Allemaal prachtige harten

Zowel de fotogalerie van het Abc… project als van het Harten-project is uitgebreid met nieuwe foto’s. Laat ik eerst met het Abc… project beginnen. Het alfabetpatroon van Marja komt uit een Ella Kreatief Kruissteek en is naar een idee van Permin. Op het tijdschrift staat niet van welk jaar het is.
‘Ik heb dit patroon gekozen omdat het aan mijn moeder deed denken, aan wat zij in haar jonge jaren (zij is nu 85) heeft gemaakt, maar dan in het rood.’

Marlies Curfs heeft voor een grote Abc-lap in de mooie kleur rood gekozen. Voor het Harten-project heeft Marlies Curfs een geborduurde envelop voor haar dochter Anke gemaakt. Het patroon is grotendeels van Isabelle Vautier. Daarnaast borduurde zij het bekende hartje dat rechts op mijn weblog staat.
Marlies Curfs: ‘Ik ben lid van de handwerkvereniging ‘t Vingerhoedskruid te Antwerpen en bezoek het atelier op woensdagmiddag. Daar wordt dan lesgegeven door Mw. M. Jansen. Het zijn leerzame en gezellige middagen. Er worden adviezen en tips gegeven over hoe je aan je zelfgekozen werkstuk kunt werken. Dit heb ik ook nodig want ik ben niet erg handig en als je dan vast loopt en niet goed weet hoe, blijft zo’n werkstuk bij mij gemakkelijk liggen en nu niet.’

Op de foto zie je één van de harten die Ellen borduurde. Dit hart heeft een mooi plaatsje gekregen bij het nieuwe bordenrek dat haar man kort geleden voor haar heeft gemaakt in hun nieuwe keuken. In de fotogalerie staat uiteraard het andere hartenborduurwerk van Ellen.

Simone laat een quiltje van circa 40 x 40 cm zien. Het quiltje is geen eigen ontwerp, al is het wel aangepast. Het komt uit een Magic Patch en is origineel van Libby Lehman.

Corrie laat een prachtig toverboekje zien. Voor mij is het nieuw, maar voor velen een herkenbaar ontwerp. Het patroon komt uit het boek Cartonnage Brodé van Sylvie Castellano en Sophie Delaborde. Het borduurhartje is een ontwerp van Acufactum van Ute Menze en is een deel van een groter patroon.

Veel kijkplezier in beide fotogaleries!

11 gedachten over “Allemaal prachtige harten

 1. Elke keer sta ik weer vol bewondering naar alle prachtige harten te kijken. En het mooie is dat er zo’n grote diversiteit te zien is in de fotogalerie. En wat heel belangrijk is, het is zo kleurrijk waardoor je heel vrolijk wordt.

 2. Je kunt blijven bladeren kijken en genieten van al die harten en ABC’s.

 3. prachtig die harten!!!!het bordenrek vind ik ook niet misselijk zeg!!!!!!

 4. O,O,O wat is het toch leuk om steeds weer de verschillende harten/abc te zien !!!
  En nu zijn er weer P*R*A*C*H*T*I*G*E werken bij gekomen !!!!

 5. Van digitaal smullen naar real live smullen op 19 januari in Utrecht! Om al dat moois in het echt te zien, ik verheug me al.
  @Ellen, mooi bordenrek en ik ben een beetje jaloersig op zo’n handige man! Lief hartje ook.

 6. Closje de Bretigny, mijn hartenbeertje,
  fluisterde in mijn oor dat ze wel op de fotogalerie wil staan.
  Ik heb haar verteld dat ik het jou zou melden.

 7. @YokkoBears, ik voel me zeer vereerd dat Closje de Bretigny in de fotogalerie wil komen. Ik wacht geduldig op de foto.

 8. Berthi, daar was ik zomaar een paar dagen wel komen kijken maar niet reageren. Dat vodelt niet prettig maar het is een drukke tijd. Vandaag kon ik weer eens heerlijk rustig starten en ben alle nieuwe werkstukken op mijn gemaak gaan bekijken.
  Wat een creatief stel zijn die buren van ons toch, Ellen met de mooiste borduurwerken en ook de rest van haar huis is steeds zeer verzorgd en heel creatief ingericht, haar man Ton is bijzonder handig op alerlei gebied en hij is echt een voorbeeld van iemand “die met zijn handen kan maken wat zijn ogen zien” en dat ook nog eens heel graag doet.
  Maar ik heb ook met heel veel plezier gekeken naar de werkstukken van Marja, Marlies en Simone. Berthi, je hebt iets heel bijzonders in ons allen ontketent en nu met blijde harten op naar de grote finale!

 9. @Corrie, heerlijk dat je buurvrouw dezelfde belangstelling heeft als jij!!
  Het blauwe hart van Ellen past perfect bij het bordenrek!
  Je hoeft je niet te verontschuldigen, Corrie. Het is ontzettend druk voor iedereen, ook voor mij. Ik kom helaas nauwelijks toe om de andere blogs te lezen. Dat komt wel weer. Het is nu eenmaal een drukke periode van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *