Lijsje Lorresnor boodschappennet

Wie en wat was Lorresnor ook weer? Om je geheugen op te frissen kan je het beste deze log lezen.

Olga vertelt nu over haar nieuwe experiment met een cassettebandje: ‘Hoe recycle ik een cassettebandje? Haak er een “Lijsje Lorresnor boodschappennet” van. Gemaakt van restjes katoen, haakgaren en… cassettetape. Deze niet alledaagse combinatie leverde een leuke en bijzondere tas op. Het smakelijke chocoladebruin van de tape combineert mooi met het roze meegehaakte garen. In het filethaakwerk is een randje harten gehaakt. De vrolijk gebloemde katoenen randen zijn nog extra verstevigd. De bodem, gemaakt van donkerroze flanel en gevoerd met witte katoen, is gewatteerd. In de bovenrand zijn grote nestelogen geslagen voor de schouderbandjes. Omdat cassettetape van zichzelf natuurlijk niet zo stevig is, werd het roze garen meegehaakt.’

16 gedachten over “Lijsje Lorresnor boodschappennet

 1. Prachtig origineel idee, leuke tas. En wie heeft er niet nog cassettebandjes liggen! Jammer dat haken niet mijn “cup of tea” is, maar ik denk dat het met breien ook moet kunnen lukken.

 2. Wat een goed idee, iedereen heeft nog wel een la vol cassettebandjes liggen.
  Laatst nog eens geprobeerd wat er op staat,niet om aan te horen. De kwaliteit gaat in de jaren wel achteruit. Ga het zeker proberen. Een extra boodschappennet is altijd handig. Al winkelend neem je vaak wat meer mee dan de bedoeling was.
  Elma

 3. Wat een leuk idee, ook wij hebben nog een hele doos vol met cassette bandjes. En ik heb vast nog wel een leuk katoentje liggen voor erbij.
  Vanmiddag maar een leuk patroontje zoeken.

 4. Grappig idee. Ook goed om voor de stevigheid een andere draad mee te haken. Ik denk niet dat ik het zelf ga doen, maar vind het wel leuk om naar te kijken.

 5. leuk !!!!!! en de run naar de cassettebandjes is gstart ……… en Marnel, breien lukt ook !!

 6. HUH, ook een idee zeg !!!
  Het resycle plan is heel goed !!!
  Maar ik ben niet zo gek op dat tape, brrr.
  Haak liever met échte wolletjes :-)).

 7. Leuke tas, kun je meteen al je stoffige cassettebandjes opmaken.

 8. Wat een idee! Ik heb zeer grote bewondering voor iedereen die producten hergebruikt en aan de lijst verkochte artikelen te zien zijn er meer mensen die dat vinden. Er zijn al heel leuke dingen verkocht. Knap Olga!

 9. Bijzonder!! Ik heb er ook nog heel wat liggen en ik twijfel of ik mijn videobanden nu echt weg ga gooien.

 10. @Elma, een reservetas meenemen voor de boodschappen kan nooit geen kwaad!:-)
  @Hilly, via Google heb ik zojuist geprobeerd om enige informatie hierover naar boven te krijgen. Nog niets gevonden.
  @Corrie, je kunt veel meer producten hergebruiken dan wij vermoeden.

 11. Wat een leuke tas, hoe kom je er op. Een heel leuk idee. Hij is heel vrolijk geworden met de fleurige stofjes.

 12. iK DENK DAT IK ER GAUW ééN GA KOPEN. iK GA ZEKER NIET IMITEREN

 13. Wat een prachtig idee! Jammer, ik heb onze bandje jaren terug al weg gedaan, en met lp’s haken lijkt me niet een goed plan, hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *