Pax onze teckel


Sinds kort hebben we een schattig lief hondje in huis: de teckel Pax. Het is niet zomaar een teckel. Nee, het is een alleraardigst kleurrijk gebreid hondje. Ze hoeft niet uitgelaten te worden, is niet eigenwijs, zorgt goed voor zichzelf en ze is heel aanhankelijk. Misschien kom je door Pax in de verleiding om een broertje of zusje van haar in huis te nemen… In dat geval wil ik je graag het adres geven waar Pax vandaan komt. Haar vorige woonplaats was Leiden bij Happy Horse.
O ja, Pax is geboren in 2006!

41 gedachten over “Pax onze teckel

 1. Heerlijk zo’n huisdier. Gekeken op de site van Happy Horse, Schitterend.
  Elma

 2. Mijn kleindochters heb ik ook enkele van deze knuffels gegeven. Waaronder de groene giraf !!
  Het zwarte hondje hadden wij pas ook gekocht bij de geboorte van de jongste kleindochter maar weer terug gebracht om toch een vrolijker gekleurde knuffel te kiezen.

 3. @Ingrid, jij bent een vroege vogel!
  @Marian’ne m, … moet je zeker doen! Jij bent razendsnel met handwerken.
  De vrolijk gekleurde beesten zijn echt het mooiste, leukste en liefste!:-)
  Pax kwam ik toevallig tegen bij de Bijenkorf Outlet waar zij met heel veel andere beesten de enorm grote bak moest delen. Ik was op slag verliefd!:-))))

 4. Wat een enige hond, je ziet overal weer van die leuke gebreide, vilten en gehaakte dieren als speelgoedbeesten verschijnen. Ik heb er zelf ook een paar gemaakt en ik vind ze zó leuk. Max logeert bij ons en hij heeft net bij mij op schoot een hele tijd kiekeboe gespeeld met de spteelgoeddieren op de site waarnaar je linkte, die komen steeds opnieuw boven de pagina uitkieken en hij hikte van het lachen :- )))

 5. @Corrie, … dan hebben jullie samen een heel gezellige maandagochtend!! Een goed begin van de week!

 6. Heeeeee, raad es welke ik van Happy Horse heb? De Snoopy piloot!!!
  Je tekkel is geweldig, die voetjes… en inderdaad die neus… hahahahaha, daar word je vanzelf vrolijk van.

 7. @Dijn/Audrey,… dat hadden we natuurlijk kunnen raden!:-) Volgens mij heb ik Snoopy de piloot al eens op je blog voorbij zien komen? Had je die niet cadeau gekregen?

 8. @Marlies, een droedeltje… wat een grappig woord. Ik kende het niet en heb uit nieuwsgierigheid het zojuist ingetikt bij Google!:-))

 9. En….wat kwam eruit?
  Het is zomaar een raar woord ik wilde eens een kat een leuke naam geven , niet iets van Mickey of zo , jammer genoeg was de kat na amper 6 weken dood , in het bos achtergelaten in het asiel hebben ze hem weer opgelapt , maar na 6 weken bij ons was het beestje dood.
  Marlies

 10. @Marlies, droedeltje levert 270 hits op. Van Dale zegt het volgende over droedel: krabbel, tekening die men in gedachten maakt (onder het luisteren naar iets).
  Wat sneu dat de poes maar zo kort heeft geleefd.

 11. @astrid, we hebben poezen, cavia’s en vissen gehad. Een hond is wel eens ter sprake gekomen, maar wie laat die uit? Een schema opstellen, zou dat nut hebben?

 12. Ach wat een schatje Berthi. Ze blijven leuk die knuffels!!
  @ Gerrie, fijn dat je toch weer bij Berthi reageer. Hoop dat het goed met je gaat.

 13. Goeie morgen allemaal , even iedereen groeten .
  Alles gaat verder , al valt het niet mee .
  Mijn stem is nog ontdaan van het gillen en veel te veel praten .
  Gelukkig kan ik hier praten zonder stem . . !!!
  Gisteren veel regelwerk gedaan , daar zal ik nog wel over vertellen .
  Jullie hartelijkheid heeft mij zo goed gedaan , nogmaals heel veel dank !!!!!!!
  Als ik hier zit te tikken kan ik een heel klein beetje alle ellende op de achtergrond zetten en kijk ik naar links , daar heeft hij gelopen en zover was hij al in de hal en dan krimp ik weer in elkaar met angstige rillingen . Schrik van vreemde geluiden en durf de TV gewoon niet te hard te zetten alles op fluistertoon om vooral geen verkeerde signalen te missen , mocht hier weer onraad zijn . Soms weer neiging om heel hard te gillen , beheers me gelukkig .
  Las gisteren op TV West of Midvliet een bericht , ging een vrouw de insluiper tegemoet , hoe durfde ze of onwetend ?
  Maar ze werd met een mes gestoken en heeft toen alles aan elkaar gegild .
  Wat had ik een geluk dat ik niet in mijn bed lag , dan was het voor mij misschien heel anders afgelopen .
  Misschien is dit een beetje therapie voor mij om het allemaal te vertellen .
  Zomaar tussen de prachtige kanten uit Malta . Daar kom ik nog eens voor terug .
  Berthi dank dat je mij toelaat hier mijn ellende verhaal te doen .
  Voor alle liefde en warmte over mij heen gestrooid wil ik iedereen nogmaals duizend duizend maal bedanken !!!!

 14. Gerrie, fijn dat je hier babbelt(zonder stem) !!!
  Goed dat je dat doet én kan.
  We zijn allemaal dicht bij je hoor !!!

 15. Ik heb een zwak voor teckels, lekker eigenwijs….die van Ingrid HG vind ik ook zo ontroerend lief altijd..
  Groetjes Gerrie,hou je taai hoor ,fijn dat alle lichtjes overgekomen zijn van iedereen!!

 16. B-ness: jij hebt een supergeheugen!!! Snoopy kreeg ik inderdaad cadeau.
  Nonna Gerrie: Praat en schrijf het van je af hoor! We luisteren en zijn er voor je. Thee met honing helpt misschien om je stem terug te krijgen?

 17. Wat een leuk hondje! Erg handig, geen eten nodig, geen hok te verschonen en niet hoeven uitlaten. (Vooral voor moeders die meestal moeten zorgen voor de huisdieren van hun kinderen) Wou dat ik er zo één had 😉

 18. Oh wat een lief hondje; ‘k ben meteen naar de site gesurfd en naar Pax gezocht, want ik wil er natuurlijk ook zo één,…..(voor de jongste zoon uiteraard,… ) jammer genoeg geen teckeltje gevonden.

 19. @sylvie, ik vermoed dat Pax niet meer in de collectie zit bij Happy Horse. Ik kocht Pax bij de Bijenkorf Outlet een poosje geleden en of ze daar nog te koop zijn…?

 20. Dit doet me denken aan de breisels van wijlen mijn oma. Die breidde ook van alles.
  Uiteraard kleding en babysokjes. Maar ook kussens in de vorm van een kattenkop.
  Knuffels en ook eens een kabouter.
  Ik heb van haar vroeger als kind leren breien en uiteraard werd dat een sjaal voor mijn vader.
  Hij zat natuurlijk wel vol gaten en kleuren als roze, mintgroen en blauw door elkaar schuwde ik niet. 🙂

 21. Stomverbaasd zie ik dat er werkelijks fans zijn van de zgn. PAX !(welke naam nieuw voor me is) “PAX” is voor mijn 2-jarige zoontje zijn eeuwige steun en toeverlaat, hij slaapt nooit zonder en pax’oren zijn helemaal dun gefriemeld….in de angst dat hij hem ooit verliest ging ik op zoek naar een reserve “PAX”. en zie hier!!! voor het geval jullie hem of haar ooit zat mochten worden, bieden wij aan de zorg voor PAX volledig op ons te nemen! (hij is nieuw nl. niet meer te krijgen)
  groet Winnie

 22. moet ik wel bereikbaar zijn: W.M.Otte@amc.uva.nl
  de foto van jullie Pax staat nu trouwens als achtergrond op onze computer, tot groot plezier van onze jongste…

 23. @Winnie, Pax heeft al een plaatsje in huis gekregen. Ik moet dus overleggen of ze Pax willen houden.

 24. misschien maar niet doen, mocht mijn zoontje zijn eigen “pax” kwijt raken kan ik het altijd nog vragen………..
  dank hoor, groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *