van genieten .
  Wat een bijzondere uitgave .
  En de zakjes , waarover je al sprak .
  Ook nog even dank voor je tip om mijn droogbloemetje heel teer in papier te doen . Het ligt nu ook al jaren tussen papierbladen .
  En natuurlijk ken ik dit papier , ik gebruikte het vaak om borduurpatronen over te nemen . Heet het ook niet ontwerppapier ?
  Later waren de kaartenmaakster met dit papier bezig , het heeft natuurlijk iets zo dat transparante .
  En tot slot vraag ik bij Bruna waar ik toch de elstiekjes kan vinden . Uitverkocht !
  Meneer Bruna antwoord verder , morgen krijg ik weer nieuwe voorraad .
  Ik antwoord , het spijt me maar ik ben van plan om dit jaar niet meer de deur uit te gaan . Iedereen lachen natuurlijk . . .
  Dus zonder elastiekjes dit jaar de drempel over naar 2008 !
  Ik ben een mens die altijd z,n voorraden op peil houdt en helaas een nieuw doosje elastiekjes meeverhuisd naar deze plek , bleken totaal onbruikbaar te zijn al te zeer verouderd . Dus beste mensen houdt U voorraad elastiekjes in de gaten !
  Kunnen we niet eisen dat er een versheidsdatum op komt te staan ????

 2. (Tjonge, jonge Gerrie wat een verhaal op de vroege morgen. Werd je ook al zo vroeg wakker, zonder dat je wist waarvan? Ik al om 5 uur, nog 5 kwartier vóór de wekker!)Vandaag nog werken en er is veel te doen, misschien kwam het daardoor wel, dat ik zo licht sliep. Dan vanaf morgen de voorbereidingen voor De Dagen. Ik verzucht soms ook wel eens, dat ik 4 handjes zou willen hebben en een extra dag per week (het liefst in het weekend). Gelukkig hebben we maar twee handjes en twee voetjes, dan kun je gewoon aangeven: nu even niet! Kijk ook eens op http://www.lsltn.nl. Zij hebben een leuke uitgave voor naast je agenda!!!!!!
  Maar nu hoor ik eigenlijk bezig te zijn voor mijn werkgever, dus einde verhaal.

 3. Wat een leuke kaart. Hulde aan alle mensen die deze kaarten in deze dagen weer op de juiste plaats weten te brengen.

 4. Hier ben ik weer! Ik sluit me aan bij de vriendelijke woorden van Annelies. Berthi, de kaart is niet alleen leuk ontworpen, maar geeft ook stof tot nadenken.
  Hier is een aanklikbare link en een link naar een agenda in ontwikkeling voor de mensen met (jonge) gezinnen:
  http://www.lsltn.nl/shop.php?PHPSESSID=5b9e1074f61e66a0272b2903704717e6
  http://www.happyfamilylife.com/producten/ontwikkeling.htm
  Ik hoop dat het lukt, ik zie nog geen strep verschijnen onder de URL!!

 5. Leuke links, Neeltje En een leuke kaart, Berthi. Met kerstkaarten ben ik niet zo spastisch, ik verstuur er een aantal, wacht soms ook rustig af wat ik krijg, soms een verrassing! En ik heb een stapeltje met gelukkig nieuwjaar erop, die kunnen na de kerst ook nog verstuurd.

 6. Leuke hond , maar je zult maar elke keer 7 sokjes moeten breien! ;-)))
  Marlies

 7. leuke kaart, en eig verhaal van de agenda-kalenderjacht, z goed geslaagd en dan zonder de felbegeerde elastiekjes , nu ja, alles is ook teveel . leke links fjne dagen en maak je niet te druk, Ik krijg de hele bubs 10 man en ze hebben besloten dat ze zuurkoolstamppot en erwtensoep wilen eten, Wordt vast heel gezellig

 8. Wat een heerlijk vrolijk hondje en zéér toepasselijk die zeven pootjes (heilig getal) :- ) En Marian’ne weet beslist raad met sokjes voor die zeven pootjes. Berthi, ik heb je mijn laatste werkstuk voor het hartenproject ook toegestuurd en er een logje van gemaakt. Ben heel blij dat het allemaal toch nog op tijd af is.
  Gerrie je bent toch ook een prachtig mens, ze komt dit jaar de deur niet meer uit en gelijk heb je, vandaag ga ik ook een poging doen om alles in één keer af te maken en dan heerlijke dagen te hebben met het vooruit bakken en koken en invriezen voor Kerstavond. Ik volg jouw voorbeeld graag op. Zul je zien dat DH de komende dagen nog de vergeten ditjes en datjes voor me gaat halen ;- ))

 9. @Gerrie, enig dat jij de Avantgarde hebt gekocht! Hij is ook zo ontzettend leuk!!
  En ja, elastiekjes… die liggen bij mij ook vaak te lang in de kast waardoor ze op een gegeven moment bijna verpulverd zijn en dus niet meer bruikbaar. Ja, hoe lang zijn ze eigenlijk bruikbaar?
  @Neeltje, leuke links! Geinige boekjes!!
  @Annelies, ik las in de krant dat er zo’n 190 miljoen kerstkaarten verwerkt moeten worden! Ik kan me die berg kaarten niet voorstellen!
  @Betty, het is leuk om kaarten te versturen en te ontvangen, maar rond de kerstperiode vraagt het toch altijd extra tijd naast de normale drukte die er al heerst.
  @Basje, ik voel ook wel wat voor zuurkoolstamppot! Met kerst gaat het mij niet zo zeer om te eten, maar om de gezelligheid!
  @Annemarieke, en je moet extra lang in de rij staan op het postkantoor!!

 10. @Corrie, ik zag zojuist je email. Ik ga vanavond je log en je email lezen. Ik moet nu eerst weer andere dingen gaan doen!

 11. En ik stuur hem in sneltreinvaart terug naar jou Berthi. Om je heel fijne feestdagen te wensen. Een beetje sneeuw, een paar kadootjes en massa’s liefde.
  Wens je het allerbeste en wil dat je weet hoe ik geniet van je weblog.
  Groetjes van Martine

 12. @astrid, jij als ervaren breister hebt daar toch geen enkele moeite mee?
  De trui heeft ook een lekkere warme col!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *