Harten van Jeanny II

Vandaag is Jeanny aan het woord om te vertellen over haar hartenontwerpen. Inmiddels heeft ze verschillende ontwerpjes klaar. In deze log is haar eerste hartenlap te zien. ‘Dit mandje heb ik gemaakt naar aanleiding van het patroon van een lavendelmandje dat Marie-Antoinette publiceerde op haar weblog. Zelf vind ik het oorspronkelijke lavendelmandje aantrekkelijker van kleur; daarom heb ik het lavendelmandje ook gemaakt en staan ze bij mij thuis met zijn tweeën naast elkaar. Het was heel plezierig om het te maken.’

‘Het patroon van de pinkeep is uit het boek van Marjorie Massey “Petits Points & Toile de Lin”. Ik heb een restje 12,5 draads linnen gebruikt en met handgeverfde Gloriana zijde met één draadje over één draadje geborduurd. Rondom het motief heb ik draden van het linnen vervangen door een draadje borduurgaren. Zo is de ruit ontstaan. Het stofje van de achterkant heb ik kortgeleden op de Handwerkbeurs gekocht. Normaal kijk ik helemaal niet naar stofjes, maar de laatste tijd heb ik er meer interesse in, omdat ik me steeds meer thuis ga voelen in het in elkaar zetten van gemaakte kleine “prulletjes”.’ Let op het strikje dat ook een hartje vormt!

‘De hartenmandala is ontstaan tijdens gezellige handwerkochtenden (éénmaal per maand) met twee vriendinnen. Onze namen en het jaar 2007 heb ik in de openingen geborduurd. Ik heb hier van te voren geen ontwerp van gemaakt, het is spontaan ontstaan …’

13 gedachten over “Harten van Jeanny II

 1. Afgelopen zaterdag heb ik deze schitterende hartenontwerpen mogen bewonderen. Het is allemaal klassewerk zoals we van Jeanny gewend zijn, maar ik ben vooral gecharmeerd van de hartenmandala. Het is je eerste ontwerp en meteen een schot in de roos!!

 2. Het ziet er mooi uit, Jeanne, erg leuk dat mandje ook!! (Berthi, al bekomen van je feestje, alsnog gefeliciteerd van mij!!)

 3. Wat een prachtige harten !
  En dat lieve mandje , daar ben ik ook helemaal weg van !
  De mandala die zomaar ontstaan is heel bijzonder en in fijne kleuren .
  Pinkeep geheel anders en ook zo mooi .
  Wat een verscheidenheid aan harten zullen er straks bij elkaar zijn .
  Jeanny je werkt zo mooi en fijntjes , ik zet een grote pluim op je hoed !
  Ik deel graag pluimen uit . . .

 4. Jeanny wat LEUK, stuk voor stuk !!!
  Ik ben ook weg van het mandje, zeker niet saai ;-).
  Mooie pin keep met bijpassend stofje.
  Zit dat lintje er los omheen !?
  Heel apart werken hé aan een mandela !!

 5. Jeanny wat een heerlijke hartelijke log dank Berthi voor het plaatsen

 6. Jeanny@ Dat is vandaag weer genieten.
  De lavendel uit mijn tuin staat te drogen.
  Dit schitterend doosje ga ik maken. Wat kun je veel met harten. Ook zoveel mogelijk verschillende technieken. Wij dragen de Witte DAME een warm toe.
  Elma

 7. Het ging even fout.
  Wij dragen de WITTE DAME een warm hart toe.
  Elma

 8. Wat een geweldig log weer vandaag met al die mooie werkstukken van Jeanny! Voor mij springen de werkstukken met de vogels en de hartenmandala er uit , helemaal super mooi!!!
  Oh en ik zat weer te kijken naar haar eerdere hartenlap….ik ga verhuizen!
  Marlies

 9. Altijd kijk ik met veel plezier rond op je blog! Heel leuk en het prachtigste nu vond ik die mandala! Heel geslaagd, heel mooi hoor, ben stiekem jaloers…
  groetjes Marleen

 10. @marleen, fijn om te horen dat je met plezier langs komt en dan ook nog een reactie plaatst. De mandala vind ik ook super. Zowel de uitvoering als de kleurkeuze. Knap gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *