16 gedachten over “Najaarsverkoop TAA

 1. Hello,BBB (Berthi buzzy bee)
  reactie op TAA.Als kind keek ik graag door het ruit naar binnen,bewonderde het mooie handwerk in de etalage.Op het Leidse plein tegen over het American Hotel en naast toen nog een enorme mooie department winkel,naam vergeten,het is bijna 40 jaar geleden.Jammer genoeg wist ik niet de geschiedenis van TAA en ben nooit naar binnen gegaan.Heb wel in die mooie department winkel er naast een badmuts gekocht in 1968,omdat ik naar California ging,koste mij 27.95 gulden.Jammer genoeg,is de badmuts al heeeel lang geleden stuk gegaan.Dacht nl.dat het handwerk te duur was(in die tijd),wat ik in de etalage zag.Maar een badmuts,ja die moest ik hebben!Lees altijd met plezier je blog!
  Bedankt,gr vanuit,Virginia,U.S.A.
  Neeltje Wilson.

 2. zo een reactie van overzee,leuk Berthi!In Amsterdam er vaak langs(!?) gelopen ,vroeger zat het volgens mij ook vlakbij de Pannekoekstraat in Rotterdam ,nu Hilligersberg geloof ik.Ze maken mooie dingen ,…misschien zaterdag in DenHaag ????Als ik daar toch ben…groetjes

 3. Mooi initiatief, en dat het al zo lang bestaat.
  Ik heb wat schriftjes en kaarten met de afbeelding van de merklap die als logo is gebruikt !!?
  Verder nog niet een winkel tegengekomen.

 4. Dat ziet er leuk uit, al die fotootjes bij elkaar. Ik ben maandagavond bij de TAA verkoop in R’dam geweest. Het is altijd leuk om te kijken en kopen (hoewel volgens mij de afdeling Nijmegen een grotere collectie heeft!!) Trouwens die gesmokte jurkjes, enig, heb ze zelf vroeger ook voor de meisjes gemaakt.

 5. Nog even voor Neeltje, in A’dam zit de TAA nog steeds op het Leidseplein/straat. Ze vierden in okt een jubileum. Het is een erg leuke winkel, de aanloop van toeristen (Japanse)is daar groot. Dat vind ik een leuk idee, Japanse kindjes met Hollandse gesmokte jurkjes.

 6. Vorig jaar stonden ze volgens mij ook op de Kerstmarkt in Bergen met heel mooie spullen. Ik was al eens op hun site ook geweest vanwege het oranjeboompje dat ik in mijn bezit heb en waarvan jij dacht dat het met hen te maken had. Ik vind het zo mooi dat TAA nu nog steeds bestaat en wellicht bloeiende is.

 7. Wat is dit weer een heerlijk log! Ik heb weer veel te lang zitten lezen, o.a. over Betsy Perk, ik woon zo’n 100 meter van de Betsy Perklaan in Valkenburg, dus dit vond ik erg interessant. Ik ben zelden ergens lid van, ben niet zo’n verenigingsmens, maar heb me toch aangemeld als lid van de TAA.

 8. @Neeltje Wilson, grappig om een nieuwe naam te hebben… BBB!:-)
  Leuke anekdote vertel je, maar die badmuts vind ik wel erg prijzig voor 1968. Ik denk dat je voor dat geld heel mooi handwerk had kunnen kopen bij TAA.
  Fijn om te horen dat je mijn blog met zoveel plezier leest.
  @Hilly, in Den Haag is er op Noordeinde 92 een mooie winkel van TAA. Zeker leuk om even te gaan kijken als je tijd hebt.
  @marian’ne m, mooi hè dat ze de merklap als hun symbool hebben gekozen.
  De afdeling Nijmegen is heel actief met hun verkoop en zij hebben altijd zeer actuele mooie handwerken en zij brengen hun leden op de hoogte door middel van zo’n schitterende kaart.
  @Betty, leuk dat jij naar hun verkoop in Rotterdam bent geweest.
  @Corrie, ja, ik weet het nog van dat oranjeboompje!
  @MaRia, woon jij zo dicht bij de Betsy Perklaan in Valkenburg? Dan was ik onlangs vlak bij je in de buurt.
  Ik heb nog een foto van het straatnaambord genomen.
  In deze log te zien:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/10/zuidlimburg.html

 9. Tesselschade Arbeid Adelt geeft ook een DVD uit met wel 30 borduurtechnieken. In novenber 2007 moet hij uitkomen. Je kunt de DVD bestellen op de site van TAA bij actueel.
  Elma

 10. Berthi,(bbb)smile!
  De badmuts,vond ik ook verschrikkelijk duur,de winkel was sjiek zo waren de prijzen!Maar ik ging naar California,vergeet dat niet.En was pas getrouwd,het vreemde was,niemand droeg een badmuts daar,het was niet verplicht,hihihi!En ja,borduren en smocken,ja dat kende ik zelf ook,5 jaar modevakschool.Het heeft alleen vele jaartjes geduurd voor dat ik weer interesse had in het borduren en smocken.En voor een zoon maak je geen smockwerk,toch?Maar het is natuurlijk waar,voor de prijs van de badmuts,had ik een mooie oude merklap kunnen kopen,ja te vaak,komt wijsheid met de jaren!En leren doen we nog elke dag,gelukkig!

 11. @Elma, dat klopt! Ik ben benieuwd of dit een totaal andere dvd wordt dan de dvd die bij het borduurboek(map) zit.

 12. @neeltje wilson, je verhaal wordt alsmaar interessanter! Misschien volgt er nog meer…!?:-)
  Ik ben ontzettend blij dat ik elke dag nieuwe dingen leer. Het verrijkt je leven!

 13. Ook ik houd erg van de TAA-winkel in Den Haag. Nu hangt er zo’n hele leuke Sinterklaasmerklap. Zou hem graag zelf borduren. Jammer dat je geen patroon kan kopen. Is daar niet meer vraag naar?

 14. Ook ik houd erg van de TAA-winkel in Den Haag. Nu hangt er zo’n hele leuke Sinterklaasmerklap. Zou hem graag zelf borduren. Jammer dat je geen patroon kan kopen. Is daar niet meer vraag naar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *