Heel veel harten!

Dorothee heeft haar harten gemaakt naar een patroon van DMC (Red ABC).

Marie-Antoinette: ‘Mijn hartje is klaar. Ik vind het witte hartje op zwarte stof het mooiste. Het is een eigen ontwerpje en daar ben ik best een beetje trots op. Ik heb datzelfde ontwerpje ook op mijn laatste mailart gebruikt, een soort proefmodel maar op zwart lijkt het toch het meest op kantwerk.’ Marie-Antoinette heeft voor ons ook de technische gegevens, zoals zij het zelf noemt: ‘Zwarte en roomwitte aïdastof, 7 kruisjes per cm. Witte en zwarte Madeira zijde voor de kruisjes, één draad witte en zwarte YLI zijde voor de stiksteekjes, één draad 4 mm. zijden lint voor de strik. Witte spelden? Lang geleden gekregen en de parelmoerachtig zwarte spelden komen van Action.’

Nog niet zo lang geleden meldde MarPie (Marga) zich aan om met haar quiltbee groepje mee te doen aan het hartenproject. Zij zijn met een prachtig Droomdekentje bezig. Het dekentje is nog niet helemaal af, maar voordat het opgestuurd wordt om een kind blij te maken, zal het eerst te zien zijn op de expositie in de bibliotheek in Eindhoven. Een goede manier om de bezoekers kennis te laten maken met een Droomdekentje.

25 gedachten over “Heel veel harten!

 1. Wat een mooie harten allemaal!! De fotogalerie begint echt te groeien. De harten van Dorothee en Marie-Antoinette staan inmiddels ook in de fotogalerie te pronken. Je kunt op de thumb (fotogalerie) klikken zodat je een grote afbeelding krijgt.
  Dorothee heeft twee kleine lieve hartjes gemaakt, Marie-Antoinette maakte een pinkeep naar eigen ontwerp! Petje af!! Het witte hartje op de zwarte stof geeft een bijzonder effect. Zoals je zelf al zegt lijkt het op kantwerk, heel teer en kwetsbaar!
  Het Droomdekentje van Marga (MarPie) maakt zij met haar quiltbee groepje en ik ben erg blij dat er volgend jaar op de expositie dit Droomdekentje te zien zal zijn. Het is erg belangrijk dat aan de Droomdekentjes bekendheid gegeven wordt.

 2. Dit zijn dromen naar mijn hart !
  Wat prachtig !
  Berthi , dit harten plan is nu al een groot succes en wat er allemaal nog staat te gebeuren met de expositie .
  Iedere keer als je hier weer wat harten laat zien , is het voor mij een stimulans om er ook een beetje de vaart in te zetten . Ideeen genoeg , maar vaak nog niet de rust er voor .
  De twee kleine hartjes zijn erg lief .
  Geheel verschillend van elkaar en mooi van kleur .
  Het tweezijdige hart van Marie-Antoinette had ik al bij haar bewonderd .
  Leuk idee zo in twee kleuren en het ontwerp is erg mooi !
  De afwerking doet ook heel wat .
  Heel goed dat de droomdekentjes zo aandacht krijgen .
  En ik vind hartjes op een droomdekentje ook erg passend .
  Ik ga een wandeling maken door de hartengalerie !

 3. Harten, verrassend om steeds weer nieuwe te zien.
  Berthi aan de rij deelnemers kun je er weer 3 toevoegen. Bea, Harma en Thea. Wij proberen er zoveel mogelijk technieken in te verwerken.
  Mijn hartenlapje is ook klaar.Krijg het nog niet mooi op de foto, nog even oefenen. Behalve handwerken moeten we ook nog foto’s kunnen maken.
  Elma

 4. Berthi wat wordt er veel moois gemaakt en wat zal dat een veel zijdige en afwisselende expositie worden. Ook voor ons straks een complete verrassing, ook al zien we op jouw log steeds de vorderingen.

 5. erg mooi weer allemaal en die droomdekentjes vind ik zo’n superproject,dat ik er iedere keer weer door ontroerd raak…

 6. Wat leuk, al die harten. helaas is Eindhoven voor mij te ver weg. Fijn dat ik zo toch een beetje kan meegenieten.

 7. Dorothee, wat een lieve hartjes en mooie schaartjes !!!
  Marie-Antoinette, al bewonderd op je web.
  Waar je zoveel leuke tips en ideen voor ons hebt staan !!!
  MargaP, heel mooi en waardevol project en mooie harten in verwerkt !!!

 8. Alweer een paar prchtige harten erbij.
  Nog een fijne dag allemaal, het ziet er hier buiten zo mooi uit.
  Groeten ELza.

 9. Ik wil nog even melden dat er op de Droomdekentjesnaaidag -bijna 2 weken geleden – 64 jazeker VIERENZESTIG!!!!! Droomdekentjes klaargekomen zijn!!! Is het niet een geweldig resultaat???
  Marlies

 10. @Elma, geweldig dat we weer dames mogen begroeten voor het hartenproject. Welkom Bea, Harma en Thea! Ik ga jullie namen toevoegen bij de deelnemers.
  @marian’ne m, goed dat je bijna besmet bent met het hartenvirus!:-)))
  @marlies, 64 Droomdekentjes… een super resultaat, maar er zijn altijd nog heel veel mensen die niet van het bestaan van de Droomdekentjes weten en daarom is het goed dat dit hartendekentje daar verandering in gaat brengen.

 11. Zeker moet het Droomdekenprojekt onder ieders aandacht gebracht blijven worden!!! Ik vind het klasse dat vrouwen uit alle delen van Nederland een dag naar Nunspeet reizen om daar samen te werken voor dit goede doel! Het getoonde hartjesquiltje is heel lief en zal vast een kind superblij maken!
  Als straks de zon in de kamer komt zal ik ook weer -tig regenboogjes hebben van het kristal , op het plafond tegen de muren en zo , een teken van de regenboogboom-stichting die al die Droomdekens uitgeeft aan de Droomkinders!
  Hoort zegt het voort!
  Marlies

 12. Ik zit ook bij Bep (elma)op handwerkles hard bezig met de pronkrol samen met Truus, en hebben besloten om ook mee tedoen aan het harten project. Je hebt een prachtige site.
  Groetjes Jannie

 13. JannieD Wat fijn dat het gelukt is om niet alleen Berthi web-log te lezen, maar ook een reactie te plaatsen. Ik noem je JannieD omdat er ook al een andere Jannie is.
  Elma

 14. Hoi Berthi, ik heb via Quiltvirus vernomen dat je iets organiseert met harten en droomdekentjes? Zou ju even contact met mij willen opnemen om te kijken of we wat voor elkaar kunnen dorn?

 15. Ik werd ook helemaal gek gemaakt door Beb (Elma)
  Vandaar heb ik mij er ook maar aangewaagd

 16. Ohhh wat een mooie harten zijn er weer gemaakt. Zowel de geborduurde als de gequilte zijn mooi. Bravo voor allen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *