Mama vindt breien keitof


Wat kan er in twee jaar veel veranderen. Kijk hier en vergelijk!

In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd op breigebied. Veel SnB-groepen zijn er ontstaan, cursussen worden in het land gegeven, onder andere door Els Takens en Hadewych van der Werf. Workshops ontbreken niet. De Afstap bestaat deze maand 34 jaar en heeft een feestprogramma samengesteld. Er zijn workshops in de curcusruimte boven de winkel en hoge kortingen, ook op de nieuwste garens. Talloze boeken over breien zijn uitgegeven. Onlangs heeft Sabrina Gschwandtner, de oprichtster van het magazine KnitKnit een boek uitgegeven. In het KnitKnit boek kom je kunstenaars tegen die met breien bezig zijn. Je kunt zelf met hun ontwerpen aan de slag.
Op 3 november hebben we de tweede SnB-dag, waar iedereen kan smullen van de mooiste en nieuwste garens, via workshops kennismaken met breitechnieken, genieten van lezingen, gezellig met z’n allen breien aan de breitafel en nog veel meer. We mogen wel de conclusie trekken dat breien een enorme impuls heeft gekregen en dat het imago van oubollig niet meer van deze tijd is.

12 gedachten over “Mama vindt breien keitof

 1. Fijn dat een aantal mensen altijd is blijven breien en haken. Die kunnen het nu weer doorgeven.Als ze aan onze kinderen vroegen. Rookt je moeder niet? Gaven ze als antwoord: DIE MOET BREIEN.
  Nu nog ik kan ze geen groter plezier doen om een trui voor hun te breien, de schoonzoon en hun zoon ( onze Mark )is er al even blij mee.
  Op de kamer van onze jongste dochter liggen er in haar kast nog altijd een aantal gebreide truien, die ze aan heeft als ze een week komt logeren.
  Thuis heeft ze een afgedankte mohairtrui daar ligt de poes nog altijd heerlijk op.
  Elma

 2. Berthi, ook al brei ik tegenwoordig niet, ik heb genoten van alle links die je geeft. Wat een originele en humoristische ontwerpen zijn er te zien, die boom met witte muren, die beer en de piepkleine handschoentjes en nog veel meer moois. Die gebreide muren doen me denken aan een kennis van ons. Zij werd na de geboorte van haar tweelingdochters blind, maar breide toen die tweeling tieners werden een muurbekleding voor hun kamer, daarnaast kookte ze alle maaltijden zelf voor hun grote gezin en op een bepaald moment duurde het nogal lang voordat de telefoon werd opgenomen en bleek ze bezig de parketvloer te lakken. Maar die gebreide muur vond ik wel heel erg bijzonder en hij was nog heel erg leuk ook.
  Ik zat net ook met een scheef oog naar de cursussen van het HCN. Leuk om de zaterdag mee te beginnen.

 3. @ alle dames die vandaag naar de ‘Merkwaardig’ dag gaan. Veel plezier EN met mooie verhalen thuiskomen ;-)))))))).

 4. @mm, dank je voor de link!! Deze was ik vergeten!:-) Ik had dit leuke project onlangs op internet gezien, maar het was even op de achtergrond verdwenen!:-)
  Borstrok… brrrrrr, moet er niet aan denken! :-)))
  @Elma, wat vind ik dit leuk om te lezen van je!!!
  @Corrie, weer zo’n bijzonder verhaal van je. Ik heb veel bewondering voor je kennis. Voor ons is het heel moeilijk voor te stellen wat iemand allemaal voor kwaliteiten in huis heeft zodra hij/zij met een ‘handicap’ krijgt te maken. Deze mensen moeten alleen al voor hun doorzettingsvermogen een lintje krijgen!
  @mm, ik was inderdaad naar de Merkwaardig dag!:-) Ik hoop de log voor morgen over de activiteitendag klaar te krijgen, met foto’s uiteraard. Snel aan de slag!!!

 5. ik was vanmiddag even in een wolzaak in Delft en daar kwam een vader met dochtertje even binnenwandelen omdat dochterlief zo graag naar de gekleurde bolletjes kwam kijken, zegt die vader: ‘kom meis, als jij hebt geleerd hoe je moet breien komen we hier weer terug’, tja breien mag weer!

 6. De workshops die Hil en ik gisteren in De Afstap gaven, waren een succes, alle cursisten hebben de basissteken van Twined Knitting onder de knie en de Waaieropzetten zijn ook gelukt. En het was vreselijk gezellig! Voor donderdag staan beide workshops weer op het programma. Mag ik even reclame maken Berthi? Er zijn nog plaatsen vrij! Bel De Afstap om te reserveren: 020-6231445
  Groeten van Carla M

 7. Hil????Ik weet nergens van …vast een andere Hil hihi…zo weer lekker bijgelezen hier ,heerlijk!!!Ik ga ns verder bijlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *