Van Le coq sportif naar Timberland

Het is er dan toch van gekomen: Thijmen heeft zijn Timberland schoenen! Tsja, we moesten er wel wat voor doen. Samen met Thijmen ging ik na schooltijd met de trein naar Den Bosch waar de dichtstbijzijnde Timberland-winkel is. De stromende regen kon ons niet deren. Wij wilden dé juiste schoenen voor de komende winter. En wat een mazzel had Thijmen. In zijn maat (38 1/2) bleek wonder boven wonder keuze te zijn. Na de ideale schoenen gevonden te hebben, liepen we dolblij de winkel uit en er bleek tijd over te zijn om op zoek te gaan naar een wintertrui. In zijn kast lagen alleen truien met ‘hoog water’, daar bedoel ik mee: veel te korte mouwen. En warempel, bij Sting griste ik de laatste modieuze trui in de maat S van de plank. Zijn dag kon niet meer stuk: Timberland schoenen en een trendy warme trui. Kom maar op met die kou!

Gaat Thijmen volgend jaar zomer voor de hennepschoen? ‘Op de sneaker staat het belang van water voor Afrika afgebeeld’, zegt Helga van Kampen van NCDO. ‘De schoen bestaat grotendeels uit hennep. Bij de hennepteelt gebruik je geen agressieve pesticiden. Hij wordt eerlijk geproduceerd. De proefmodellen zijn klaar. Maar hij is pas volgend jaar zomer te koop.’

24 gedachten over “Van Le coq sportif naar Timberland

 1. Wat een stoere stappers voor Thijmen , de komende winter .
  Mooie aankoop en ik denk ook zeer verstandig .
  Die zachte sportschoenen zijn toch echt niet goed om er dagelijks op te lopen .
  Ik zie zijn rechtervoet al helemaal naar buiten zakken .
  Met zulke schoenen blijven lopen is een groot nadeel voor later je zult al gauw met voetproblemen te maken krijgen .
  En nog een warme trui , laat nu dan de winter maar komen !

 2. Wat gezellig samen met de trein om inkopen te gaan doen. Gelukkig is het gelukt en heeft Thijmen zijn nieuwe schoenen laten zien. Thijmen als fotomodel.
  Van deze schoenen kun je de komende winter plezier hebben.
  Eerst gekeken bij Timberland op de site. Niet alleen de stoere stappers bekeken, ook de andere schoenen. Een paar dameslaarzen waarvan de schacht gebreid is in een kabelpatroon, prachtig om te zien.
  Elma

 3. De Timberlands deden hier jaren geleden ook hun intrede toen onze jongste zoon ze beslist wilde hebben. Hij heeft ze nog steeds en gebruikt ze ook nog. Echtgenoot Jan kocht ze indertijd kort na zoonlief ook en vorige week kwam zoonlief ze even lenen toen hij met zijn vriendin naar het strand wilde voor een wandeling, hij had de zijne niet mee, die stonden in Amsterdam. Zo zie je hoe belangrijk deze schoenen zijn voor degenen die er al jaren op lopen. Thijmen ik wens jou evenveel plezier toe met deze mooie Timberlands.
  De hennep-schoenen worden volgens mij ook heel erg gewenst door vegtariërs zoals mijn ander zoon die niet op leren schoenen wil lopen en het liefst ook niet op schoenen die milieuvervuilende stoffen bevatten. Ook weer zo’n mooi nieuwtje.

 4. Mooie schoenen. Ik ben ook altijd in de weer geweest met goede degelijke schoenen voor mijn meiden. Ik heb er nu niet veel invloed meer op, maar …. een paar weken geleden “mocht” ik voor de jongste nog een paar warme degelijke kopen. Moeders is blij, hoewel ze er weer heel wat armer van werd.

 5. Ja, Berthi, kleine jongetjes worden groot!! Als moeder kan je nog wel ‘wat’ invloed uitoefenen, maar zij bepalen hoe ze eruit willen zien. Maar Thijmen ze zien er goed uit, je winterschoenen! Trouwens oergezellig (keileuk bij jullie??)winkelen met je zoon!

 6. Timberlands zijn niet te verslijten. Na dat ze bij mij erop gelopen hebben zijn ze weer na de volgende gegaan. Heerlijke schoenen zijn dat wel wat stug. Maar wel lekkeren warmen voeten. Thijmen Veel loop plezier toegewenst. En als je net zo veel plezier er aan beleef als bij mij de kinderen hebben gehad. Dat is heel veel en de volgende ook weer. Berthi goede keuzen.

 7. Mooie schoenen Thijmen, mooi dat je geslaagd bent.
  Zal wel even wennen zijn na een zachte(re) sportschoen lijkt mij!!?
  Hennep schoen, ook nieuw voor mij.
  Zag pas hennep wol en bananen schil zijde !!;-)))

 8. Mooie schoenen hoor! Weet je dat er in het outlet centrum in Roermond ook een timberland zaak is. Allicht goedkoper maar je hebt dan niet het laatste nieuwe. Dat lijkt me voor deze soort schoenen niet direct een probleem!

 9. @Mieke, na weken bellen naar de Timberlandzaak in Roermond zijn we uiteindelijk naar Den Bosch gegaan. Telkens werd er in Roermond beloofd dat de boots binnen zouden gekomen. Wanneer? Dat konden ze niet precies zeggen. We konden niet wachten tot de winter voorbij was en zijn we dus naar Den Bosch gegaan!:-) Leuke winkelstad!
  @Gerrie, de Timberland schoenen zijn veel beter dan de sneakers, maar ja… als iedereen ze draagt in de zomer!!
  Matthijs draagt al een paar jaar Timberland en ze zien er nog als nieuw uit. Het kost wel wat, maar ze zijn bijna onverslijtbaar. Oerdegelijk! Thijmen zit in de groei en wellicht is hij er volgend jaar uitgegroeid. Dan gaan deze schoenen naar Eline. Ze verheugd zich er al op.
  @marian’ne m, hennep-wol en bananenschilzijde?? Zeer apart. Nieuw voor mij!!

 10. Kekke schoenen heeft zoonlief , kan hij een poosje mee voort!
  Ik kreeg vanmorgen het nieuwe Quiltnieuws -heb jij hem al gehad Berthi en wat vind je ervan?
  Marlies

 11. Als ik alles zo lees en de nieuwtjes van Marian’ne dan moet er toch nodig eens een uitbreiding of aanvulling komen van ons textielwaren boek !
  Bestaat er ook al geen Brandtnetel garen /weefsels ?
  Of ben ik nu helemaal mis .
  Ik eet wel graag brandtnetelkaas , heerlijk een aanrader ook voor bij de borrel !
  Vroeger spelen in het gras en dan vallen midden in de brandtnetels !

 12. @Marlies, de nieuwe Quiltnieuws ligt nog op de deurmat. Nog geen tijd gehad om hem in te kijken, maar de andere nummers die ik tot nu toe heb ontvangen zien er erg goed uit. Ik kom er vandaag ook niet meer aan toe want er staan nog andere dingen op mijn schema die af moeten!
  @Gerrie, als ik aan brandnetels denk, voel ik ze nu nog!!:-) Brandnetelkaas… zal ik gaan proberen!
  Hier vind je brandnetelkleding:
  http://www.brennels.nl/NL/index.htm

 13. @marian’ne m, klopt!! Ik had het ook gelezen, maar het was eventjes naar de achtergrond verdwenen!!:-)
  Nog iemand die brandnetelkaas lekker vindt. Ik ga het beslist proberen.

 14. zalig zo’n zoon die weet wat hij wilt !!! Donderdagavond was ik aan het winkelen met zoonlief : er was niets wat hij leuk vond !! Dus we zijn dan ook thuisgekomen met helemaal niets !!
  mmmmmm lekker een stukje brandnetelkaas !!

 15. Ja, Timberlands! De cowboy onder de schoenen! Krijgen we ook een foto van de hippe trui? Had je die niet zelf kunnen breien 🙂

 16. Ooooh help , help , hoe moet dat toch ???
  Zoveel leesvoer en huiswerk met alle nieuwe vezels .
  Marian’ne heeft ook al zo,n mooie link waar veel te lezen is , allemaal belangrijk en ik wil het niet missen , gewoon op de hoogte blijven .
  Ik vraag aan Sinterklaas om heel veel zakjes vrije tijd , extra uren voor elke dag , zodat ik maar niks meer missen mag .
  Daar komt het gerijmelarij al zo maar vanzelf .
  Sint heeft het al zo druk , ik hoop echt dat hij die zakjes nog voor mij kan regelen .
  Als hij het niet allemaal op z,n paard kan vervoeren dan mag hij het nasturen .
  Gewoon met de meneer van de post .
  Dan heb ik wel een klein beetje geduld , maar misschien komt het nog voor de Kerst , oh dat zou fijn zijn .
  En wat zal ik er heel verstandig mee omspringen , ik beloof het de Sint . . . . . . . . .

 17. hihi, Gerrie, ik hoop het zo dat de sint ze kan vinden.
  Probeer al jaren zakjes met tijd te strooien maar dat valt voor een handwerkster niet mee !!!
  Maar, we houden ’t “geloof” !!!;-)).

 18. @Gerrie, een mooie wens en nu maar afwachten of Sinterklaas je wens in vervulling kan laten gaan!!:-)

 19. Volgens mij zit er in Eindhoven ook een Thimberlandwinkel. In het straatje tussen Markt en V&D

 20. @loesje, die zat er! Helaas is die er niet meer! Matthijs heeft zijn Timberland schoenen nog in Eindhoven kunnen kopen.

 21. wie zou de adressen van de timberland zaak in den bosch en waalwijk kunenen geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *