Abc… van Majo is af

In deze log zag je het begin van het Abc… van Majo. En nu is het klaar! In de fotogalerie kan je haar Abc in een grotere afbeelding bekijken.

Majo: ‘Vaak vragen mensen me wat ik met borduurwerk ga doen en eerlijk is eerlijk, je hebt maar zoveel plaats aan de muur om zaken op te hangen. Verder vind ik het leuk om nieuwe technieken te leren, via cursussen of via boeken of patronen en dan zijn de borduurwerkjes eigenlijk samplers. Die laat ik dan aan medeborduursters zien die ze mogen bevoelen, aan de achterkant bekijken en al die dingen die je als borduurster wil doen met borduurwerk maar eigenlijk nooit kan of mag.

Soms werk ik zo’n nieuw geleerde techniek uit in een ‘echt’ borduurwerk. Zo ook met het cutwork. Voor een bevriend kunstenaar, die in augustus een galerie in het Bergkwartier in Deventer heeft geopend, heb ik de naam van zijn galerie in cutwork gemaakt. En die hangt nu mooi ingelijst in een van de ruimtes.’

25 gedachten over “Abc… van Majo is af

 1. Dit is meesterklasse!!! Ongelooflijk mooi en knap werk!!!
  Erg leuk dat je Die Lantscroene in cutwork hebt gemaakt en het zal zeker een mooi plekje hebben gekregen in de galerie.

 2. Ik herinner me dit ABC in wording van de bijeenkomst in Utrecht, dat klopt toch? Toen al zo mooi! Wat is het een geweldig mooi werkstuk geworden. Die ‘Landscroene’ ook. Super!

 3. Wat is dit prachtig!! Heel apart om deze oude techniek weer te leren en zo toe te passen.
  Een uniek naambord voor “Die Lantscroene”!!

 4. majo, dit is adembenemend mooi! vorig jaar in utrecht heb ik er al eens mogen aan voelen & snuffelen ;-). toen was ik al onder de indruk. en nu is je kunstwerk af. prachtig! alle lof!

 5. Ooooo Majo wat is dit SCHITTEREND !!!!!
  Vol bewondering zit ik het te bekijken.

 6. Majo, Grote klasse !!! Ik heb je werk in wording ook mogen zien in Utrecht vorig jaar. Werkelijk schitterend.

 7. Majo, omdat ik nog maar een paar jaar handwerk is mij deze techniek totaal onbekend en wat vind ik het bijzonder om dit nu te zien. Ik heb de vergrote foto goed bekeken, maar zoiets kun ja alleen goed zien als je het van heel dichtbij bekijkt en zelfs voelt zoals je schrijft. Ik vind het bijzonder knap en heel erg mooi gemaakt. Die naam voor de Galerie is ook zo prachtig! Ik ga straks op internet nog eens naar voorbeelden zoeken, dat vind ik zo leuk om te doen, nieuwe dingen zien en ervan leren. Prachtig dit werk.

 8. Ik heb maar een bakje onder mijn mond gehouden , ik zit helemaal te kwijlen , MOOI! Heel intensief werk lijkt het me , kan lekker mee naar Berthi om een mooie plek te krijgen op de tentoonstelling!
  GROOT compliment voor jou Majo!
  Marlies

 9. Dames, het lijkt zo lang geleden dat we in Utrecht waren, maar… het was toch echt dit jaar en wel op 20 januari 2007!:-))

 10. en toen regende het met bakken en werden we warm van al het moois, het is schitterend geworden. ik word er stil van fijn weekend allemaal

 11. Wat onvoorstelbaar mooi. Ik heb er een hele tijd naar zitten kijken. Ik vind het zo leuk dat mensen deze oude technieken weer leren en zo levend houden.

 12. Dit is klassewerk , prachtig !!!!
  En zo,n bijzondere techniek niet zo alledaags .
  Ik ben vol bewondering !
  Hier zitten heel wat nijvere uurtjes in .
  Dank voor het showen hier .
  Elke dag mogen wij op deze plek weer genieten van alle mooie werkstukken .

 13. Oh Marlies , ik zit hier echt te schateren !
  Ik zie je zitten . ik dacht dat je net van de tandarts kwam !!!
  Je moet voortaan uitkijken hoor dat er niks op al die prachtige handwerken komt , hou je bakje wel goed vast . . .!!
  Groettjes , Gerrie

 14. Hier word ik echt stil van! Ik ben momenteel zelf met de techniek aan het worstelen en ik heb nog een hele weg te gaan zo te zien! Werkelijk schitterend.

 15. Geweldig Majo, super, wat een prachtig handwerk. Ik hoop dat ik hem in het echt mag bewonderen ( ga jij nog naar een van de volgende stitch in’s? 😉

 16. Majo@ Wat een geweldig knap werkstuk.
  Hij kan naar de hartententoonstelling, de H van hart zit er in.
  Elma

 17. Prachtig KUNST(ig) werk !!!!
  Zo knap en zo fijntjes,
  ja dat wil je vasthouden en inkruipen om elk steekje te volgen !!
  Wat origineel naambord zo !!
  Nooit van gehoord zo’n naam, eens opzoeken !!?

 18. Majo, wat ontzettend knap gedaan en mooi recht gebleven. Ik zat me laatst al af te vragen hoe het met dit open borduurwerk was. Heel mooi. Annie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *