Activiteitendag in Nijkerk

Twee keer per jaar ben ik in Nijkerk. In het voorjaar voor de jaarvergadering en de lezing van Merkwaardig en in het najaar voor de activiteitendag. Tijdens deze dagen is het opvallend dat de weergoden ons zeer gunstig gezind zijn. We worden altijd verwend met een stralende zon. Gisteren was de dag die in het teken stond van de activiteiten. Er was voldoende keus aan workshops en lezingen, waar je je vantevoren voor in kon schrijven. Daarnaast had je de gelegenheid om je patronen-, boeken- en borduurvoorraad aan te vullen én… om ‘merkwaardige’ mensen te ontmoeten, maar ook Harten-mensen! Wie liep ik tegen het lijf? Annie, Betty, Dorothee, Ingrid, Jeanny, Juul, Lilian, Majo en Marie-Antoinette, allemaal Harten-dames. Prachtige harten kreeg ik onder ogen waar je de komende week meer over kunt lezen en de schitterende Sylvia’s Bridal Sampler van Ingrid kwam uit de auto tevoorschijn.

Ik had me voor deze dag ingeschreven voor de lezing Het verhaal achter haar merklap van Trees van Praag. In deze log en deze log en deze log en ook deze log zag je al werk van Trees. Verhalende lappen zijn het. Elke merklap vertelt een verhaal met leuke grapjes zoals Trees zegt. Een voorbeeld: Haar zoon kreeg de opdracht om een pak halfvolle melk te kopen bij de Spar. Hij kwam thuis met twee pakken. Hoezo twee pakken? Heel simpel, één pak was maar halfvol, dus kocht hij twee pakken! Met dit soort anekdotes zijn haar lappen vol geborduurd.

Op de foto zie je tekst van Betje Wolff dat Trees borduurde op één van haar vele lappen.

Ik brei de Beemster aan elkander

(Indien ik niet te naaien heb)

Nu voor den een dan voor den ander

Wijl ‘k in dat werk genoegen schep.

Ik kan ‘er vaardig onder lezen,

terwijl mijn vingers luchtig gaan.

‘k Heb des geen tijdverzuim te vreezen

En onderwijlen iets gedaan.

1738 Betje Wolff 1804


Als afsluiting van haar lezing kreeg iedereen een kopietje van een klein merklapje dat Trees speciaal voor deze dag borduurde. Eén merkwaardiglid had het geluk om een kopietje met een gat erin te ontvangen, zij kreeg na afloop het orgineel geborduurde merklapje.

Kunst & Vliegwerk is een trouwe gast tijdens deze dagen, zo ook gisteren. Ik zag een erg mooi hartenlapje dat onderdeel is van Coeurs & Couronnes D’Hier Nine Patch. Het ontwerp is van Lonneke Trietsch (Kunst & Vliegwerk).

23 gedachten over “Activiteitendag in Nijkerk

 1. Voor mij was het ’t eerste activiteitendagje, en er zullen er vast meer volgen ;o)
  Leuk om nu gezichten en stemmen bij bloggers te weten,…helaas ben ik er toch nog een paar misgelopen :o(
  Maar wie weet, een volgende keer,…. :o)
  Fijne dag Berthi!

 2. Dat is vandaag weer genieten, al die verhalen over je leuke merkwaardigdag.
  Ook de eerste foto met het kralenborduurwerk is prachtig, een erg leuke techniek.
  Op deze manier maken ze de oude patronen van de beursjes hier ook, zal ze op de foto zetten om jullie te laten zien.
  Elma

 3. Dat lijkt me een heel interessante dag te zijn geweest. Mooi verslag Berthi .

 4. Mooie log weer vandaag! Dat borduren met kraaltjes , oei lijkt me niet simpel! En het onderste hartenlapje , prachtig vind ik die!
  Zonnige dag gewenst allemaal
  Marlies

 5. leuk je verslag van Nijkerk. Lijkt me erg gezellig, die bijeenkomsten. Leuk dat je al wat hartenwerk in het echt hebt gezien

 6. Dat klinkt als een heerlijke dag,
  met veel interessante workshops !!!
  Leuk de harten dames te ontmoeten ;-)).
  Wat leuk om te horen dat Trees er was en dat het goed met haar gaat !! Járen geleden een artikel van haar gelezen in HzG, met zo’n mooie verhalende lap erbij. En in de nieuwsbrief van Merkwaardig met de knottedoek. Ook is zij zelfs een keer bij Man bijt Hond geweest, daar heb ik nog een video van. Ze was zo lief om mij merklapjes te sturen voor mijn poppenhuis.
  Lief al die lapjes !!

 7. wat een leuke dag !!!! Ik geloof dat ik ook maar lid word …………… ben sinds het ABC gebeuren helemaal weer aan het borduren geslagen ..

 8. Berthi, je logje van vandaag begint al met een prachtige foto, wat mooi die kraaltjes zo mooi dicht op elkaar geborduurd en als er nog meer van dat moois aan de orde is gekomen heb je wel een heerlijke dag gehad. Ik ben nog nooit naar zo’n dag geweest maar het lijkt me héél erg leuk!
  Trees maakt werkelijk prachtige dingen en zo leuk dat er humor in geborduurd is!

 9. Heerlijk om te lezen dat zo’n dag ontzettend leuk is! Ik ben daar altijd te verlegen voor hoor.
  Trees’knottedoeken en merklappen vind ik allebei een eigen stijl hebben, je kijkt je ogen er bij uit! Marcella heeft ook eens een logje aan haar gewijd herinner ik me, ook met zo’n heerlijk verhaal.

 10. @marcella, Trees vertelde me gisteren dat ze geen bezwaar had als haar naam erbij kwam te staan, vandaar…

 11. Ook ik was in Nijkerk.
  Het was inderdaad heel gezellig en veel leuke en aardige dames ontmoet.En Berthie wat een leuke foto’s. Ik hrb de workshop Schwalmer van Jeanny Grobben bezocht heel leerzaam en natuurlijk ontzettend gezellig.Annemieke

 12. Het was een ‘kei’ goeie dag, zaterdag en zoveel te zien Ik heb de workshop ‘biscornu’ gedaan o.l.v. Liliane en veel mensen gesproken. Naast Berthi kende ik niemand echt persoonlijk, maar je raakt met veel vrouwen snel in gesprek, tenslotte hebben wij allemaal een grote hobby: borduren!!

 13. Het was zeker gezellig om zoveel bekenden te zien en nieuwe gezichten. Leuk dat ik nu een gezicht kaan plaatsen bij verschillende blogs. En om zoveel Harten-dames te ontmoeten was een erg leuke verrassing.

 14. Berthi wat heb jij genoten vandaag. en je was zo dicht bij mij! En wat leuk om harten dames te ontmoeten. Het lijk me een gezellig cluppie “Merkwaardig”. Ook erg interessant lijk me. Wat een schattig klein merklepje is het. en daar boven? Is dat borduren met kraaltjes? Ziet er erg leuk uit.

 15. HARTELIJK GEFELICITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nog vele jaren in gezondheid en geluk met degene die je lief zijn.
  En nog vele creatieve belevenissen die je kan delen met ons allemaal ;;-)))))))))

 16. @marian’ne m, dankjewel!!! Jij onthoudt echt alles!! Knap van je!!
  Ik ga mijn best doen om nog meer te onthouden!:-)

 17. Zie je de overeenkomst tussen het lapje van Trees op Marcella’s log en jouw log? Leuk dat er weer een eigentijdse versie ontstaat, zo’n lapje gaat een heel eigen leven leiden!
  Berthi, gefeliciteerd! Dit jaar geen x servetten borduren he.

 18. Berthi Gefeliciteerd,laat ons nog lang van je weblog genieten.Het bovenste plaatje van de kraaltjes deed mij denken aan het tasje uit de ariadne april 1971.Die heb ik op een les van Elma, op dezelfde wijze als hier boven,gemaakt met kraaltjes.Het lijkt moeilijk maar is het niet.zo kun je iedre kruissteek patroon bewerken met kraaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *