Foto’s 2e SnB-dag in Rotterdam

Zoals beloofd komt vandaag nog een foto-impressie van de tweede SnB-dag in Rotterdam.


Yvon kwam een praatje maken en onderwijl ging het spinnen op de spintol gewoon door. Yvon had onder andere prachtige handgeverfde garens bij zich.

Jean Moss zat in de jury voor de breiwedstrijd en reikte de prijzen uit. Jean Moss is één van de meest toonaangevende brei-ontwerpers van Groot-Brittannië. Haar innovatieve combinaties met complexe patronen, opvallend kleurgebruik en geraffineerde styling zijn de afgelopen jaren zeer invloedrijk geweest. Jean is autodidact en produceert al meer dan 20 jaar haar eigen unieke collecties handbreiwerken. Daarnaast ontwerpt ze voor Rowan Yarns en vele internationale modehuizen zoals Ralph Lauren, Laura Ashley, en Benetton.
Jan ter Heide van het kunstenaarsduo Jan ter Heide en Evelien Verkerk nam de rol als speaker op zich. Debbie Stoller en Kerstin Jönsson zie je op de achtergrond. Kerstin houdt rustig het garen vast zodat Debbie het garen op een bol kan winden.


En… de hoofdprijs ging naar Tijm voor haar ontwerp Raindrops keep falling on my head. Terecht! Het is een schitterend ontwerp.


Nog een prijswinnares.Johanna Freriks breit wanten, mutsen, sjaals, haarbanden en truien volgens het Grolse motief in de oorspronkelijke kleuren: blauw, wit en rood. Het materiaal is machinewasbaar en bestaat uit een menging van wol en synthetisch. Dit patroon is in het verleden ontstaan in de stad Groenlo waar ook het Grolsche bier is ontstaan. Johanna breit zowel voor kinderen als voor volwassenen. Er staat meer te lezen op de website Sociëteit Grolse Wanten.


Breien voor de KiKa beren.Erg mooie garens van de angorageitenfokkerij en pottenbakkerij De Klosse.

Als laatste wil ik afsluiten met een berichtje dat ik in de Viva las. Vanaf eind november zijn in de Benetton-winkels de beker Knitting friends te koop voor 15 euro. Het garen, breipennen en beschrijving voor de brei-nono’s (Een nieuw woord? Bedacht door een Viva medewerker?) zijn in een doorzichtige beker verpakt die veel lijkt op de saladebeker van McDonald’s.

14 gedachten over “Foto’s 2e SnB-dag in Rotterdam

 1. Ha gezellig we gaan gewoon door…..leuk voor tijm ,maar het zag er dan ook echt prachtig uit ,zo mooi gemaakt en zo origineel….die trui vind ik ook zo mooi van haar…groetjes

 2. Leuk om alles zo te zien.
  We krijgen een heel compleet beeld zo van hoe het was !!
  Tijm is een terechte winnaar, een kunstenares !!
  OOO ik had natuurlijk graag met mijn neus op/in de grolse breiwerk stand gestaan !!:-))).
  En tussen al die mooie gekleurde garens .
  Kika, mooi initiatief.
  En dat nieuwe in de sla beker !!!??

 3. Berthi, ik heb genoten van je logs van gisteren en vandaag. Heerlijk, net of ik erbij was.

 4. Bij het verslag van Hilly wist ik al dat ik veel had gemist en nu weet ik dat ik nog veel méér heb gemist, het zij zo. Gelukkig zijn jullie er en ben jij er vandaag Berthi alweer met een mooi verslag en heerlijk veel foto’s. Wat een feestelijk tintje heeft alles, het lijkt wel alsof ik ook allerlei bezige bijtjes hoor zoemen…een logje met geluid. Ik ben net nog even bij Tijm geweest en ja, daar was de winnende muts in close-up te zien, een plaatje. Nu heerlijk nagenieten Berthi.

 5. Schitterend die muts van Tijm, ik zit mee te genieten. Heb natuurlijk spijt dat ik niet geweest ben (en dat terwijl het ongeveer naast de deur is) Maar de verhalen en foto’s vergoeden veel. Snel nog even bij Hilly kijken.

 6. Het is net of loop ik er ook even langs.
  Prachtig, bedankt voor je verhaal en de mooie foto’s en Tijm gefeliciteerd.

 7. Tijm@ wat een mooie muts en een erg goed idee, hier mag je trots op zijn.
  Op je site heb ik de muts beter kunnen bekijken.
  Niet in Rotterdam geweest en toch zo mee kunnen genieten.
  Elma

 8. Weer een mooi verslag evenals gisteren en mooie foto,s .
  Ik vind de locatie ook zo goed , lichte ruimte , waar alles goed uitkomt en waar je fijn kunt werken .
  Wel ver weg natuurlijk voor hen die uit het noorden of zuiden moeten komen .
  Gelukkig dat we hier ook een goede indruk krijgen hoe het was en fijn dat breien en haken steeds meer terug komen .

 9. Tijm van harte gefeliciteerd met je prijs .
  Wat een leuk model met de super druppels !
  Heel origineel !!!!!!!

 10. Wat een mooi verslag, wat een prachtige foto’s!Heerlijk om al die plaatjes nog een voorbij te zien komen…het was idd een geweldige dag..

 11. @yvonnep, jammer dat ik je maar zo kort heb gesproken. Later op de dag heb ik je nergens meer gezien. Had je je verstopt?:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *