Agenda 2008

Het is de tijd van het jaar om de agenda voor het nieuwe jaar in huis te halen. Het lijkt erop dat het aanbod elk jaar groter wordt. Toch heb ik het makkelijk, want ik kies altijd voor de eenvoudige HEMA ringband agenda op A4 formaat waar voldoende schrijfruimte is ingedeeld. Het is bovendien onze familie agenda. Iedereen kan er zijn/haar afspraak in noteren zodat we (bijna) altijd weten waar een gezinslid te vinden is. De ideale plek voor onze familie agenda blijkt in de buurt van de koffiepot te zijn.

Voor 2008 blijft het niet alleen bij de familie agenda. De agenda van Avantgarde met zijn geborduurde voorkant vond ik te mooi om te laten liggen. Hij lijkt me uitermate geschikt om textiel- en handwerkwetenswaardigheden in op te schrijven. Bijzonder zijn de transparante zakjes met teksten. Ook hier kom je weer harten tegen.
De hartjes en de tekst is een kruissteekpatroontje.

Onverwachts kwam vanuit Amerika de stijlvolle Country Living agenda bij mij terecht. Een agenda voor bij de telefoon. Leuk om in te bladeren en ideetjes op te doen.

En Jenny zorgde voor de Sock Monkey kalender. En daar zoek ik nog een plekje voor!
In deze log maakte je kennis met de sockmonkey.

12 gedachten over “Agenda 2008

 1. Voor het eerst sinds jaren heb ik spijt van de aankoop van mijn agenda. Ik heb altijd met heel veel plezier de Ariadne agenda gebruikt en ook voor ons samen is die groot genoeg. Maar als ik dan hoor dat in de Avantgarde-agenda doorzichtige zakjes zitten ben ik om. Ik heb een tic voor doorzichtige zakjes en dan ook nog een kruissteekpatroontje erin. :- (
  Nou, misschien schenk ik hem wel aan Jan voor kerst :- )…die Ariadne agenda dan ;- )

 2. OOO wat zul jij georganiseerd zijn volgend jaar !!!!
  Maar dat ben je van je zelf al (weegschaal weet je wel:-)).
  Hele leuke agenda’s heb je gekregen !!!
  Ik vind agenda’s énig, koop ze voor de heb, maar gebruik ze amper voor hetgeen ze bedoeld zijn.
  Ik ben niet zo georgenisierd :-)).
  (al zou ik het wel willen hoor)
  Zag een prachtige Jugendstil agenda, maar ja voor dat geld heb ik maar wolletjes gekocht.
  Ben wél bijna jarig !!? ;-).

 3. Oh oh ik ben helemaal verliefd , en dat op de vroege morgen! Ja ik ben op Sockmonkey wat een liefie , die ogen en die mond hmmmmm om te zoenen!!!! het is dat ik geen agenda nodig heb maar anders wist ik het wel!
  Marlies

 4. Wat zal dat een georganiseerd 2008 gaan worden in huize Smith ………….

 5. Oude agenda’s heerlijk om in te kijken.
  Danske Navneklude – Fødselsdagskalender
  een verjaardagskalender uit 1961 met elke maand een minimerklapjespatroon.
  Aarets Korsting, agenda uit 1963 Haandarbejdets Fremme ook elke maand een kruissteekpatroon. enz. enz.
  De laatste die ik bezit is uit 1988 een heel andere stijl en nu 2 patronen per maand.
  Berthi had het weer voor elkaar, op de knieen voor de boekenkast bij de oude agenda’s met kruissteekpatroontjes.
  Elma

 6. Weinig tijd nu en hard een agenda nodig .
  Berthi ik ben zo benieuwd naar die doorzichtige zakjes .Is dat gewoon iets van plastik , een beetje gewoon .
  Zit nog met een probleem om een oud gedroogd bloemetje als aandenken ergens , kaart of iets anders te verwerken , zodat het zichtbaar is .Zo moeilijk het is teer en heeft al een verre reis gemaakt .
  Ik dacht aan Organdie , is het mooist , maar probleem is het dan nog zichtbaar ?
  Of iets van speciaal papier .
  Zit niet zo gauw met problemen , maar weet nu even niet goed hoe ik dit zal oplossen .

 7. Mijn credo: hoe kleiner hoe beter. Oftewel, het gaat niet om de hoeveelheid afspraken maar de kwaliteit van de afspraken.

 8. Ik ben bijna bijgelezen met alle reacties. Vandaag een beetje laat omdat ik op pad was, en wel naar een expositie. Later volgt de log hierover.
  @Corrie, dit is voor mij de eerste keer dat ik de Avantgarde agenda kocht. Verschillende keren had ik de agenda al ingekeken en niet gekocht, maar uiteindelijk toch gezwicht en gekocht en geen spijt. Hij is echt mooi. Heel bijzonder door de transparante zakjes die je verspreidt aantreft in de agenda.
  @marian’ne m, … of juist niet georganiseerd!:-))) Teveel agenda’s en kalenders kan verwarring opleveren!:-))
  Als ik het goed heb ben je precies over een maand jarig!!
  @marlies, ze zijn o zo leuk die sockmonkeys!!
  @Mien B, dat valt nog te bezien!:-))
  @Elma, leuk die oude agenda’s. Ik ken ze ook!
  @Gerrie, die transparante zakjes zijn van papier. Als je ze ziet herken je ze direct.
  Voor je gedroogd bloemetje zou ik speciaal papier kiezen.
  @ajmh, als je een agenda voor één persoon nodig hebt, dan is de kleinste versie prima. Maar als gezin hebben we gewoon een groter formaat nodig. Ik wil nu eenmaal graag weten waar iedereen uithangt!!:-)))

 9. ik heb een normale agenda gekocht en daar een mooie omslag omheen gemaakt ……. die is voor mezelf, daarnaast hebben we onder de tv altijd een hema-agenda voor iedereen.

 10. @Mary, ha, nog iemand die een HEMA agenda gebruikt als familie agenda!! Leuk!!
  Een eigen omslag voor een agenda is natuurlijk helemaal bijzonder!! En die heeft niemand!

 11. ik vond t ook zo’n leuek met al die envelopjes, ’t is dat ik al een vulling had voor mijn organizer ,anders had ik um een jaartje links laten liggen…

 12. Mooie agenda’s heb je.Ik heb er ook meerdere.Het is steeds mijn bedoeling om er maar een te hebben, maar dat is toch niet handig.Nu ligt er eentje op de kast voor het gezin met voor iedereen een hokje en ik heb een kitsch/kitchen navulagenda.Die past in mijn tas.Jij zult je agenda goed gevuld krijgen met alle tentoonstellingen en musea bezoeken.Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *