Smile Award

Wat voel ik me vereerd! Ik heb mijn eerste award gekregen. Dank je wel, yvonnep. Zij leest mijn blog met plezier en dat is de reden dat deze award op mijn blog staat te pronken. En dat is natuurlijk leuk om te horen. Nu is het de bedoeling dat ik acht dingen ga noemen die favoriet voor mij zijn. Hier komen ze:

– Natuurlijk mijn gezin.
– Ons ‘gezellige’ rommelige huis.
– Textiel/handwerk.
– De tuin, waar ik helaas de laatste jaren te weinig tijd voor heb.
– Geschiedenis, waar ik overigens vroeger niet zo’n belangstelling voor had.
– ’s Ochtends een heerlijk kopje koffie met een stukje pure chocolade.
– Mijn eigen gebakken appeltaart.
– Lezen. Mijn laatst gelezen boek(je) is Het gouden ei van Tim Krabbé. Mijn laatste aankoop is: Herhalen, herhalen, herhalen…! … zei de moeder van twaalf kinderen, geschreven door de jongere broer en de jongere zussen van Monica. Nog een leuk weetje: Mannen lezen niet alleen minder dan vrouwen, ze halen ook minder uit een boek. Die conclusie trekt gastschrijver Renate Dorrestein uit de enquête die zij haar studenten liet houden onder bijna 1300 mensen die lezend in de openbare ruimte werden aangetroffen. Lees meer: NRC Boeken.

Uiteraard zijn er veel meer dingen favoriet bij mij. Om nog maar wat te noemen: een bezoek aan een museum en wel een textieltentoonstelling, naar de bioscoop, een mooie voorstelling in de schouwburg, het verzamelen van textielboeken die een bron van informatie zijn, ik geniet van lekker eten (nee, niet om zelf klaar te maken) en fotograferen. Ik denk er nu al aan om een cursus fotografie te gaan doen zodra mijn volgende boekje (voorjaar 2009!) klaar is. Wees niet bang, ik zal de fotografie niet doen voor mijn volgende boekje. Manlief heeft veel meer ervaring. Nu we het toch over de nieuwe publicatie hebben, kan ik voor degene die het nog niet weten, wel vertellen dat het over tien merklappen zal gaan die afkomstig zijn uit één familie. Verschillende merklappen zijn gemaakt in het Burgerweeshuis van Amsterdam dat nu het Amsterdams Historisch Museum is. Een patroon van één van de merklappen zal niet ontbreken.

Nu is het de bedoeling dat ik acht nieuwe namen ga geven die een smile award van mij krijgen. Ik ga dat niet doen want jullie verdienen allemaal een award van mij. Wil je de award aannemen, kopieer hem en ik zie hem dan graag terug op je blog.

26 gedachten over “Smile Award

 1. Oh Berthi wat leuk voor je en wat welverdiend. Ik geloof vast dat er velen, net als ik, je weblog al heel lang lezen. Iedere ochtend ben ik weer benieuwd naar je altijd interessante logjes. Je geeft ons een schat aan informatie, die we echt niet zo makkelijk of soms helemaal niet op internet of in tijdschriften zouden vinden. Ik vind het dan ook heel leuk om je bij deze weer eens heel erg hartelijk te bedanken voor IEDERE DAG!!! een nieuw logje te plaatsen, zelfs als je weg bent, zorg je dat we via je zoons iets te lezen hebben. Ik verheug me erop je te ontmoeten volgend jaar en dan zul je me nog eens écht zien smilen bij het zien van jouw persoon. Heel veel liefs van Corrie

 2. En ik smile net zo hard mee! Ook ik lees als eerste jouw log en heb er inmiddels heel wat leuke en interessante dingen van geleerd. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe boek.

 3. Ja ,Berthi van harte en ook ik ben hier dagelijks met veel plezier te vinden.Er moet wel een hele dringende reden zijn ,wil ik mijn dag niet beginnen met jouw interessante log.Ik vind het heel verrassend en leer er bijna iedere dag wel wat van .Dat is leuk en knap,maar vooral ’n gezellig en inspirerend begin van de dag.En ik vind het helemaal leuk dat we elkaar ontmoet hebben ,zodat ik weet wie hier achter zit.Hopelijk heb je er nog lang plezier in en de tijd ervoor……

 4. Gefeliciteerd met je award!!
  Ik kijk uit naar je nieuwe boekje. Hoewel ik er nog nooit één gemaakt heb, ben ik dol op merklappen.

 5. Van Harte Gefeliciteerd met deze prachtige prijs. Je hebt hem dik verdiend zoals je weet zie ik iedere dag even bij je om het hoekje.

 6. Heel terecht Berthi, je verdient hem! Ik weet niet meer hoe het was zonder jouw logjes. Alle informatie en leuke verhalen, ik geniet er echt van.

 7. Berthi heel hartelijk gefeliciteerd ook ik lees iedere dag jou log ik begin er altijd mee je staat boven aan mijn lijstje door jou kom ik op allerlei nieuwe sites boeken en andere informatie die zoals mijn voorgangers schrijven nergens te vinden zijn.laat ons nog lang genieten van je schrijftalent lia

 8. Helemaal verdiend Berthi !!!!!!!!!
  Kan nu helaas niet elke dag je log lezen , en ik mis het………. En dan is er veel bij te lezen overal als ik weer even thuis ben.

 9. You make me ,
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 10. You make me ,
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 11. Symbolisch een blloemetje voor je Berthi , lekker genieten van de warmte die op deze manier naar je toe komt!!!!!
  Bedankt dat ik de award ook een plekje mag geven al is het dan niet op een blog , ik zet hem naast een beeldschone bos bloemen die ik gisteravond kreeg omdat ik mijn ega vele malen uitleen om kerkdiensten te begeiden , mooi gebaar he en ik vind het al met al een bevallig plaatje zo!
  Fijn weekend voor jou , voor allen die je lief zijn , en vooral voor de mensen die het moeilijk hebben , mijn gedachten zijn bij je.
  Marlies

 12. gefeliciflapstaart met e award, zeer verdiend en wat een info was er weer. fijn weekend berthis speciaal de andere bloglezers natuurlijk ook

 13. Vanmorgen was ik zo aan ’t jubelen, dat ik nog vergat te reageren op iets anders. Mijn DH leest enorm veel, en kan jaren later nog precies vertellen in welk boek iets bepaalds staat.
  Het varieert van de Donald Duck ;o) tot wetenschappelijk vakgebied, met daartussen natuurlijk heel veel romans van heel veel geliefde schrijvers.
  Bij ons liggen de boeken dus echt overal door het huis, en mijn twee zonen doen zeer zeker niet onder voor mijn twee dochters,…
  Een geliefd vakantie-uitstapje is voor ons, een ochtend naar een grote, goed gesorteerde boekenwinkel, en dan met een enorme stapel boeken thuis komen,… heerlijk! :o)
  Kan me niet voorstellen, dat wij de enige zijn ;o)
  Hoewel ik in mijn kraamgezinnen, inderdaad weinig boeken in huis zie,…
  Oeps, wat een lange reactie,…

 14. Deze dag valt het mij zwaar om wat zinnigs te schrijven. Er zijn al zo veel lovende reacties waar ik voor 100% achter sta.
  Nooit van mij zelf voor mogelijk gehouden dat ik een blogger zou worden.
  Zelf heb ik geen web-log maar kan dagelijks mijn verhaal, aanvulling of opmerking kwijt.
  Berthi.web-log in een stukje van mijn leven geworden.
  Berthi bedankt
  Elma

 15. O wat een leuke en welverdiende erkenning voor je leuke blog! Ik reageer dan niet altijd maar ik lees al je berichtjes wel. En het is eigenlijk altijd genieten op je blog!

 16. Werd ik al stil van mijn award… maar nu helemaal van al deze lieve enthousiaste reacties. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vind dat mijn lezers een award verdienen. Het zijn juist de lezers die een weblog leuk, boeiend en interessant maken. Dus, bij deze wil ik een hulde brengen aan al mijn lieve lezers!!!!
  @Hilly, de ene log zal boeiender zijn dan de andere!:-) Maar dat mag toch ook?:-)
  @Lia van Haaren, leuk dat je een reactie hebt geplaatst. Dat geldt natuurlijk ook voor alle ander dames, maar ik wil jou even persoonlijk toespreken omdat het de eerste keer is dat je een reactie plaatst.
  @mm, ik lach je altijd toe!!:-) Jij bent het zonnetje in huis!!
  http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/437828/2/istockphoto_437828_giant_smiley_big_smile.jpg
  @Marlies, je verdient het!! Ik zie de award pronken naast je vrolijke bos bloemen!! Geniet ervan en van het mooie weekend!
  @ingrid h.g, jullie zijn inderdaad niet de enige. Hier val je bijna over de boeken, tijdschriften en kranten. Ook de Donald Duck blijft geliefd hier. Het zou best eens kunnen dat wij inmiddels al een jaar of vijftien een abonnement hebben en elke week kijkt de ‘jeugd’ uit naar het nieuwe nummer.
  De jongens zijn niet zo’n lezers, de dochter des te meer. En vroeger dacht ik altijd dat het later juist omgekeerd zou zijn. De jongens houden zich bezig met de stripverhalen en het verplicht lezen. Eline leest ontzettend veel.
  Op jouw blog zie ik ook regelmatig leuke boeken voorbij komen.
  En dan wil ik natuurlijk Hilly en Corrie en Betty en alle anderen niet vergeten waar ik regelmatig leuke tips lees.
  @yvonnep, BIG SMILE!!!!!!
  http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/437828/2/istockphoto_437828_giant_smiley_big_smile.jpg

 17. Wat een leuke log, ben weer bij gelezen. Berthi Gefeliciteerd want je verdient het,je bent iedere dag zo trouw.

 18. erg laat felicitatiebloemetje van mij maar niet minder verdiend 🙂 en het herinnert me ook nog aan het feit dat ik tegelijkertijd met jou genomineerd was en er nog steeds geen logje aan heb gewijd. oeps! ik ben me nu als een gek aan het inlezen over de afgelopen maand(en) op de diverse blogs. Het zit even niet mee, dus ik doe ’t rustig aan.

 19. @marcella, ik zag jouw naam er ook bij staan! Het is niet te laat om alsnog er een logje aan te wijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *