Hij komt, hij komt

Hij komt, hij komt, de goede Sint en wel vandaag volgens mijn Sint Nicolaaskalender. Sinterklaas meert met zijn Pakjesboot 12 rond half één af aan de IJsselkade in Kampen bij het Van Heutszplein. Amerigo, het paard van Sinterklaas, was al in Kampen! Donderdagmiddag oefende de schimmel vast op de Koornmarkt en wandelde hij onder de Koornmarktspoort door.
Vanmiddag is Dieuwertje Blok erbij, wanneer de Sint een wandeling maakt door de stad met zijn schimmel en Pieterbazen. Aan het eind van het bezoek gaan de Jump Pieten doen waar ze voor gekomen zijn. Op welk Sinterklaasliedje ze gaan jumpen…?

Over logeeradressen heeft Sinterklaas niet te klagen. Zowel in Nuenen als in Bergen op Zoom is hij van harte welkom.

15 gedachten over “Hij komt, hij komt

 1. Wat een spanning, hij komt. Dit weekend logeert de kleinzoon bij ons. Oma Sinterklaas komt in Kampen met de boot aan,
  mag ik dan vanavond de schoen zetten.
  Dit zal het laatste jaar zijn dat hij er in geloofd, nog maar even meespelen.
  Elma

 2. Ha,ha,ha, Sinterklaas heeft geen e-mail en je kunt paardentanden poetsen volgens beide links, heb ik even hartelijk om gelachen. Zo leuk dat ze van alles uitvinden om kinderen weer een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. Jij heb teen echte Sinterklaaskalender, dat is bijzonder en hij is geldig tot 2010 zie ik. Ik hoop dat Sinterklaas nog veel langer zal bestaan, zo’n leuk gezellig oerhollands feest moet blijven. Ik vond nog een leuke link naar een weblog van Diewertje in de Volkskrant:
  http://www.volkskrantblog.nl/blog/2364 Heel veel plezier met alle spannende voorbereidingen voor Sinterklaas.

 3. Even een late reactie op al jullie leuke reacties bij de bolero van mijn moeder. Het deed mij goed dit alles te lezen, heel hartelijk dank. Juul M.

 4. Hoi Berthi,
  Ik heb een vraagje,
  Ik zou graag met borduren willen beginnen.
  Hoe, waar en wat mee moet ik beginnen? Ik zou het erg op prijs stellen als ik een aantal links van je kunnen krijgen.
  Bijvoorbeld : Boeken, starterspaketten, monogram, goede online winkels…
  Ja, jij snapt het wel..Alvast bedankt en
  hele fijne weekend!
  Aina

 5. @Aina, het komende weekend is er de handwerk en wolbeurs in Rijswijk:
  http://www.evenementenhalrijswijk.nl/read/beurs/naam/Handwerk%20en%20Wolbeurs
  Daar staat Kunst&Vliegwerk en zij verkopen prachtige spullen die allemaal met borduren te maken hebben. Dat is helemaal jouw smaak. Beslist de moeite waard om naar toe te gaan.
  Enkele boeken:
  http://www.amazon.fr/Alphabets-anciens-broder-point-croix/dp/2082010279/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=books&qid=1195315724&sr=8-1
  http://www.amazon.fr/Passion-alphabets-anciens-Maison-Sajou/dp/2842704576/ref=pd_bbs_sr_3?ie=UTF8&s=books&qid=1195315724&sr=8-3
  Tik bij http://www.amazon.fr/ het woord sajou in en je krijgt heel veel mooie boeken.

 6. @ingrid h.g., maak je ook een mooie foto van Sinterklaas op zijn paard?:-)
  @Corrie, leuke link!
  De Sinterklaaskalender is een boomerangkaart die enkele jaren geleden is uitgegeven.
  @Elma, iedereen mag de schoen vanavond zetten. Ingrid doet het ook… of er morgen iets lekkers in ligt… dat is nog de vraag!!
  @marian’ne m, heerlijk dat de Sint weer in het land is!:-) Toen ik vanmiddag thuis kwam, zat Eline, terwijl ze achter de pc bezig was met haar werk, naar de intocht van Sinterklaas te kijken!:-) Het blijft leuk!

 7. @ AINA, Berthi laat al hele mooie boeken zien. En bij Sajou vind je inderdaad prachtige letters die je zo kan downloaden.
  Qua stof is het misschien handig om eerst kleinere stukken te kopen om te kijken wat je het beste bevalt.
  Wanneer de stof niet té fijn is borduurd het makkelijker.
  Bijvoorbeeld 14 draads linnen is mooi fijn en geschikt voor letters en toch lekker om te borduren.
  Eerst een klein pakketje kopen is ook wel een idee om eerst de stoffen en garens te leren kennen.

 8. Ik krijg altijd een raar gevoel in mij buik als ik dan sinterklaas weer zie. Dit is het eerste jaar dat mijn jongste ook niet meer geloofd, best wel raar. Dit jaar geen pakjesavond maar suprises. Maar schoentjes vullen houden we erin, dat vind ik zelf veels te leuk om te laten. Ze zetten ze dan wel niet meer, maar iets in je slof is ook leuk…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *