Harten van Lous

Deze Irisquilt met ‘Hartenwensen’ is gemaakt door Lous en zal te bewonderen zijn in de Witte Dame. ‘Sinds ik met het patchwork in aanraking kwam, ben ik Iris stofjes gaan sparen. De reden daarvoor is dat ik een dochter heb die Iris heet. Het afstuderen leek me een mooie gelegenheid, en zo is deze quilt dan ontstaan. De hartjes zijn beschreven door familie en vrienden met allerlei beste wensen voor haar, ze zijn geappliceerd op de kruispunten van de blokken. De quilt is met de hand gequilt.’

27 gedachten over “Harten van Lous

 1. Lous, hier word ik heeeeeeeeeeel stil van! ****SCHITTEREND****!! Dit is een zeer hartverwarmende quilt voor je dochter Iris. Een geweldig idee van je en voor je dochter een prachtige herinnering. Ik vind het wel heel bijzonder dat jij deze dierbare quilt wilt tentoonstellen in Eindhoven.

 2. Berthi, bedankt, de quilt staat er mooi op, en met plezier “hangt” ie op de tentoonstelling.

 3. Wat ongelovelijk mooi!!!!!!!!!!!!
  Hier zijn geen woorden voor, alleen gepaste verwondering stilte…………..
  Lous, je bent een kunstenaar en een kanjer!

 4. Prachtig, wat een mooi kado voor je dochter Lous! Deze quilt zal met de jaren alleen maar dierbaarder worden.

 5. Schitterend, de kleur, de vorm en als je dan inzoomt de beschreven hartjes!! Heel mooi en persoonlijk, waardoor er een extra laag aan toegevoegd is. Ik wil hem heel graag ‘echt’ zien, fijn dat dat straks kan.

 6. Lous wat een prachtige persoonlijke quilt. Ik heb zojuist je web-log gelezen en daar staat nog veel meer moois op, ook borduurwerk zag ik. Geweldig allemaal.
  Berthi, we weten straks niet wat we zien bij de Witte Dame.

 7. Wat een prachtige quilt en een nog beter idee. Wat zal je dochter trots zijn op zo’n moeder.

 8. Oh wat mooi allemaal
  Je zou er zo aan willen beginnen, mar ik heb al een leuke, tijdrovende hobby.
  Annemieke

 9. Lous, ik viel stil bij het zien van deze prachtige quilt, maar nu ik bij jou ben gaan kijken, weet ik niets anders te zeggen dan:”prachtig!”

 10. Lous@ wat een mooie quilt, je blijft er naar kijken.
  Ook heb ik je lappenkast bewonderd, keurig.
  Daar kunnen nog prachtige quilts uit komen.
  Ik heb wel eens iemand horen zeggen. Vooral doorgaan.
  Elma

 11. Ha Lous, zó mooi en LIEFFFFFF deze quilt.
  De Iris is mijn lievelingsbloem, maar ben nog niet zo veel en zulke mooie irisstoffen tegen gekomen, prachtig !!!!
  (Wanneer ik irissen tegen kom denk ik altijd aan jou !!:-))).

 12. geweldig, wat een mooi werkstuk en de herinnering is onbeschrijfbaar voor Iris , al die lieve wensen en dan nog de aandacht die mamma tijdens het maken aan iris heeft gehad. Fijn weekend allemaal

 13. Lous, wat een prachtig, lief, dierbaar werkstuk: ge-wel-dig!
  Wat zal je dochter hier blij mee zijn!De blauwe irisstof (batik?) vind ik heel bijzonder!

 14. Lous, je hebt al je liefde voor Iris in deze quilt gestopt, en niet alleen jij, ook al degenen die haar al het goede toewensen! Omwikkeld te weten door je moeder, familieleden en vrienden: als dat geen warmte is!!! Prachtig. Dank je wel dat we hem mogen zien, ook aan B-ness!

 15. Oh wauw ! Wat een geweldige quilt! Als je toch zoiets krijgt dan moet iemand wel veel van je houden! Ik hoop dat de eigenares er heeeeeel lang heel veel plezier aan mag hebben.
  Marlies

 16. Lieve allemaal, van zoveel lieve woorden krijg ik werkelijk kippenvel en blozende wangen, maar het is ook erg leuk. Bedankt allemaal ………… tot in Eindhoven.

 17. Lous, geweldig deze quilt! en wat toepasselijk om dit voor haar te maken. Zal ze blij mee geweest zijn toen ze hem kreeg!

 18. Ik lees nu pas al deze lieve warme reacties voor Lous (Ik was vandaag in Deventer. Later meer hierover). En terecht!!!
  Ik voel me zeer vereerd dat Lous deze bijzondere quilt wil uitlenen voor de tentoonstelling in Eindhoven.

 19. Ach, vergeet ik te zeggen dat ik heel veel en leuke harten tegenkwam in Deventer. Deze heb ik niet op de gevoelige plaat vastgelegd want we krijgen van iedereen al zo ontzettend mooie harten te zien voor het hartenproject.
  Echt, als je erop gaat letten zie je overal harten. Mooi toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *