26 gedachten over “Retro en ruit uit – streepjes helemaal hot

 1. En ik vind ruitjes juist zo leuk , maar ik houd ook wel van een streepje en die dotjes vind ik helemaal doddig !

 2. Wie wat bewaard heeft wat, op zolder nog een aantal kisten met oude lappen stof voor kleding. Een erfenis van de moeder van mijn vriendin. Een uitspraak in het gronings, die ik nu maar vertaal. Je moet kopen als je geld hebt en het maken als je tijd hebt.
  Er was meer tijd om te kopen dan om te maken.
  Dat zal velen van ons ook zo vergaan.
  Die stofjes hebben al deze patronen en ook zie je in de winkel veel gladde stofjes. Dus ik kan zo weer aan de slag met mijn voorraad.
  Elma

 3. Ach, hot of niet, ik ga toch mijn eigen weg. Met retro heb ik niets. Ik ben wel mijn leven lang al dol op polka dots (stippeltjes)
  en heb ook altijd wel een kledingstuk met deze dots in de kast hangen.

 4. Prachtige tassen! Ik ben ook al gezwicht…….o.a. een rode tas met tekst ‘groen is de kleur van dit seizoen’!
  Overigens, voor de quiltsters: er zijn ook kunststoftassen (50 ct.) van IKEA met een soort tegelopdruk (in rood of zwart)waarin een grote snijmat past! (ook ideaal wanneer je met de auto op vakantie gaat – minder gewicht en reuze makkelijk inpakken!)

 5. @Elma, de Groninger uitspraak houden we erin!!:-))
  Jij komt de winter wel door met je voorraad en zodra de eerste blaadjes aan de bomen komen, ben jij door de voorraad heen en ga jij weer fijn shoppen!!:-)
  @Mien B, mooie uitspraak!!!
  @Francisca R, die tas zag ik ook liggen en is eveneens geinig!
  Het lukt IKEA toch maar mooi om telkens met een grandioos goed en leuk idee te komen!
  Een goede tip van je voor de quiltsters!

 6. vorige week zag ik nog genoeg retrostof bij de Ikea ……… en die tassen heb ik ook gezien …. oooh Annelies, ik was in Weesp waar ze trouwens hele mooie boetiekjes hebben voor onze leeftijd, en ik ben gevallen voor een rok met stipjes !!

 7. Oh ruitjes uit!! Nou daar houd ik mij niet aan hoor. ik ben gek op ruitjes, dotjes en streepjes. Het liefst in combinatie met natuurlijk rozen….. Ik ga er dus heerlijk mee door!!!
  ;o)

 8. Ooh, wat leuk die stofjes van Ikea. Ik maak mij ook niet zo druk of iets IN of Uit is, mijn ervaring is, dat als je een speciaal dessin zoekt, dat op dat moment nooit kunt vinden, dus… , inderdaad kopen wat je leuk vind, dan komt het ooit wel van pas (of eigenlijk dikwijls niet) vandaar die grote voorraden. Maar de Groningse uitdrukking pas mij wel.

 9. Ik ben niet zo dodderig, wel streperig en ruitig. Niet lachen, ik wil een Schots rokje!!! Met zo’n gave speld.
  Verder geef ik niks om trends. Vind ik vermoeiend. Iets is YES!!! of Bleh… bij mij.

 10. Het is af en toe niet bij te houden. Ik had geen idee dat de streepje nu in waren en de ruitje helemaal uit. Heb van de zomer een paar erg leuke geruite bloesje gekocht en zag me zelf daar volgend jaar zomer nog wel in lopen. Maar ja nu de ruitjes uit zijn…….Maar goed misschien verandert het nog wel tegen de zomer.
  Zo een schots rokje met speld vind ik ook wel leuk.

 11. En Amalia en haar juf Ans gisteren nog keurig in de ruitjes, het is niet te hopen dat ze zo’n leuk capeje nu alweer aan de wilgen mag hangen!

 12. Heerlijk zo,n schots geruit plooirokje met mooi speld. Altijd heb ik nog een rood geruit rokje bewaard uit mijn tienerjaren.
  Elma

 13. @odette, gewoon doen wat je leuk vindt. Dat doe ik ook altijd. Maar deze nieuwe papieren tassen van IKEA kwam ik onlangs tegen en ik vond ze direct ontzettend grappig!!
  @dijn/audrey, ik zie je al lopen in een schots rokje… hartstikke hip nu!
  Ik zie mezelf nog niet in zo’n rokje!:-)))
  @Maaike, ik heb het ook gezien! Grappig!! De juf zal niet zo trendgevoelig zijn en Amalia…?
  @Elma, leuk!! Niet wegdoen. Fijn bewaren met de herinneringen!

 14. Nee, ik ben ook niet echt trendgevoelig, koop wat ik mooi vind en naar mijn idee bij mij past. Daarnaast geniet ik heel erg van kijken naar alle dingen die “in” zijn.

 15. Grappige tassen.
  Ik houd van alles wat mij dé klik geeft.
  Onbewust ga je toch met mode mee, ook omdat dan het andere moeilijker te krijgen is.

 16. Heb ik vroeger ook gehad, zo’n rood geruit Schots rokje met een speld, dat droeg je dan met een twinset en kniekousen. Heb het niet bewaard, maar wat ik nog wel heb is een heel kort suede rokje ! Ik kan het maar niet wegdoen, maar zal ook het nooit meer dragen. Denk altijd dat ik er nog iets van kan maken. Wat ik ook nog heb (kan nooit iets wegdoen) is een zelfgemaakte rok met een schuine ruit, was 40 jaar geleden mode. Vanmiddag met Elma nog over haar mooie lappen gehad, bijvoorbeeld Trivera 2000, wie kent dat nog ? Kreukelde niet, rafelde niet, was zo makkelijk ! Er komen nu allemaal dingen van vroeger naar boven, maar de dag van morgen komt er aan, dus nu naar bed !
  Groeten Margriet

 17. B-ness, Mag Peet mee de 19e in Utrecht? Hij Broomt mij en wil jou en anderen graag even groeten die hij kent van de schrijverij, en daarna pee(r)t hij hem de stad in.

 18. @dijn/audrey, maar natuurlijk!!! Wij kennen Peet al, maar hij kent ons nog niet!!:-))))
  Ik hoop dat het niet tegenvalt voor Peet!!
  (^_^)(^_^)(^_^)(^_^)

 19. Ehm, zie je, we hebben door ons werk weinig privé-tijd, dus interesseren we ons op vrije momenten voor elkaar’s hobby’s en interesses en plakken we zo’n beetje aan mekaar en gaan met elkaar mee, ter land ter zee en in de lucht, so to speak.

 20. Hallo Berti
  Ik probeerde de foto’s van het harten-projec door te sturen,. maar het lukte niet op het oude e-mail adres??? Op welk dan wel

 21. Ach… wat is in en wat is uit…
  Daar let ik eigenlijk nooit zo op.
  Tuurlijk is het altijd goed voor inspiratie.
  Maar als je iets leuks vindt, wie zegt dan dat dat niet meer kan?

 22. @Tamara, als iets in is, dan kies ik daar vaak bewust niet voor. Ik wil niet zo graag achter de kudde aan lopen!!:-)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *