Ik zie harten, ik denk aan harten en ik droom over harten

Overal zie ik harten. Komt dit nu omdat we met ons hartenproject bezig zijn? Of zijn er altijd al zoveel harten in beeld en valt er mijn oog nu pas op? Heb je nog behoefte aan inspiratie, dan heb je wellicht iets aan deze foto’s. Op de foto links zie je twee van de vijf harten die in huize Smith te vinden zijn op het toilet. Je ziet in het onderste hart een knipsel met een quote dat ik lang geleden uit een tijdschrift haalde. De quote luidt: Hoe ouder je wordt, hoe meer waarde je hecht aan tijd voor jezelf Candice Bergen, alias Murphy Brown.

In het 500e nummer van VTWonen kom ik een prachtige hartjesboom tegen. Het is Karins grote trots. Ze verzamelt al jaren hartjes en geeft ze een ereplaatsje. ‘Als ik ergens een mooi exemplaar zie, koop ik dat direct. Er hangen ook hartjes bij die ik samen met de kinderen heb gemaakt.’ Heb je dit jubileumnummer nog niet gezien? Gauw gaan kijken want het is een schitterende uitgave geworden met 500 pagina’s. Voldoende voor uren kijk- en leesplezier.

In nummer zes van Happinez nog meer inspiratie voor het hartenproject. De afbeelding die ik laat zien is slechts een fragment. Verder zie ik een hartenboom en hartenhangers voorbijkomen.

Een engel bewaakt een hart en Air Berlin zorgt tijdens de vlucht voor chocolade in de vorm van een hart.

Dit is slechts een kleine selectie van wat ik de laatste tijd aan harten tegenkom. Ik moet zeggen dat we toch maar voor een ontzettend mooi project hebben gekozen!

25 gedachten over “Ik zie harten, ik denk aan harten en ik droom over harten

 1. HaHaHa, JAAA, OOO wat is/was dat errug !!!!
  Ik had het in het begin zó erg, werd moe van mij zelf !!:-))
  Gelukkig is het nu over nu ik een hart heb gemaakt !!?
  Maar dit zijn allemaal bijzondere en leuke harten en ja het is een heel mooi project met prachtige resultaten !!!
  Het HART is de KERN van het LEVEN !!!

 2. Ik denk dat je, als je met zo’n project bezig bent, inderdaad ineens overal harten tegenkomt. Wel grappig om het te lezen. Harten worden natuurlijk altijd al veel gebruikt ter decoratie.
  Ik vind de opengewerkte harten erg mooi.

 3. Hhahah, Berthi. Dit klopt inderdaad!! De harten spraken mij niet zo aan en moet je nu kijken. Overal zie je harten verschijnen. Of zal het inderaad zo zijn dat wij er nu pas oog voor hebben!!
  :o)

 4. Zelf het verkeersbord aan het begin van ons dorp heeft de gemeente aangepast voor ons hartenproject. De rode rand om het 50 km. bord is in de vorm van een hart.
  Bij de foto’s TAA stond het rode hart ook zo mooi in het midden.
  Zoals beloofd nog een aantal deelnemers aan het hartenproject. Aaltje, EllyS, JantjeS, JantjeR, Hannie, CorrieV, Lia en Christha.
  We proberen zo veel mogelijk technieken te verharten. ( nieuw woord )
  Elma

 5. hahah ik heb er ook al last van,ik zie ze overal en vind t nog leuk ook ,terwijl ik harten altijd een beetje flauw vond ,na de puberteit dan hè!;))

 6. Elke keer als ik door Groningen loop, kom ik een affiche van jonge harten tegen en dan moet ik ook automatisch aan het hartenproject denken waar ik overigens nog niet aan begonnen ben: http://www.jongeharten.nl

 7. je komt idd overal harten tegen !! zelfs op mijn zoektocht naar een nieuw horloge, ben ik gevallen voor een horloge in hartvorm !! zat trouwens in een leuk hartendoosje !!

 8. Waar het HART vol van is……..
  Mijn hartenprojekt loopt in de soep , het zou een duizend hartjesquilt worden , maar ik zie het niet zitten om die af te maken , ik geniet wel lekker van de werkstukken van anderen!
  Marlies

 9. dit wordt een “hartige” winter, of ee “hart”elijke , nog beter ik ben zo benieuwd wat er allemaal te zien zal zijn fij weekend, waai niet van de fiets

 10. Oh B-ness, ben al tijden bezig met bijlezen bij je… heeeerlijke logs, zoals altijd.
  Het is zo leuk om iedereen vol van het hartgebeuren te zien worden. Overal lees je: ben bezig met het hartenproject enz. Hahaha. Je expositie wordt straks een mega-happening!
  Ik ben een huwelijksquakertje aan het maken waarop ik met hartjes gestrooid heb. Zal die ook mee laten doen. Bijna klaar!

 11. Hoi Berthi, aangestoken door de hartjes boom (kijk even op mijn log). Ik zie ze ook overal en iedereen die iets te vieren heeft krijgt er nu ook een van mij (anders raakt het huis overvol) Het gekke is dat ik een duidelijke voorkeur voor de vorm van het hart heb (al te dikke vind ik minder leuk) vreemd is dat toch, daar dacht ik vroeger nooit aan!

 12. Nou die 100-hartjes quilt was in plaats van 1000 gevouwen kraanvogels ,1000 vogels vouwen daar zag ik het nut niet van in en een quilt ach die kan iedereen wel ergens voor gebruiken , al is het in de hondenmand.
  Ik heb vandaag gelezen dat er op de quiltmidweek in Elspeet alweer 2 tops voor droomdekentjes gemaakt zijn , helemaal te gek he en zo’n leuk patroon , 2 poezen die min of meer in elkaar opgaan.
  Wat een boesterig weer he , lekker wel in huis , warm en veilig , moeilijker voor de mensen in Zeeland en zo.
  En helpen Mary? Misschien als je zou quilten voor me , maar ik weet ook wel dat dat te veel gevraagd is , ik laat wat het hartenprojekt aangaat mijn beurt maar voorbij gaan.In ieder geval hartelijk bedankt voor je aanbod!
  Vanavond en morgen ga ik lekker hardangeren , het begint een beetje te lukken en misschien komt dat ooit nog goed!!!!
  Fijn weekend allemaal , een speciale groet voor de mensen die het moeilijk hebben van Marlies

 13. Marlies en een 10 of 1 harten quiltje gaat dat niet !!??.
  Ik vind het zo knap dat jij kan hardangeren, dat is pas moeilijk vind ik.
  Moet je toch geduld voor hebben !!!
  GROTE groet voor JOU :-))))))

 14. @Marian’ne nou het is maar goed dat je het gezucht en gemopper niet hoort , en je wilt niet weten hoeveel garen ik al verknoeid heb , fouten gemaakt , niet te tellen , maar ja men zegt niet voor niets :de aanhouder wint!!!!
  Marlies

 15. Marlies@ Er zijn ook schitterende kleine hartjes van Hardanger, dat moet lukken.
  Kijk op blz.31, 45, 53 en 55 van je mooie Hardangerboek. Berthi is ook al blij met een klein hartje. 100 harten was ook wel wat veel.
  Elma

 16. nou Marlies, als het machinaal gequilt mag worden … als je hem zelf maar biest, want dat vind ik altijd een crime ……. denk er maar es overna ….

 17. @marian’ne m, jij hebt een geweldige bijdrage geleverd voor het hartenproject waar ik erg blij mee ben en omdat ik weet dat jij dit project helemaal niet zag zitten waardeer ik je prachtige polswarmers in het bijzonder! Ze verdienen een ereplaatsje!!
  @annelies, meestal als je ergens intensief mee bezig bent, zie je het overal. De foto uit Happinez laat erg mooie harten zien en een collage van harten is het einde.
  @quiltendewilma, de harten worden helemaal trendy!:-)
  @Marlies, als het hartenproject voor jou niet gaat lukken, moet je het niet doen. Het is tenslotte de bedoeling dat het leuk blijft en het plezier in handwerken staat voorop.
  Knap van je dat je het hardanger nu al onder de knie hebt!! Naar mijn idee heb je de reactie dat je zou beginnen nog maar net geplaatst. En dat er wat garen verprutst wordt, hoort er toch bij?
  Over een poosje kunnen we je eerste hardangerlap bewonderen!?
  Alweer twee droomdekentjes klaar, althans de top. Deze dekentjes zullen straks weer twee kinderen blij maken.
  Marlies, geniet het komende weekend van het handwerken. Het wordt tenslotte toch geen weer om erop uit te trekken.
  @Elma, zelfs het verkeersbord is aangepast aan het hartenproject!:-) Dat is toch helemaal te gek.
  Op de kaart van TAA staat eveneens een hart centraal op de kaart.
  Dames welkom bij het hartenproject. SUPER!! Ik ga jullie namen toevoegen aan de deelnemerslijst. Volgens mij zijn jullie heel gezellig met z’n allen aan het ‘harten’! Met zo’n grote groep moet dat volgens mij toch wel erg leuk zijn en stimulerend.
  @Mary, leuk, leuk!!!!
  @Hilly, … maar door zo’n leuk project val je gewoon voor harten!:-)
  @Maaike, een hart in schaapskleren!! Leuk bedacht! Gelukkig zijn er heel veel creatieve mensen!
  http://www.jongeharten.nl/2007/index.php?p=1&l=0
  @basje, mooie quotes kom ik hier tegen:
  “hartige” winter, of een “hart”elijke
  Het HART is de KERN van het LEVEN !!!
  @dijn/audrey, fijn om van je te horen.
  Ik ben ook enorm achter met alle blogs te lezen. Volgende week hoop ik echt meer tijd te hebben om bij iedereen bij te lezen.
  Een huwelijksquakertje met hartjes… dat gaat zeker heel mooi worden!!
  @Betty, je hebt een feestelijke hartjesboom. Het geeft heel veel warmte.
  @marian’ne m, ik heb je toch engelengeduld gestuurd?:-)

 18. Berthi, ja gek is dat dat er ineens overal harten tevoorschijn komen. Mooie fotó’s liet je zien met harten. Je krijgt zo vlug mogelijk mijn hartenfoto toegestuurd. Het is klaar!!!!!

 19. Wat een leuke foto’s allemaal Berthi! Ik krijg de VT-Wonen altijd van mijn zus, maar dat duurt nog wel een week :- ( Morgen misschien toch maar gaan kopen. Dit is trouwens voor de eerste keer dat ik ’s morgens niet meteen ben komen kijken (geloof ik), maar dat betekent niets :- ))

 20. Berthi Berthi toch ik zei alleen maar dat het een beetje begon te lukken , en halverwege de avond heb ik het bijltje er maar bij neergegooid , nadat ik voor de zoveelste keer tot de ontdekking kwam dat ik een draadje verkeerd had zitten , uithuilen uithalen en zo dat doe ik morgen wel nu is het tijd voor mijn bed!!!!
  Marlies

 21. @Corrie, ik miste je al, maar gelukkig is er niets aan de hand en kwam je gewoon voor de verandering op een ander tijdstip!:-)
  @Marlies, aangezien jij altijd bescheiden bent, plaatste ik een enthousiaste reactie over jouw hardanger vorderingen! En jij bent aan aanhouder en ik weet zeker dat het helemaal goed komt. Nu eerst uitrusten zodat je de dag fris en vrolijk kunt beginnen. Droom zacht… misschien maar niet over hardanger. Harten lijkt me een beter onderwerp!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *