Herinnert u zich deze nog?

Alles staat ingepakt voor de SnB-dag in Rotterdam. Ik ga vroeg op pad zodat ik voldoende tijd heb om de tafels mooi in te richten. Nu maar hopen dat er geen files of wegomleidingen zijn. We vertrouwen op de Garmin. Misschien zie ik je straks in de Van Nelle Ontwerpfabriek. Voor de thuisblijvers heeft Maaike iets bedacht! Kijk goed naar de foto… herken je het?

29 gedachten over “Herinnert u zich deze nog?

 1. JA,
  (baby)bedsok,
  washand(kruikenzak),
  inktlap !!!!!:-))).
  (kan de maten niet goed inschatten)
  Heel veel plezier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Mijn eerste gedachte lekkere slaapsokken .
  Iedereen opweg naar Rotterdam , een heel fijne en nuttige dag gewenst !
  De thuisblijvers blijven wachten op verhalen en misschien leuke breipatronen en heel misschien een idee over een nieuwe start van ons dierbare handwerkblad uit vroegere tijden , Ariadne !!!!!!!!!!!

 3. veel plezier iedereen die naar Rotterdam gaat; had ook wel gewild maar er staan andere (ook leuke) dingen op mijn agenda !!
  En de drie breiwerken ? Geen idee !!

 4. Een fijne dag !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  We horen wel hoe het geweest is.

 5. euh, rare associatie misschien, maar zijn het chinese slofjes (voor de vreselijk ingebonden chinese meisjesvoetjes van vroeger)? en nu hopelijk voor andere dingen te gebruiken?
  veel plezier en groeten aan iedereen die ik ken!

 6. volgens mij is die ene met streepjes een ouderwetse ijsmuts.
  fijne dag gewenst Berthie
  Groetjes Giny

 7. Volgens mij zijn het slofjes.
  De linkse kan ook nog wel een klein tasje zijn,
  met daarin een gebreide zakdoek.
  Mariannem@ Potaanvatter wat een schitterend woord,
  waarschijnlijk noemen wij dat een pannenlap.
  Elma

 8. Elma, hihi, ik vind die ouderwetse woordjes zo grappig !! Ja, je hebt het goed :-)).
  Baveltje is een slab.
  In mijn oude breiboekjes staan er verschillende !!!
  De hele ochtend hoor ik het woord camisooltje(?) door mijn hoofd, hoe ik dat nu weer schrijf.
  Ik dacht een soort hemdje.

 9. Een heel fijne dag gewenst! Ik ga niet puzzelen, want ik heb dit nog nooit eerder gezien. Ik ga met bertie mee want ik vind vooral die blauwe en paarse op chinese slofjes lijken.

 10. Gokjes:
  bordeaux rode = theepotooraanpakker
  blauw = pannenlapjes
  bruine = pannenafgietvasthouder
  Nou ja…. dit is het eerste wat me te binnen schiet bij de plaatjes.
  Veel plezier in rotterdam allemaal!

 11. misschien een ijsmuts, sokjes en pannelappen.
  Veel plezier.
  Groeten Elza.

 12. Veel plezier, Berthi, e.a. in R’dam. Ja, het zullen wel een soort pannenlappen zijn. Voor de liefhebber: er staat een update van mijn hartenlap op mijn log! By, by!

 13. Berthi, je had een mooie stand. Ik heb een poosje om je heen staan drentelen maar je bleef maar in gesprek dus ben ik maar verder gelopen.
  Ik herkende je tafel aan het jurkje met de blauw met witte stippen.
  Had je even mijn complimenten voor je weblog willen geven, dus dat doe ik nu maar via dit mailtje.
  Altijd up to date en altijd interessant, dank je wel.

 14. Ja Berthi, ik ben ook benieuwd hoe het was vandaag. Vertel je het ons morgen?
  Nu de oplossing: het zijn alledrie slofjes alhoewel ik me bij potaanvatter ook wel wat bij voor kon stellen, heerlijk ouderwets woord, Marian’ne.
  Als kind had ik deze slofjes al, de beppe waarna ik vernoemd ben, had ze gebreid. Daarna droeg ik ze jaren niet meer tot ik kennis maakte met mijn ega’s familie. Binnen korte tijd had ik mijn eerste paar slofjes te pakken, een soort welkom in de familie, je hoort er bij cadeautje. Ze zijn gebreid door de beppe van mijn ega.
  De beppe van mijn ega breit al jaren 6 dagen in de week met veel plezier, de ene dag waarop ze niet breit, puzzelt ze. Sinds 2001 vormt ze samen met een paar andere oudere vrouwen een breiclub die heel wat breit voor verkoop waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.
  Inmiddels is ze 78 maar breien is nog echt een drive in haar leven, ze vindt het heerlijk en nu, in de aanloop voor sinterklaas, breit ze extra omdat ze veel aanvragen binnen krijgt voor handgebreide sokken, deze zijn erg populair als cadeautje.
  Zoals aan het paar slofje aan de rechteronderkant te zien is, is beppe ook zuinig en maakt ze alle restjes op in kleinere werkstukken waarbij onze kinderen ook kennis kunnen maken met haar breiwerk. Zo heeft ze voor de baby borns van dochter Famke verscheidene leukje jurkjes gebreid maar ook minisokjes voor de baby born, kwam ze in pasen met knikkerzakjes aan en vorige week met maar liefst vier paar sokken voor zoon Gerben die het allerliefst gebreide sokken draagt in zijn laarzen bij het buiten spelen al gaan de sokken eenmaal weer binnen niet snel weer uit.
  Op haar leeftijd nog zo’n inspiratie voor het breiwerk vind ik te prijzen, vandaar dat ik eens meer mensen haar breiwerk wilde laten zien!

 15. Maaike, wat een leuk verhaal.
  En ja dat willen we allemaal graag, nog zo aktief en creatief zijn op die leeftijd.
  Nu zit ik nog wel even te kijken hoor hoe die sokjes dan zitten. De bovenste zijn duidelijk !!? En die grijze zijn er zeker 2.
  Leuk om dit zo te zien !!;-)).

 16. Maaike@ Heerlijk zo’n breiende beppe. Wat een zegen dat je op 78 jarige leeftijd nog zo je dagen kunt vullen.
  Wat zijn wij allemaal benieuwd hoe het in Rotterdam was.
  Elma

 17. Gerrie : ik dacht vandaag in Rotterdam :”als al deze vrouwen nou eens een handtekening zetten….want er waren er genoeg ,was erg leuk…heb heerlijk zitten breien en ben bij berthi wezen kletsen ,zag Marijgje nog met d’r mooie sjaal en de andere friezen…volgens mij ook Annita richting workshop,,……

 18. Zo te lezen hebben de thuisblijvers zich prima vermaakt. Raden is altijd leuk en nog leuker is het om de reacties te lezen.
  Maaike, leuk verhaal over de slofjes en een mooie familietraditie om slofjes als een welkomscadeautje te geven.
  @Arga, dank je wel voor je compliment. Had me maar gewoon aangesproken!!
  @Betty, ik kom naar je toegerend voor de hartenlap!!!
  Zometeen komen de eerste foto’s van de SnB-dag op mijn weblog. Even geduld…

 19. Marijna en Hilly, ik vond het ontzettend leuk om jullie en alle anderen ontmoet te hebben vandaag. Het is net of je de bloggers al jaren kent.

 20. Fluiterdefluiuuuut
  Ik zit (héél geduldig) te wachten op het stoepje !!!;-)).
  (heb al kunnen ‘mee’ genieten bij Hilly !!!)
  En de Friezen hebben zó lang moeten reizen vandaag !!!!

 21. @marian’ne m,… je geduld wordt danig op de proef gesteld. Nu heb je tenminste wel iets om over te dromen!:-))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *