Harten van Marian’ne en Elma

Wat kan Marian’ne de spanning opvoeren. Was ze de laatste dagen bezig met ‘klaag’ berichtjes (zijn haar eigen woorden) te plaatsen over haar hartenontwerp en vervolgens vind ik op de deurmat een envelop die gericht is aan de ‘harten’ dame! Bekend handschrift…? Zo’n dikke envelop zal toch niet van Marian’ne zijn? En jawel hoor, Marian’ne heeft me op een ongelooflijk mooie manier verrast. Stuurt ze plotsklaps deze prachtige blauwe harten-polswarmers naar me!
Marian’ne, dank je wel voor deze geweldige verrassing! Ik heb de polswarmers direct gepast en ze zijn precies op maat en o zo heerlijk warm. Ik zou ze het liefste meteen gaan dragen deze winter, maar dat doe ik natuurlijk niet, ook al zeg jij dat het wel kan… tenminste als ik geen ketting om mijn fiets ga leggen! Nee, ze krijgen een heel goed plaatsje op de expositie in de Witte Dame.

Dan heb ik voor vandaag nog meer harten en wel die van Elma. Allereerst een geklost hart. Kantsoort is tule en het is een eigen ontwerp van Elma.

Het tweede eigen ontwerp van Elma heeft ze toegepast op een gastendoekje van badstof met een ingeweven aidarand. Ze paste de techniek Myreska toe.

24 gedachten over “Harten van Marian’ne en Elma

 1. @Marian’ne m, zoals je leest vind ik je polswarmers SUPER en ook nog eens blauw!! Hoe wist je toch dat dit mijn lievelingskleur is??:-))))))
  Eline wilde de polswarmers wel even showen zodat ik een foto kon maken!
  @Elma, geweldig dat we nu een geklost hart kunnen toevoegen aan de expositie. Het is een beeldig hart geworden!!
  En dan nog het gastendoekje van je. Een heel bijzondere techniek heb je hier toegepast. Ik maak voor het eerst kennis met Myreska. Kan jij iets meer vertellen over deze techniek?

 2. O ja, ik zal Matthijs vragen of deze harten vandaag in de fotogalerie geplaatst kunnen worden zodat je een grote duidelijke afbeelding kunt zien.

 3. ooooooooh, wat leuke post !!! toen ik het deze week las, had ik wel een vermoeden ivm de kleur blauw ………. leuk hoor !!
  En Elma, jouw harten zijn ook super !!! Ik heb al gegoogled op “Myreska”, maar kom net verder dan een paar afbeeldingen, ben benieuwd naar deze techniek !!

 4. Prachtig , prachtig . . .
  Vele malen prachtig , wat een mooie harten .
  Harten vol van liefde
  Harten mooi gemaakt .
  Hopend dat er strakjes elke virtine vol van raakt .

 5. Ha,ha,ha, die Marian,ne! Je hebt de boel mooi in spanning gehouden en wat is de verrassing compleet, heel erg leuk gedaan. De polsjes zelf heb ik op je eigen log al geprezen en Berthi ze zijn bij jou helemaal op de goede plek.
  Elma wat een prachtige dingen heb je gemaakt. Een eigen ontwerp nog wel voor het gekloste hart. Oh ik denk daarbij meteen aan het kantkussen dat ik heb gekocht, het staat maar te wachten en dat blijft ook nog even zo. Ik vind het zó knap gemaakt en dan die drie schattige harten in een techniek waarvan ik nog nooit heb gehoord, maar wel heel mooi vind.
  Het wordt al heel wat Berthi zo bij elkaar, maar we gaan gewoon verder en het gaat een geweldige leuke expositie worden.

 6. Ik had Marianne haar mooie polswarmers al op haar web-log gezien. Prachtig gemaakt ! Het gekloste hart ziet er ook schitterend uit en het gastendoekje is wel heel bijzonder.

 7. Marian’ne wat geweldig, Berthi dat is nog eens leuk deze polswarmers toe gestuurd krijgen voor het harten project. Knap hoor Marian’ne om op het idee te komen hier voor. Ik had het hart al in het boek gezien, maar niet op zo’n idee komen hoor geweldig vind ik dit van jou. En je schreef bij jou en liet het boek zien. En toen dacht ik dat is waar ook die heb ik gezien. PRACHTIG !!!!!!!!!!
  En wat lief om ze voor Berthi te maken in haar lievelings kleur.
  Wat zijn handwerk mensen toch lief en gezellig voor elkaar.
  Elkaar af en toe kadootjes geven wat voor elkaar over hebben.
  Ik vind dit SUPER!!!!!!!!!!!

 8. MYRESKA-borduurwerk
  Het is een van oorsprong een Russische techniek. Gebruikt voor huishoudtextiel, gemaakt in de huisindustrie. Geborduurd op zwaar linnen stoffen om een stevige ( kook ) wasbeurt te ondergaan. Geborduurd met linnen het zg. Elsasser garen van DMC
  Dat betekend dat de steken zeer solide met het weefsel zijn verbonden.
  Deze techniek werd al genoemd in 1908. door
  Th. de Dillmont in WEIBLICHEN HANDARBEITEN
  In 1983 opnieuw uitgegeven.
  DURCHBRUCH verlag fur die Frau-Leipzig.
  RICO design MYRESCHKA no. 59
  Zweigart nr. 3256/918 en 3322/603
  Coats – Anchor heeft een foldertje voor een naaldenboekje met de techniek. So geht’s MYRECHKA
  ANNA plezier met handw. nr.9 september 2002 daar staat een curcus in (bord./deel 87)
  HANDWERK ZONDER GRENZEN 5/2002 daar kun je alle informatie vinden, zelfs een patroon van een hart. Een duidelijke detailfoto staat op de binnenkant van de omslag.
  Als ik werk op aidastof worden de patronen aangepast aan de breedte van de aidarand. Elk merk gastendoekje of handdoek heeft weer een ander aantal draden waar je op werkt, ook op het losse band werken wij.
  Wordt ook gebruikt als tussenzetsen tussen twee technieken in de pronkrol.
  Werken wij op b.v. Jobelan 11 dr. wordt het veel fijner. Vaak kleur op kleur, ook wel met kleur. De patronen die je gebruikt voor Marker stopwerk, kun je ook voor Myrechka gebruiken. Een dame uit den Haag die elk jaar haar vakantie in het noorden doorbrengt komt hier elke jaar weer een techniek leren. Zij heeft een brede rand met het zelfde patroon in deze technieken gemaakt voor haar pronkrol (Souvenier de ma jeunesse)
  Dit gele gastendoekje is geborduurd met Venus perlé nr.5 in dezelfde kleur als de badstof. Is de stof fijner nemen wij 8 of 12
  Hopende dat jullie wat aan deze informatie hebben.
  Je hebt vaak meer in de kast dan je zelf weet.
  Elma

 9. geweldig alle nieuwe harten, leuk om zoveel verschillende technieken en uitvoeringen te zien. Je hebt al een flinke tentoonstelling bij elkaar geloof ik 😉

 10. Wat een enorme veelzijdigheid is er weer!
  En het een bijna nog mooier dan het ander.
  Geweldig, die ouderwets damesachtige ajour polswarmers en dat gastendoekje met die prachtige borduurtechniek. Ben ik toch handwerkjuf, maar deze kende ik nog niet. Zo zie je, nooit te oud om bij te leren 😉
  Kantklossen heb ik ook ooit eens gedaan. Het kussen wordt binnenkort mee verhuisd. Of ik er nog eens aan toekom… Het niveau van een eigen ontwerp heb ik (nog) nooit bereikt! Heel mooi en ook nog uniek.

 11. Kijk dat is pas een hart, zo’n mooi gekantkloste van Elma, prachtig !!!!;-))). En ook nog een eigen ontwerp, goed hoor.
  Van de ander mooie techniek heb ik ook nooit gehoord. Heel intensief lijkt mij, alle bundeltjes omwikkelen.
  Bedankt voor de informatie. Ik heb nog zo’n handdoekje liggen dus kan het gaan uitproberen, leuk.

 12. Haha wat leuk Marianne om ze hier terug te zien op een hele goeie plek!!En Elma heeft ook mooie harten gemaakt zeg ,hartstikke leuk weer allemaal………

 13. Prachtige Harten.
  Het handdoekje had ik al bewonderd,maar het gekloste hart is weer een pronkstukje.Prachtig!!

 14. Wat een mooie harten en wat een keur aan verschillende harten kun je in je galerie bewonderen. Mooi dat iedereen weer met iets anders komt. Ook ik ben inmiddels begonnen, maar het duurt nog even voor het klaar is.

 15. Wat een mooie werkstukken komen er maar zo weer voorbij op deze een beetje trieste zaterdag! Heerlijk om te zien.
  Die My…dingestechniek kende ik ook niet , heb er inmiddels iets van gehoord via de leverancier van mijn hardangermateriaal poe poe wat een klus zeg , lastig hoor om elke keer zelf het wiel te moeten uitvinden , ik heb via verschillende lijntjes aanbiedingen gehad om les te komen nemen , maar toch wel erg ver uit de buurt allemaal.
  Berthi bedankt voor deze super leuke log!
  En nu ga ik mijn zeezieke hoofd even wat rust gunnen , we eten toch pas om 7 uur , of misschien ook wel later.
  Fijn weekend voor allemaal
  Marlies

 16. @Marian’ne, leuk je polswarmers!
  @Elma, wat knap dat kantkloshart!! en dan dat gastendoekje! Doe ik je neit na zeg!!!

 17. Wat een mooie uitbreiding van de hartengalerie, de polswarmertjes van Marian’ne zijn zoooooo lief met die hartjes! En precies mijn kleurtje blauw, jammer dat mijn topje voor de zomer is, anders was het een mooi “setje”! Elma’s ontwerpen zijn ook reuze knap bedacht en perfect uitgevoerd! Berthi, je moet toch bijna gaan gloeien van trots bij deze prachtige bijdragen tot nog toe. Als ze maar plaats genoeg hebben daar in Eindhoven voor al dat moois!

 18. Je hartengalerij groeit en groeit en wat een schitterende dingen komen er binnen.Leuk die polswarmers van mm en elma wat knap deze techniek en kantklossen dat vindt ik ook zo knap.

 19. Zwanen met de koppen naar elkaar toe snavels tegen elkaar en allebei precies van opzij zodat de ene het spiegelbeeld van de ander is, lichaam, hals en kop/snavel vormen dan een perfekt hart, het mooiste hart dat je in de natuur kunt tegenkomen. Margriet A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *