12 gedachten over “Tim Krabbé… en schaken

 1. Wat hebben jullie Pax snel leren schaken.
  Om 4 uur kwam kleinzoon Mark bij ons bed, Opa zwarte Piet is geweest en jij hebt ook de letter T in je schoen, oma heeft vergeten de schoen te zetten en die heeft niks gekregen. Mark kreeg ook een letter en het winterboek van Donald Duck.
  Gelukkig is hij toch weer in slaap gevallen en werd net wakker.
  Elma

 2. Ik hou wel van de verhalen van Im Krabbé. Heb indertijd met veel plezier zijn wielerverhalen gelezen en zag hem laatst nog zijn nieuwste boek promoten.

 3. Wat een leuke foto.
  Ben je een luisterboek van Tim Krabbé aan het ‘lezen’? Veel plezier!
  Wat me opvalt in de biografie van Tim Krabbé in Wikipedia is dat zijn fascinatie voor de schaak- en wielersport zo terloops en minimaal benoemd wordt (wielersport helemaal niet). Terwijl hij beide zeer actief en op redelijk niveau heeft beoefend. Wel heel veel aandacht voor ‘zoon van’, ‘broer van’……..

 4. Wat een prachtige kaart. Is het gelukt met het schaken?? en heeft Tim gewonnen. Ik ga ook eens op zoek naar dat luisterboek.

 5. Ken zijn verhalen niet, hem én familie wel via media.
  Een keer een luisterboek proberen !!?;-)
  Van de week geprobeerd te lezen in “De vrolijke klas “, viel na 2/3 blz in diepe slaap midden op de ochtend !!
  Lezen is té rustgevend voor mij :-)).

 6. Gaat ie het over schaken hebben of zijn nieuwe boek “Marte Jacobs ” ??Ik hoop het laatste ‘hahah

 7. @Elma, het wordt een spannende en leuke tijd voor alle kinderen.
  @Neeltje, ik heb gisteravond in de novelle Het gouden ei gelezen. Matthijs en Eline hebben dit heerlijk dunne boekje – zoals ze zelf zeggen – gelezen op de middelbare school. Vandaag heb ik het laten signeren door de schrijver.
  @Annita, deze afbeelding kreeg ik toegestuurd door Gerrie. En zij kreeg de afbeelding weer uit Amerika. Dus waar dit plaatje nu werkelijk vandaan komt…?
  Thijmen is vandaag tweede geworden in zijn categorie en heeft daarmee zijn zakgeld weer verdiend, namelijk 30 euro!
  @marian’ne m, gewoon bij de luisterboeken houden en dan tegelijkertijd handwerken!
  @Hilly, hij heeft het alleen over moeilijke schaakstellingen gehad!:-) Wilde je het kunnen volgen dan had je een behoorlijk schaakniveau nodig! Ik hoorde daar uiteraard niet bij!:-)
  Als je een opmerking wilde maken moest je ‘keihard’ praten want zijn gehoor is niet meer zo best!:-)

 8. Berti gisteren heb ik je log niet gelezen, maar ik begreep dat je een luisterboek “leest”. Ik ben wel erg benieuwd hoe dat zal zijn, ik hoor er zoveel meer mensen over. Het gekke is dat ik er een soort aversie tegen heb omdat ik denk dat ik er dan aan vast zit. Misschien omdat ik jáááááárenlang naar lange preken heb zitten luisteren terwijl ik eigenlijk wel weg had willen lopen bij sommige ;- ))
  Ik heb nog nooit iets van Tim krabbé gelezen. Wel grappig om te lezen dat je heel hard moest praten vanwege zijn verminderde gehoor, hij zal zijn luisterboeken toch niet te hard op gehad hebben.

 9. @Corrie, ik heb geen enkel luisterboek. Dat is verkeerd begrepen. Omdat Matthijs en Eline Het gouden ei op de middelbare school hebben gelezen, ben ik dat nu ook aan het lezen. Ik heb het bijna uit. Het is een goed geschreven thriller, maar ik houd er niet van om over een moord te lezen. Op de televisie kijk ik daar ook niet naar.
  Het is een novelle, heerlijk dun boekje!:-)
  Ik weet nu zeker dat ik geen dikke pil zal gaan lezen met dit onderwerp.

 10. @marian’ne m, namens Thijmen bedankt voor de felicitaties. Tim Krabbé vertelde niets over zijn boeken, alleen over lastige schaakstellingen!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *